Good enough

Läser en riktig klokbok nu. Good enough av Elizabeth Gummesson.
Ett kapitel handlar om "tyisk manligt och kvinnligt".
En kvinna berätta att hon, när de kommer hem från jobbet, hon och hennes man, har helt olika uppfattning om vad som ska hända. Hon beskriver hur hon sätter igång med plock och fix, checkar av läxor med barnen, träningstider, packar upp jobbväskan, öppnar posten, lyssnar av telefonsvararen, sätter igång en tvättmaskin, börjar laga middag och sätter igång med att planera för morgondagen i samma andetag...
Hennes man däremot, kommer hem, lägger sin portfölj på golvet direkt innanför dörren, byter om och sträcker ut sig och lägger sig på soffan. Och hon tycker att det är så fruktansvärt orättvist!!!

Det klokskapen säger, för att den här kvinnan ska ta kontroll över sitt liv och sina känslor - ta ansvar för sig själv- är att hon skulle kunna göra samma sak som maken. Alltså komma hem och lägga ner jobbväskan, byta om, prata med barnen och så lägga sig på soffan en stund.
Varför?
Jo, för att sedan kunde de med gemensamma krafter ta itu med vardagspysslet -både vuxna och barn tillsammans. För som hon säger...kan man gå hem själv från skolan så kan man också hänga tväll:-)

Det är ju så, att man själv har en del i att saker blir som de blir, och vi måste se det för att göra nåt åt det istället för att uppröras och bli bittra och tycka synd om oss själva.
Det är många kloksaker i boken, lite tankevändningar som är bra att ha med sig.
Som att det i många fall går att rycka på axlarna när saker inte blir precis som du tänkt dig.
Shit happens om strumporna är felvända i tvättmaskinen....det finns andra saker att glädjas åt:-)

Mätta och goa är vi, fröken och jag.
Efter hennes goda kryddade kyckling, massa kokta grönskaer, majskolv och...så klart....min nya drog: Lohmanders bearnaisesås....! Och minsann, en litet glas rödtjut!

Pöss
Johanna

Kommentera här: