Lugnet före stormen

Tyst och stilla. Ser ut genom mitt köksfönster och konstaterar att solen blänker vackert i löven på ekarna utanför, det ser ut att blåsa lite lätt...det är nog ingen vaken i huset ännu, helt tyst är det. Ingen musik, inga barnröster, inga skratt...och i min säng ligger en snusande Frida fridfullt och sover.
Kaffet är urdrucket, filen uppäten och det mesta packat inför dagen.
Fika, kläder till föreställningen, kläder till festen, dricka, ryggan med eventualitetsgrejer så som regnställ, vantar, kepa...
Om ett par timmar ska älskelsen och jag ner på stan för lite lockare till Tors hammare. En nervös tjej var det som skulle somna igår, pirrade i magen precis som det ska. Inte utan att det gör det i mig också...!
Medan de kör på stan ska jag springa runt och fixa lite små saker, kanske handla en och annan blomma och lite annat smått och gott:-)

Känner mig lite orolig i magen. Eller själen. Ibland verkar det som att den liksom sitter i magregionen? Idag känns det så, viss frustration över vissa saker...men det är inte så mycket att göra nåt åt . Mer att acceptera, att gilla läget och se till vad jag kan istället kan göra. Jag kan ändra på hur jag är, tänker och beter mig. Jag kan ha i åtanke hur jag bemästrar det som sker, och det känns som att det hänt väldigt mycket på 1 år. Hur jag tidigare kunde slås ner i skorna, tycka att allt sög och var omöjligt att hantera. Så är det ju inte fakitkst. Det finns ett hopp, jag har ett val. Och numer har jag nog också fler verktyg att använda för att inte fastna där nere, för att ändå se att det kommer andra stunder, andra dagar där jag känner annorlunda. Där jag, eller själva livet, ter sig annorlunda. Framför allt känner jag att det verkligen ligger nåt i uttrycket att man ska se till att fylla sig med roliga saker så att det dåliga inte får plats. Det som ger styrka, energi och välmående rustar mig för tråkigheter. å är ju själva livet, det är ju inte så att jag slipper tråkigheterna. Men jag blir bättre på att inte bankas ned av de, jag ser de som en del i livet och försöker utrusta mig för att hantera det som kommer i min väg - en liten bit i taget.

Har fått höra från flera håll senaste tiden att jag ser ut att må bra, och det är härligt att höra! Att få höra att glädjen når ögonen igen är skönt:-)!

Idag ni, är det en dag full med sång, musik och festligheter. Jag har en go unge som kommer att va lyckligast i stan idag tror jag <3!!!! Go Frida Hedvig! Och alla ni andra som ska agera, dansa och sjunga för att underhålla en publik i det förhoppningsvis sköna vädret!!!

Lördagsmys till er.
Johanna

Kommentera här: