0 Läs mer >>
(null)

Livet.
Det där otroliga, som bjuder på så mycket.
Skönhet, skratt, tacksamhet, roliga stunder, varma och värdefulla, fest, resor. 
Kanske får vi uppleva glädjen att bli föräldrar, mor- och farföräldrar och vissa av oss kanske även får barnbarnsbarn. 
Det finns så mycket som gör att vi vill leva, de flesta av oss. Vi vill vakna till en ny morgondag, höra fågelkvittret en dag till, känns värmen mot kinden och dra in blomdoften i näsan. Vi vill träna, springa, älska, omge oss med älskad familj och vänner.

Sen drabbar livet oss.
Inte bara med skönhet och skratt utan också med bottenlös sorg, oro och ångest över vad som komma skall. 
Det kommer något som drar undan mattan, eller slår av benen för oss. Som skapar dödsångest. Oro över hur det kommer att gå, hur det kommer att bli. För en själv, för dem runtomkring. Det drabbar så många utöver den som faktiskt blir sjuk.

Livet är skört. Går runt på gräsmattan, lyssnar på fåglarna.
Tårarna rinner, och jag tänker att det ska bli bra. Att operation och behandling ska ge oron och ångesten en smäll på käften och göra så att vännen får nytt hopp, ny tro och många dagar, många år till framöver. 
Så att det blir fler fester, kaffestunder, kramar från barn och barnbarn, vänner och familj. 
Så att denna fucking cancerhelvete ska slängas i en soptunna och förgöras. 
Så livet! Kom igen! Du är stark!
Sänder alla tankar och all kärlek till vännen, till hennes nära och kära. 
Stjärnorna, moder Jord….kom igen!!!

(null)


(null)

Många kramar ❤️
Joey

Kom igen livet!

0 Läs mer >>
(null)

Vid fem i morse låg dimman över ängarna. Som om älvorna nyss setts dansa. Så stilla, så magiskt fint.

(null)

När mannen drog igång med kantklippning och gräsklippning blev ungtjurarna nyfikna. Stod och kollade, idisslade och glodde och såg lagom…ja förlåt, men korkade ut. 
Rätt trevligt ändå när de kommer intill huset och säger hej.

(null)

Tagit oss en rejäl moppetur, som först gick till örtagården och café Flotten. Otroligt välskött och fint med alla odlingar av små blomljuvlingar!
Vi har sedan kört genom vackra omgivningar, på grusvägar som gömde vackra stenrösen, stenmurar, dikesblommor och både fina, iordninggjorda hus och icke sådana. 

(null)

Vacker färg på buske! I stil med vår japanska lönn hemma. Tänker att jag vill ha något här i stugan, som ska stå innanför grinden. 
Vad behöver denna eller ännu hellre en ljuvlig schersmin med sin väldoft? Vi kan inte ha något som kräver en massa när vi planterat den. Dem ska få omsorg några dagar då men sedan får den liksom vara vuxen. Vad klarar det tror ni?

(null)

(null)

Så cool hyacint i sin färgprakt!

(null)

(null)

Blev lunch och fika på samma gång, i skuggan.

(null)

Läst ut Hambergs bok, började på ny igår: Älvornas kulle av Elisabet Nemert - också en må-bra-bok med sköna plats- och personbeskrivningar. Också om skilsmässa som leder till nya vägar. En fin bok!

Sitter i skuggan bland fågelkvitter och kossornas råmande med boken, som väntar på att öppnas, i knät.
Oerhört vilsamt. Bra miljö för återhämtning.

Kram ❤️ Johanna 

Älvor och kossornas r...

0 Läs mer >>
(null)

Vi fick välja fördrink från tavlan här, väldigt piffigt. Valde ett glas bubbel först, men som nummer två blev det ändå French 22 och jag gillade! Ni som känner mig vet att drinkar inte är något som lockar mig alls, men tydligen funkar det när det är baserat på bubbel och inte starksprit. En och annan kaffedrink kan funka också om de inte är för söta. 

(null)

Igår skulle jag haft en elcykel, var sååå svettig efter korta cykelturen från söder till Gamla norr. Vi satt i skuggan och pustade, smuttade drink och njöt. 
Vilken kväll ändå! Där i skuggan var det magiskt, ända fram till sen kväll och myggen gjorde entré. God mat, god dryck och trevligt sällskap med böljande samtal om det livet bjuder. En bra kväll och en betydligt skönare cykeltur hem i natten!

(null)

(null)

Efter fantastisk sovmorgon (sov som ett barn till KVART I TIO!!) bar det iväg till landetlandet.
Vi ska vara här några dagar, njuta av ängar, kor , småfåglar och tystnad. Inga fiskmåsar så långt ögat kan nå! Kanske en och annan glada.

(null)

Efter andrakaffe och macka sitter jag här i uterummet, njuter av regn på taket och musik på stereon, och högt gräs bortanför staketet.
Semestervecka nummer två, och jag njuter av tillfrisknande och ledighet…!

Kram ❤️ Johanna 

Drinkar och landetlan...

0 Läs mer >>
(null)

Någon skrev på sociala medier: Har du ingen livmoder? Ge då fan i att bestämma över dem som har det. 
Ganska talande, och även om det också förekommer kvinnor som faktiskt tycker att de själva eller andra flickor och kvinnor inte är kapabla att själva bestämma över sina kroppar , så är det flest människor utan livmoder i bestämmandeposition. 
Det som händer i usa, och på flera andra platser i världen (det händer också bra grejer på samma tema, länder som gjort lagarna mer humana och som ger kvinnorna självbestämmande) är otroligt allvarligt. Att vi backar årtionden, sekel tillbaks på många håll. 
Vad händer sen? Vad är nästa drag för att minska friheten, åsikts- och yttrandefriheten, klädkoder och skolplikt…
Ja, ingen vet. Men det är otäckt när ledare vill gå tillbaka i utvecklingen där det antagligen inte blir så att det kommer ske förre aborter- bara olagliga och för kvinnan livsfarliga sådana. 
Jag tror, som så många skrivit och pratat om sedan usa satte spiken i kistan, att vi måste kämpa. Varje dag måste vi vara medvetna om våra fri- och rättigheter och kämpa för dem, inte ta de för givna. Strömningar åt tillbakagång finns även här, och det vill i alla fall jag kämpa emot så mycket jag kan. 
Vi är fullt kapabla att själva bestämma över våra kroppar, hur vi vill leva och vad vi vill slåss för. 

(null)

Det tycks som att hat ibland tar över världen. 
När människor av övertygelse tänker att de besitter den enda sanningen, då blir det otroligt skevt och nedvärderande och ibland hatiskt. 
Tror att media behöver börja lyfta de andra strömningarna också, att det kämpas och ryts ifrån, att kärleken flödar för kvinnors, och hbtq-personers, personer med funktionsvariationers och andra gruppers väl och ve. Det drunknar i allt som händer, men vi behöver se mer av det som hände i Norge. Det blev ingen Pride men människor gick man/kvinns ur huse och ville visa sitt stöd och sin kärlek. Det är kraft! Det är uppror som syns och som ger ytterligare kraft åt de som ser det. 

(null)

Många tankar som mals just nu.
Samtidigt är det så fint runtomkring, i naturen. Det blommar, det är varmt, fåglarna sjunger och livet ändå. Det är ju oftast väldigt fint. Gäller att inte drunkna i allt negativt, men att vara medveten och försöka sprida kärlek och upplysning samtidigt som en faktiskt får njuta. För här är livet bra. 

Jag har städat huset, varit ute och gått och hämtat ett paket med mina potentiella bröllopsskor. Har de knäppaste fötterna, som får skoskav genom att se nya skor, så tänkte att det gäller att beställa i äkta läder så tidigt som möjligt för att hinna gå in dem här hemma. Jo, men planering det är jag det!

(null)

(null)

Nu ska jag sitta still ett tag, i mellanrummet som tycks vara svalaste stället i lägenheten.
Jag ska läsa i Emma Hambergs Je mápel Agneta. Det är en må-bra-bok, med härliga person- och platsbeskrivningar.

Ikväll ska vi cykla stilla (har ju ingen elcykel!) till vänner för lite mat och prat. Får nog ta på svalaste klänningstyget då, tror jag…
En drink i skugga kan funka ändå!
Blir så bra så.

Kram och god måndag!
❤️
Johanna 

Har du ingen livmoder...

0 Läs mer >>
(null)

Igår hade jag en cykelupplevelse! Trodde aldrig, och jag menar det, att jag skulle gilla att cykla. Det har varit ett sätt att ta sig fram i ungdomen, eller att träna på och på äldre dagar något att reta sig på då jag bara blivit toksvett och andtrött. Trött på att inte hänga med, att ligga bakom och bara den som blir väntad på. Men igår! Jag fick testa en himmelsk cykel, en gudasänd historia med el som gjorde att jag for fram genom skogen - skrattande och tjoande och såååå glad! 
Helt fantastisk upplevelse faktiskt, och helt klart en anledning att börja kolla upp vad en ska ha för något märke. Det kändes magiskt, att hänga med och att inte stoppas av blåsten ansiktet samtidigt som en ska orka cykla. 
Så underbart!

(null)

Cyklade in till Åhus, satt där och tog oss lite dricka, njöt av sällskap och fint väder. Vilken sommar det blev! Vilken midsommar!
Vilka vänner vi har! 
Underbar helg, på alla sätt. Är så tacksam.

(null)

(null)

Är också glad och tacksam för att andning och rossel känns sååå mycket bättre! Nästan normalläge. Tre veckor har det tagit, en seg process onekligen, men nu så! Att inte tänka på andningen varje andetag är så skönt, vet ni. Också något att vara tacksam för - när kroppen återhämtar sig. Heja!

(null)

(null)

Uppackad, nytränad och har vattnat balkongblommor och trädgårdsblommor.
Nu blir det nog att sitta inne och vänta på kvällen och balkongläge. För varmt där nu. 
Dottern och hennes sambo ska glida hemåt efter midsommarfir i Småland, och kvar är vi - mannen och jag.
Även han börjar sin semester på tisdag, då vi åker till landet-landet några dagar. Landar, lyssnar på tystnad och småfåglar. Det ni!

Kram ❤️ Joey

En gudasänd historia.

0 Läs mer >>
(null)

En sådan ljuvlig midsommarafton!
Vädret fantastiskt, stället likaså. Som en liten oas av mysighet och fågelkvitter. 
Att fira med goda vänner, dryck och god mat, härliga samtal, promenader - det är en ynnest. 

(null)

De som bor här skapar hemtrevnad, välkomnande stämning. En känner sig avslappnad, och kan bara vara. 

(null)

(null)

Anders ser ju helt normal ut i alla fall!

(null)

Efter middagen gick vi ner till havet, där det tändes eldar och sköts raketer. Ett bländande fyrverkeri som lät mycket men var vackert att se på. Måste läsa på om eldarna, om det har någon hednisk, religiös eller annan betydelse. Oavsett vilket så var det fint. 

(null)

(null)

(null)

Nu blir det en cykeltur in till Åhus.
Ska tydligen testa elcykel för första gången. Kanske kan det vara en grej för mig, att kunna cykla oavsett andningsmående liksom. En helt annan grej att cykla än att gå, för gå kan jag nog hur långt som helst (nåja). Men cykla tar emot, ogillar det av flera anledningar. Men idag, bland vänner, så bär det av.
Mot glassen i Åhus!

Kram ❤️ Joey

Så bär det av.

0 Läs mer >>
(null)

Går mina lovar och kollar potentiella fotoställen till nästa år. Patrik går sina och fastnade för denna port i Linnéparken!
Det och de blommande rododendron blir perfekt för en del foton, liksom sundet i Bokhultet. 
Ser verkligen fram emot att gifta mig, hela grejen med det - från planeringen, mötena med toastmadame och toastmasters, hitta THE klänning, möten med festkoordinatorn, prästerna och förberedelserna med brudtärnorna…till själva dagen D. Fixet, Vigseln och alla känslor det kommer innebära, att få min sambo som äkta man (låter ju vackert och känns väldigt fint) och festen….!
Tänk att samla alla vänner en vill ha omkring sig en sådan dag! Blir alltid prioriteringar, går inte bjuda ALLA en skulle vilja, men många. Och det känns stort, lyxigt och oerhört fint!

(null)

(null)

(null)

(null)

Tycker att det idag känns ändå något bättre. Varit på gymmet och kört samma program som senast - lite färre repetitioner men samma vikter- och så tillägg av ett par övningar på mattan. Skönt!
Fortsatt rosslig i lungsen men kanske lite mindre i bihålorna. Gått ned i medicinering igen till nästan ordinarie men kör långtidsantibiotika dagligen för att försöka få ner rossleriet. Tänk att jag för några år sedan ALLTID rosslade. Helt sjukt, och jäkligt oskönt.
Blir obekväm med rosselhosta bland människor jag inte känner, låter onajs.
Önskar att tröttheten ska försvinna också, måste sova en liten stund mitt på dagen och går ändå och lägger mig rätt tidigt och sover mina cirkus nio timmar…
Bara att följa med, går inte hetsa. 

(null)

Sitter nu på balkongen med nymålade midsommar-naglar. Intagit lunch och kaffe.
Packat inför morgondagen då vi ska till våra älskade vänner i Yngsjö. Ser verkligen fram emot opretentiöst häng, promenader, mat, dryck, lek, skratt och allvar. 

Önskar er en fin midsommar!
Hoppas den blir som det bästa ni vet.

Kram ❤️ Johanna

Bara att följa med.

0 Läs mer >>
(null)

Nu blommar en av mina favoriter, stäppsalvian. Älskar stänglarna, färgen, att de liksom ser lite malliga ut!

(null)

Allium är egentligen överblommade, men lika fina ändå i sin enkelhet.

(null)

Sedumtak, en så gammal och en så fin sak!
Älskar vår trädgård just nu, sommarhalvåret är liksom magisk.
Så mysigt att ha den, så där lite i skymundan från vägen och övriga. 

(null)

Vaknade efter typ nio timmars sömn, känns som att det är bästa medicinen efter covidhelvetet. För första gången på över två veckor vaknade jag med känslan att inte behöva dra ner luft i lungorna aktivt, för att det varit motstånd. Den känslan!
Kroppen kändes också mindre som gelé, lite starkare, trots träningsvärk från gympasset igår. Hoppas det håller i sig nu, känslan av lite bättre lungs och lite mer styrka. 

(null)

Efter frukost blev det sex kilometers promenad, i snabbt och svettigt tempo….hurra!!! Sa hej till Gun i minneslunden och till farmor Maja och farfar Tage. Så fint mamma och pappa gjort där, med små gula, pigga blommor (vet ej vad?).

Gillar att ta vägen förbi där. Prata lite tyst, tänka på livet med dem. Att de var så otroligt bra människor, med hjärtat på rätta stället. 
Farmor levde så länge, att jag faktiskt fick bli hela 33 innan hon dog. Frida-Hedvig var 3.5, och de var mycket goda vänner, de där två. Hade önskat att de hade kunnat sitta ner och prata nu. Tror att de skulle förstå varandra, och jag tror att min älskade unge skulle känt sig lika älskad av farmor Maja som jag alltid gjort. Det där öppna sinnet, att det inte finns några fel utan det en vill och känner är rätt. Hennes famn var alltid öppen.
En sådan ynnest att ha fått ha henne i livet!

(null)

Semester. Sovmorgnar. Lugnmorgnar. 
Andrakaffe. Bok. Musik. Och nymålade naglar.
Så skönt. Så välbehövligt och välgörande.

(null)

Gungstolen och jag är goda vänner.
Skönt ställe att sitta på.

Kram ❤️ Johanna

Det där öppna sinnet.

0 Läs mer >>
(null)

Som vanligt fotade jag under promenaden igår. Vill stanna upp, dra in doften, se. Mitt luktsinne är inte hundra efter covid men känner ändå lite. Tänker att ju mer ju bättre, så kommer doften tillbaka. Minnet triggar på bra sätt.

(null)

Var extremt trött igår kväll, efter 5 h körning och en promenad. Somnade före tio, sov till halv åtta idag plus en liten stund till när mannen kröp ner nära. Då hade han varit vaken i flera timmar…han är skum med sömnen, han!

(null)

Efter smoothie och kaffe gick jag till gymmet, för första gången på nästan tre veckor.
Kroppen känns svag, som att alla muskler blivit gelé. Gick hyfsat att träna, körde färre repetitioner men samma vikter som jag brukar och det kändes bra. Hoppas att kroppen förstår att den ska bli stark igen och inte sura ihop.

(null)

Var på ett hysteriskt maxi efter dusch…herregud vad folk!!
Blev stående och tittade på alla som roffade åt sig färskpotatis. Träffade en bekant som snällt pekade på ett annat ställe som jag kunde plocka på…folk ser rätt ner och beter sig som att om inte de får först så kommer allt ta slut. Usch! Kom därifrån levande, med mycket mat och färska jordgubbar och hallon dessutom. Hade AirPods i öronen och stängde in mig i en podd, det är bra för hälsan ibland tror jag!

Gjort mig en ny fräsch smoothie och en välsmakande espresso, satt mig på balkongen för att njuta bok och sommarväder.
Och för att förbereda mig för dotterns hemfärd. Alltid jobbigt, trivs så bra med henne i närheten! Men gott att ha fått ha henne här så länge ändå.

Kram ❤️ Johanna 

Dofter, träning och f...

0 Läs mer >>
(null)

I lugnt tempo gick vi en lång runda, runt hela söder egentligen med Tantolunden som den vackraste pärlan. Dessa små kolonistugor är ju magiska, och alla blommor ramar in så fint.

(null)

(null)

Mitt i stan finns denna oas, och längs vattnet fullt av serveringar, människor som springer, går, badar och solar eller sitter och bara tittar. 

(null)

Gamla byggnader och bakgårdar, nya hus och enorm grönska. Södermalm är verkligen som en stad i staden, och som landet i staden på sina håll. 

(null)

Körde loss på Johans uteplats igår, och rensade ogräs och mossa mellan stenplattorna. Har sjuka blåmärken på underarmen efter det, men fint blev det!
Invigde platsen och grillen för i år igår kväll, så härligt med sommarkväll och grillad mat!
Då känns det som sommarlov, det där enkla att bara slänga på det en är sugen på liksom.

(null)

Gillar sådana här!
Härligt att Växjö också börjat inse att det förgyller husfasader som annars kan få människor att gå in i djup depression. 
När konstnärer får uppdrag och fyller väggar med skönhet blir nog många själar lugnare och gladare.

(null)

(null)

(null)

Måndag.
Min första semesterdag.
Sovit som en stock i natt, helt underbart.
Tanken är att vakna till, käka frukost i lugn och ro och sedan ta min lilla röda hemåt. Förhoppningsvis med DJ även på hemresan, så det går av sig själv. 
Är glad för dessa dagar, att få resa iväg med min älskade unge, och ta dagen som den kommer. 

Men nu, nu är jag kaffesugen!

Kram ❤️ Johanna 

Som den vackraste pär...

0 Läs mer >>
(null)

Att resa till Stockholm med personlig DJ är väldigt bra, för att det ska bli flyt och kännas behagligt. Gick bra att köra, med ett par pauser för förfriskningar och för att skaka loss. Blev trött först några mil från målet, så det kändes ju bra ändå med tanke på måendet sista veckorna.

(null)

Landade här. Hos brorsan. Med kaffe och snack, macka och bakelse (han fick många!) och lite vila.

(null)

Stockholm på sommaren är otroligt vackert, 
Ljuset, vattnet, husen. Av sol och sommar lyfts saker som en annars inte ser. 

Var på Dramaten och såg Mac Beth, med otroliga skådespelare där Christina Schollin var en av dem. Helt fantastisk! Det var en upplevelse som behöver gojsas runt lite. Om rädslor och vad det kan göra med oss. Ny text, ny twist med otrolig energi och snygg scenografi. 

(null)

Tog favoriten på bästa haket, Made in Sweden. Hädiskt gott verkligen! Känner att aptiten börjar komma tillbaka även om jag inte äter så mycket. Känns bra att vilja äta! 

(null)

(null)

Gick en sväng i sena kvällen.
Kvarteren vid brorsan är alltid lika fina, med sitt gamla skimmer och väggar som upplevt. 

(null)

Kramade varma Margareta Krook. 
Kändes fint i sommarkvällen, i vimlet av mycket folk. Sommarklädda, flanerande och på väg. 
Känns som att vi människor levt upp igen, vill inta livet så mycket det går. Det är ju härligt, vi behöver varandra och närheten. Vi kan inte leva isolerade hur länge som helst, även om jag kan tycka att vissa grejer kan få vara kvar. Nr två i kön behöver inte flåsa mig i nacken, det går inte fortare. 
Att åter välja vilka en faktiskt vill krama är bra, att inte slentrianmässigt bara göra - fastän en inte vill. Alla är inte krambara eller kramväliga, alla andra vill ju inte heller utan blir obekväma. 
Jag tycker frågan är fin, vill du kramas eller hälsar vi i hand? Det är samtycke med respekt, som också kan lämna utrymme för att vilja olika från gång till gång. Kanske ville jag igår, men idag behöver min personliga sfär vara större. Vi har lov att ändra oss, vilja olika.

Nu får vi se hur livet fortlöper. Blir lugnt.
I väntan på uppvaknande, efter brorsans tur till sjukhus i natt. Extraslag, ofarliga men osköna var budet. Tur och tacksam för det!
Kan behövas en lugn dag, känna in vad som orkas med.

Själv ska jag nog snart förvandla mig från sömnrandig tröttpanna till en mindre sömnrandig, nyduschad och mindre trött människa. Ändå något!

Kram ❤️ Joey

Vi har lov att ändra ...

0 Läs mer >>
(null)

Onekligen en skön känsla att logga och stämpla ut vid lunch, och veta att under fyra veckor har jag ingen klocka att passa. All tid är min tid, fri att spendera hur jag vill. Att inte gå och lägga mig för att jag måste upp dagen efter, utan för att jag är trött och vill gå och lägga mig…det är det skönaste med ledighet tänker jag. Att inte stressa upp, utan att kunna ta en och två koppar kaffe vid frukostbordet. Läsa tidningen i lugn och ro. Känna in dagen.

Hoppas nu att jag blir helt kry snart. Två veckor sedan jag blev sjuk i söndags, och nog är det en bit kvar. Rosslig och hostig, snorig och som bomull i huvudet men ändå är det ju mycket bättre. Det går framåt, fast makligt. 

(null)

Åkte med Frida och köpte ett par vinare och mat på McDonalds- trygg mat för henne, helt okej mat för mig. Köpte en chicken tasty som var riktigt god! Satt här på balkongen och åt, pratade och läste. Njöt av nyinköpta lavendel!

(null)

Börjat läsa en mycket intressant och bra bok, om autismspektrat från ett kvinnligt perspektiv. Många saker som får mig att stanna upp, och själv fundera över mina egenheter. Är nog mer introvert och har vissa högkänsliga drag, utan att vara på spektrat liksom. Och jag är mer adhd, jag har så mycket av det inser jag, samtidigt som jag måste introverta mig för att orka. 
Ett stycke i boken handlar om rumsuppfattning, som jag helt tycks sakna. Att jag måste ha varit någonstans så många gånger för att hitta, det är liksom omöjligt att lokalisera i nya städer eller köpcentrum. Det kan stressa mig, och jag har insett att jag mest gillar det bekanta, det jag känner till. Då går min hjärna ner i varv. Gillar nya platser, nya intryck så länge jag är med någon som är trygg men finner det jobbigt om jag själv ska hålla reda på. Då går jag vilse i hjärnan. 
Har däremot lätt för att ställa om mellan sysslor eller spontana infall hemma, det mår jag liksom bra av när det snurrar lite fortare.

(null)

Idag hörni, börjar min semester!!
Hur ordet! Innebörden!
Att sitta på balkongen och insupa första timmarna gjorde gott. I sällskap av henne som jag burit vid mitt hjärta.
Nu blir det biffar, potatisgratäng och rödtjut för att smygfira lite.

Kram ❤️ Johanna 

Idag hörni!

0 Läs mer >>
(null)

Det går ju liksom av sig själv, benen rör sig som de ska och det känns bra. Ändå är huvudet liksom som i bomull inbäddat, och kraften i steget är borta. Men går gör jag, och skönt är det. Och vackert för själ och hjärta känns det. Blev längre rundan idag, och det känns bra. Den är på 6 km så det tar sig ju. Hoppas på skön känsla även i natt och imorgon. 
Lungsen behöver rörelsen, för att återhämta sig. De vill inte riktigt, det går långsamt men ändå framåt. Imorgon är sista kuren cortison men ska bibehålla superdoserna av de andra preparaten så blir det kanske bra.

(null)

Bokhultet, detta naturens vardagsrum som omsluter en där en går. Magiskt! Och fåglarnas sång, ja, det är magiskt.

(null)

Åt goda, färska hallon igår. Som godis, så söta!

(null)

Ikväll blev det halvfabrikat med hemmatwist. Kebabkött stekt med ärtskidor och tomater, sötpotatis i ugnen och till det vitlökssås på creme fraiche, svartpeppar och honung. Riktigt fräscht och gott!
Satt på balkongen och intog middagen, då jag blev själv en stund. 

Dottern är hos sin pappa, samlar kraft och landar på landet en stund. Tankar som handlar om beslut i helgen, som ställer till det i en kropp som vill en massa mer än den egentligen orkar. Önskar jag kunde ta bort det där jobbiga, vara en mjuk start- och landningsbana, i att allt är okej, att vi följer den rytm som är.  Att inget är nödvändigt utan vi kan bara vara där och då. Men det är svårt med alla intryck som liksom inte går att sortera utan allt tas in som en snabb torktumlare, allt blir lika stort, låter lika mycket och det går inte att värja sig. Då är hemma platsen som är det bästa, som lugnar.
Vi får se vad det landar i. 
Kanske åker vi tillsammans, kanske åker hon hem och jag till brorsan. Det blir bra det som blir. Älskade unge!

(null)

Imorgon jobbar jag sista dagen före semestern. Känns lite märkligt att gå in i det lite halvfrisk men ändå skönt. Hoppas få krafterna åter, och att det blir sköna veckor med lite härliga kontraster.

Kram ❤️ Johanna

En mjuk start- och la...

0 Läs mer >>
(null)

Det går långsamt, den här resan.
Covid är fasen ingen lek. Tänkte ju att den inte var det för en med redan sega lungs, men att den också kan slå hårt mot någon fullt frisk är mer oväntat. Haft flera vänner som haft långdragna symtom med trötthet som värsta boven, och jag märker framför allt det på min käre sambo. Han har varit enormt trött och han är frisk som en nötkärna i botten 

Cortisonkur gör susen för lungsen tror jag, även om det går långsamt. Är fortfarande tät och får blåsa i flaska, pep-flöjta och inhalera mycket mer än normalt. Men det kommer väl! Cortison må ju vara bra för somligt men det är en fasa för sömnen…låg klarvaken en timma i natt och läste DN så tröttheten blir ju därefter. Fick efter lunch sätta mig i gungstolen, ställde klockan på 12 minuter och däckade. Välbehövligt, och perfekt för jobb-eftermiddagen.

(null)

(null)

Fick sällskap av bästaste ungen till Signes trädgård. Ville köpa ny dörrkrans men kom också hem med ljuvliga lavendel i krukor. 
Det är en så mysig handelsträdgård det där!

(null)

Ny dörrkrans av torkade rosor fick följa med hem, och den gamla fick sätta på husets ytterdörr. Win win!

(null)

(null)

(null)

Ikväll blev det hemgjorda köttbullar, sås och potatis och faktiskt ett litet glas vin. Det var såååå gott! Säkert skitdumt ihop med alla medikamenter men en kan ju inte vara så jäkla redig jämnt…!

Suttit och sjungit till nåt associationstävling på youtube, ihop med färska hallon och vattenmelonglass. Riktigt rolig tävling, svårt men bra för hjärncellerna.

Nu får det bli lite läsning.
Hoppas på god sömn, läkning och pigga lungs imorgon!

Kram ❤️ Joey

En sån mysig handelst...

0 Läs mer >>
(null)

Älskar den här tavlan, av Fiona Morley. Uttrycket, färgerna, den tunna ståltråden som skapar uttrycken. Att sitta i gungstolen och vila ögonen på den är väldigt vilsamt, tycker jag. 

(null)

Den hänger i musikrummet, som är min arena med skrivbord, jobb-, skriv-, och målarplats, och med piano, böcker och musikanläggning.
Allt för njutning och även jobb. 
Ett bra ställe!
(null)

Vaknade mindre tät, och det har bättrat sig lite utmed dagen. Förmodligen cortisonkuren som sätter in och drar undan inflammationen i lungsen. Om jag jämför med igår, så känns det som att jag har en 40 kg person på mitt bröst idag mot 100 igår. Det är en skön förbättring men gör att det fortfarande känns när jag hostar och gör mig andfådd när jag går och pratar samtidigt. Men ändå, det finns hopp!
Nu ska bara resten av kroppen hålla, med mage och senor som gör sig påminda.
Håller tummar och tår.

(null)

Jobbat hemifrån på förmiddagen, och fick efter en uppdatering på säkerhetsaccessen ta mig till jobbet för att hämta upp nätverket där. Blev således kvar tills halv 5, när jag gick hem, bytte om och tog en längre promenad. Fem kilometer blev det nästan faktiskt, lite busigt men bra (tror jag). Ändå inte alls så långt som jag brukar ju! 

Nu blir det biltur med min älskelse, skönt att glida runt lite bara vi två.
Gäller att passa på att hänga innan hon drar till Malmö igen. 

Har blivit lovad hämtpizza av sambon ikväll, blir så bra så. Hugos special hos Bara Pizza får det bli! Bästa kvarterskrogen på söder.

Kram ❤️ Johanna 

Mindre tät och längre...

1 Läs mer >>
(null)

Tånker hur det varit utan vaccinationerna och om jag fått detta under första vågen…
Hur dålig hade jag blivit? 
Jag vet, det är bara spekulationer för en kan inte veta vem som hamnar där på sjukhus, på iva, vem som klarar sig eller inte. 
Är i vilket fall som helst otroligt tacksam över att jag inte drabbades då, utan fick det först nu. Men idag är ingen rolig dag. Vaknade med täta luftrör, sega lungs trots alla medikamenter och alla andningsövningar. Fick kontakta lungmottagningen och fick rådet att åter köra cortisonkur i fem dygn. Hoppas det vänder del hela och inte ställer till det för min stackars mage. Fick också rådet att åka in om jag blir sämre.

(null)

Tänker också på hur en vet när det blir värre? Jag som är van vid att ha det tungt, när vet jag om det är värre utifrån ett ganska normalt tillstånd fastän försämrat..? 
Får se hur jag känner mig imorgon. Har ju liksom inget att mäta syremättnad med hemma, och funderar på om den känslan är annorlunda? Mer lufthunger? Förvirrad? Och kan jag i så fall avgöra det? Sådana frågor snurrar medan jag sitter här på trädäcket, i solen efter en liten promenad i Bokhultet. 
Kroppen lyder mig, det kanske den inte hade gjort om jag syresätter mig kass. Tänker jag. 

(null)

Tänker också på alla de stackare som aldrig upplevt seglungor och känslan att inte få luft. För dem måste det ju vara sådan panik. Det är ju ingen trevlig känsla alls, men på något sätt vänjer en sig vid det mesta. 

(null)

(null)

Nåja.
Tar en stund, en dag i taget.
Njuter nu av solen här. Så otroligt skönt efter heldags arbete vid datorn hemma. Har ändå funkat, fått mycket gjort med planering i nutid och framtid.
Blir en distansdag även imorgon, sen får vi se. 

Kram ❤️ Joey

En stund, en dag i ta...