Älvor och kossornas råmande.

(null)

Vid fem i morse låg dimman över ängarna. Som om älvorna nyss setts dansa. Så stilla, så magiskt fint.

(null)

När mannen drog igång med kantklippning och gräsklippning blev ungtjurarna nyfikna. Stod och kollade, idisslade och glodde och såg lagom…ja förlåt, men korkade ut. 
Rätt trevligt ändå när de kommer intill huset och säger hej.

(null)

Tagit oss en rejäl moppetur, som först gick till örtagården och café Flotten. Otroligt välskött och fint med alla odlingar av små blomljuvlingar!
Vi har sedan kört genom vackra omgivningar, på grusvägar som gömde vackra stenrösen, stenmurar, dikesblommor och både fina, iordninggjorda hus och icke sådana. 

(null)

Vacker färg på buske! I stil med vår japanska lönn hemma. Tänker att jag vill ha något här i stugan, som ska stå innanför grinden. 
Vad behöver denna eller ännu hellre en ljuvlig schersmin med sin väldoft? Vi kan inte ha något som kräver en massa när vi planterat den. Dem ska få omsorg några dagar då men sedan får den liksom vara vuxen. Vad klarar det tror ni?

(null)

(null)

Så cool hyacint i sin färgprakt!

(null)

(null)

Blev lunch och fika på samma gång, i skuggan.

(null)

Läst ut Hambergs bok, började på ny igår: Älvornas kulle av Elisabet Nemert - också en må-bra-bok med sköna plats- och personbeskrivningar. Också om skilsmässa som leder till nya vägar. En fin bok!

Sitter i skuggan bland fågelkvitter och kossornas råmande med boken, som väntar på att öppnas, i knät.
Oerhört vilsamt. Bra miljö för återhämtning.

Kram ❤️ Johanna 

Kommentera här: