0 Läs mer >>
(null)

Sovit så gott några nätter nu. 
Som att kroppen har ett särskilt ledighetsmode som gör att allt går ner i varv, och sömnen får vara ifred. 
Trött när jag vaknade så slumrade om med blivande maken tätt intill. 
Kaffe på sängen, som uppladdning för dagen.
Körde ett bra och svettigt pass på gymmet, i min ensamhet och podd i öronen. 
En bra stund.

Lyssnade på Autismpodden, och idag ett avsnitt om en kille som blev diagnostiserad med adhd och autism i dryga 20-årsåldern. Han beskriver skolgången, oförståelsen och hur han nu kan möta just dem med särskilda behov som lärare. Fantastiskt bra avsnitt, som kan ge förståelse. Och hopp!

(null)

Stod vid sjön en stund efter gymmet, tog rundan över strandbjörket. Njöt av vackra vyer, och en vår i antågande.

(null)

Öppnat för våren! Så härligt!
Fixat inför kvällen, kyckling i marinad, flyttat ner alla tillbehör och dricka till kylen i trädgårdsförrådet. Blir grillafton med början utomhus. Kan ju vara så att en inte är beredd att frysa som en gjorde under pandemin. När en inte behöver ändras inställningen till det lite obekväma. 
Ska sätta peka Potatisgratäng i ugnen sedan, men den ska pimpas med lite chiliflakes och ost först. Kör lite knytis så sallad och dessert kommer från annat håll. Fint det!
Gamla vänner och för mig nya bekanta blir det.

(null)

Satt mig i gungstolen nu, med Joni Mitchell på vinylspelaren. Blev så trött och behöver landa här ett tag.
Med bok.
Musik.
Lugn.

Kram ❤️ Johanna 

Allt går ner i varv.

0 Läs mer >>
(null)

Även i dag sov jag ut, nästan till halv åtta. Otroligt skönt att ha några dagar där ingen klocka behövs utan en kan följa med i vad som blir. Mannen stack iväg tidigt då han skulle leverera Technics-pryttlar till någon, och han hade lagt tidningen vid sängbordet. Det är ändå kärlek!
Obligatoriska ledighets-kaffe-på-sängen, grekisk yoghurt med bär och tidning…så skönt!

(null)

Det blev en fika med föräldrarna på stan, och sedan en trevlig lunch hos vänner. Kålpudding som är så galet gott! Jag gör det aldrig själv, utan äter det när det serveras i matsalen på jobbet. Men denna var något extra! Dessutom fick vi äppelpaj och vaniljsås, det ju aldrig fel.

(null)

Varit på konsultation gällande sminkning till bröllopet. Ska unna mig det, och det kändes bra. Mycket kompetent och gullig make up-artist som förstod att göra mig som mig själv fast bättre. Som jag sa till henne: jag vill se ut som mig själv fast snyggare. Lätt ju…haha!

(null)

Nu har vi suttit och byggt Lego, både mannen och jag. Riktigt roligt pyssel!
En promenad till Coop och tillbaka i härlig kvällsluft. Lite knäckebröd och kex för min del ikväll, medan mannen är full i sin mage efter lunchen. Så kan det gå!

Nu blir det slapp och film: En Geishas memoarer. En go lördag!

Kram ❤️ Johanna

En go lördag!

0 Läs mer >>
(null)

Så väldigt bra beslut jag tog om att vara ledig idag! Skönt att inte hoppa i säng bara för att en måste igår, och helt underbart att faktiskt sova till halv åtta i morse. Ligga och dra sig, läsa DN och smp till en kopp kaffe - det är en skön start på dagen.

(null)

Ute i trädgården knoppas det, och på promenaden blommade det lite överallt. Så fin tid det är, om än lite kallt. Men valborg, det är väl liksom alltid lite kyligt? 
Ändå skönt när det spricker upp lite i taget, att hinna se när det händer.

(null)

Varit i Domkyrkan och domkyrkocentrum för att kolla in vart vi ska och hur det ser ut inför bröllopsdagen. Kul att träffa henne jag mailat med massor av gånger, som är ansvarig för bokningarna och att ordna det som vi vill ha det. Känns bra, och nu är det nedräkning!

(null)

Gjort ärenden på stan. Hittat armband i samma stil som halsbandet, i vitguld, så det matchar till brudutstyrseln och också till andra tillfällen. Vackra, nätta smycken som i sig själva glittrar.  

Tog en promenad till mamma och pappa, fick en kaffe och en pratstund. Fick se deras nyinköpta och mycket snygga kläder som de ska ha på bröllopet! De är verkligen fina, mina föräldrar. Moderna och sugna på att hitta rätt utstyrsel, det är ju härligt! 

(null)

En skön promenad, i frisk luft men en sol som värmde.
Tänkte läsa en stund. Vila.
Njuta av eftermiddagen.
Känner mig lite trött i kropp och knopp.

Ha en fin fredag!

Kram ❤️ Johanna 

Nedräkning.

0 Läs mer >>
(null)

För tio år sedan på dagen, så ringde telefonen. Vi var i stugan, när mamma ringde.
"Sitter du ner"? Frågade hon.
Då hade pappa fått en hjärtinfarkt, i Berlin, där de var med vänner på bussresa. På tio minuter kom ambulansen och inom en timma hade de gjort en ballongsprängning i två av tre kranskärl. Det räddade livet på honom. 
Hade han inte varit där och så snabbt fått vård så hade han förmodligen inte överlevt. 
Men livet ville annorlunda.
Min älskade pappa, min största livssupporter(ihop med mamma), skulle överleva, få vård några dygn för att sedan komma hem igen. Faktiskt piggare än på länge. 
Så tacksam för det, att vi fick ha honom kvar.
Tack livet!

(null)

Så konstigt att det på dagen också är en väns livsfirardag, då det var sex år sedan hennes infarkt. Så konstigt ändå. Och så vänligt livet ibland är ändå.

(null)

Så otroligt vackra träd på vägen till gymmet.
Försöker suga in allt, alla små förändringar som sker varje dag. Love it!
Körde 30 minuter på löpbandet och crosstrainern, svettades floder och kände att andningen, orken och lusten var med mig. En vecka nu sedan det vände med tröglungorna, och det är så otroligt jäkla skitskönt!
Hoppas att det får vara så ett bra tag nu.
Kanske stämbanden kan få komma tillbaka lite. 

(null)

Ett svetto minsann, som nu är nyduschad, nyäten och som fixat en tvätt, köpt en ny hårfön (den andra har låtit som att den ska gå och dö i två dagar och jag ville inte börja brinna) och som nu sitter nöjd.
Kollar på Benjamins.
Tänker att imorgon, då är jag flexledig och det känns galet skönt faktiskt. 
Ska ta in det, och njuta av att jag inte behöver springa i säng lika tidigt som jag brukar. 

Kram ❤️ Johanna 

Livet ville annorlund...

0 Läs mer >>
(null)

Nu börjar det, allt det vackra som spricker ut i blom. Älskar verkligen denna årstid! Ljuset, fågelkvittret, knoppar som brister. 
Det är så himla fint.

(null)

Börjat lyssna på en ny podd, Autism, där det dels görs intervjuer av boendestödjare, av folk med autismdiagnos, av biståndshandläggare. Det är också som sommarprat där olika berättelser hörs, av förälder till barn med autism, och där någon med autism pratar. Om hur livet varit, och är, hur de upplevt skola och världen runt omkring. Och hur de hanterar vardagen.
Just resan till diagnos, och att få svaret på det en funderat på länge, verkar vara en befrielse ändå. Samtidigt som att det hela livet kan vara en kamp, mot folks fördomar och plumpa uttalanden. 

För tänk, om en går hela livet med känslan att något är annorlunda, eller liksom fel, jämfört med andra. Att hela tiden få kraven om att försöka lite till, göra lite mer, känslan att en inte duger som en är om en inte gör just det. Att sedan få ett kvitto på att en faktiskt fungerar annorlunda kan nog vara både som en djup suck av lättnad och kanske en sorg. Sorg över allt som kunde varit om en vetat. 
Lättnad att en nu och framåt vet vilka utmaningar en faktiskt har att jobba med. 
Intressant lyssning, som sedan slutade med en vacker sång på annat forum. Om just det där, om känslan att en kanske inte kan fastän alla tycker att en borde. 

Ibland borde livet vara lättare.
Lättare för alla, inte bara för den normtypiska människan liksom. 

(null)

Hemgjord kebab och grönsaker efter inköp på Maxim och promenad i bokhultet och söder. 

(null)
 
Ändå soligt när jag gick, men ingen värme ute.
Försökte nynna med i låtar under lyssning i lurarna, men det är inte särskilt vackert. Den röst jag en gång hade verkar inte komma igen riktigt. Cortisoninalationer verkar inte vara stämbandsvänligt alls, och jag konsumerar det flitigt varje dag ju. 
Trist, och sorgligt. Och svårt att acceptera att det inte är självklart att kunna brista ut i klar, kontrollerad sång. Tydligen får jag vara nöjd med somliga stunder. Jobbar med den känslan.
Tur att det finns massor av musik att lyssna på ändå, med eller utan att nynna med i.

Kramar ❤️ Johanna 

Jobbar med känslan.

0 Läs mer >>
(null)

I fina burken fanns ordspråk och fina små ord. Vilket jobb de lagt ner, mina vänner! 
Sådant att plocka fram när en känner för det. Om en behöver en liten kärleksboost.

(null)

Tulpanerna ser ut som att de kommer spricka ut, men vi får väl se. Tydligen går det något som heter tulpaneld som gör att de plötsligt skrumpnar ihop. Vi får väl se, helt enkelt.

(null)

Gick tidigare från jobbet, direkt till gymmet. Ingen annan där, så fritt spelrum. Svettades först på löpbandet och sen styrkepass. Väldigt skönt, för både kropp och knopp.
Funderat en del emellan att jag planerat, pratat med patienter och kallat till operation. Skönt då att ta ut det i träningen.
På hur jag är, hur jag bemöter andra. Att jag ibland är väldigt snabb på att komma med lösningar, eller förslag på åtgärder i alla fall. Jag vet ju att det en ibland behöver bara är att bli lyssnad på, att en inte vill ha råd utan bara säga det en bär på. Det sårar ibland, när en inte respekterar det och det vill jag ju inte. Jag vill vara en lyssnande person, som med det bara bekräftar. Ger stöd. Finns där.
En får öva, hela livet. Försöka bli bättre som människa. Lära om. Göra bättring. Backa och starta om.

(null)

Fick denna av blivande maken idag, med orden "det här är du bra på".  Det är fint. 
Tänker att det ju är livet, de små sakerna. 
En kaffe i solen, eller på en plats vi gillar.
En ny blomma, en doft, en vacker vy. Knoppande träd. Ett fint möte. 
Det finns så mycket bra i livet, om vi lyfter blicken ett smul. 
Som nu, i min fåtölj, i lugn kväll utan planer. Väldigt skönt. Liksom nödvändigt.
En kväll av återhämtning.

(null)

Kram ❤️ Joey

Det är ju livet.

0 Läs mer >>
(null)
Foto: Peter Iburg

Så lite jag gjorde igår…!
Var uppe och fixade kaffe till vännen Maggan som skulle ta tåget tidigt. Fick en liten pratstund i arla morgonstund.
Gick och lade mig en stund igen.
Tog en långsam promenad till Coop och tillbaka. Fixade nya telefonen. Hämtade McDonalds-käk. Typ så.
Så trött men så oerhört glad för lördagens andra möhippa! Vilka vänner jag har!! 

(null)

Somnade tidigt igår, sov som
Klubbad till 05:30 då klockan ringde.
En bra dag, med hlr-utbildning som ombyte till vanliga dagar.

Blev bjuden på hockey, käk och vin och SM-guld ikväll. Också ombyte till vanliga dagar.
Festen fortsätter nog hela natten men jag är trött efter lång dag och vetskapen om tidig morgon. Har ingen sportgen men roligt med festlig stämning och glada människor! De ordnar det så fint, med sådan tajming och känsla.

(null)

Fick burk med små råd och ordspråk i lördags. Läste några klokord idag. Den får stå framme, så en kan plocka fram lappar när en känner för det. Som de pysslat!!!

(null)

Fick lite fler bilder idag. Här på Suz och mig.

(null)

Maggan, Suzanne och Frida.

(null)

Malin, Kattis och Fredrik.

(null)

Frida, Sanne och jag.
En sådan härlig dag det var!
Otroligt bortskämd som fått två fantastiska dagar med goda vänner! Kan nästan inte ta in det. 

(null)

Nu blir det sömn.
Mannen är kvar på efterfest på vida arena, glad och nöjd. 

Kram och godnatt ❤️
Joey

Roligt med festlig st...

0 Läs mer >>
(null)

En överraskningarnas dag idag, sannerligen!
Klockan sju strömmade det in ett gäng idel glada killar som skulle ta med sig Patrik på svensexa. En ganska överraskad man, som blev tagen på sängen. Så kul!

(null)

(null)

Snygg outfit fick han ju också.

(null)

Själv tänkte jag att Kattis och jag skulle ha en fin dag ihop, på en egen möhippa liksom. Hon talade sanning så till vida att vi skulle ut och gå. That’s it!
Gick ut till typ musön (eller i närheten), i underbart väder verkligen. Där började det plötsligt låta som om stället var fullt av kanadagäss! Det visade sig att Kanadagässen var blåsande vänner som skulle göra mig uppmärksam. 
Det hade dukats upp otrolig kakfika med fina kaffekoppar och duk, av så fina människor!

(null)

Den ena överraskningen efter den andra dyker upp, bland annat att min vän Maggan från Stockholm kom ner från Stockholm. Blev så rörd. 
När människor gör sådana här saker för er går det nästan inte att ta in. Det är så klurigt och roligt, och så himla genomtänkt.
Alltså, wow!! Vilka vänner jag har!!
 
(null)

(null)

Så fint piff som var fixat.
Så mycket tanke bakom.
Så mycket kärlek.

(null)

Ännu en dag full med tårar och skratt.

(null)

En stund fick jag ha en tjusig utstyrsel, med skrämseln att jag skulle åka ner på stan. 
Tack och lov blev det inte så.
(null)

Otroligt god lunch, gott fika, mycket bubbel.

(null)

Lekar, vila, chill, prat och skratt.
En kul vinprovning med en sann nörd som höll i det. Har fått erbjudande att vara med på det tidigare men nu när jag inte hade något val var det riktigt kul och intressant.

(null)

(null)

(null)

Tårar och skratt, och ett hjärta som svämmar över.
Är golvad, igen, över att folk fixar och planerar, lägger tid och pengar på mig på detta sätt.
Dags för sömn nu, efter avslutning på bästa krogen signatur.

Nu sks det sovas.
Händelserna ska bearbetas i skallen.
Så trött och så tacksam!

Kram joey❤️

Så mycket kärlek.

0 Läs mer >>
(null)

Satte mig på balkongen en stund efter jobbet, njöt av solen och värmen. Av lugnet och vilan.
Satt och läste en stund.
Tittade.
Lyssnade på fåglar, på människor som gick och cyklade förbi. 

Träffade sedan vännen Helena på stan, tog en sen lunch och satt och snackade ett par timmar på uteserveringen. En sådan sommarkänsla!

(null)

Fick en rolig present, i form av solros-Lego! Älskar solrosor ju, och de här är ju väldigt beständiga. Ska bli kul att se om jag får ihop dem!

(null)

Det blev som jag skrev igår, att jag vann högsta vinsten på vinlotteriet. 9 flaskor blandad kompott, av röda, vita, bubbel och en rosé. Inte illa alls!

(null)

(null)

Varit och tränat ikväll. Skönt att gå dit lite senare, när det är lugnt och tillgängligt. Ett svettigt och jobbigt pass, som nu gjort mig skönt trött efter lite käk.

Kollar på Gift vid första ögonkastet. Ett så märkligt koncept verkligen men lite kul att höra hur de tänker, de som är kandidater.
Otroligt modigt och lika galet samtidigt.
Känns som att jag och mannen prövat vårt koncept rätt väl!

Kram ❤️ Johanna 

Prövat koncept.

0 Läs mer >>
(null)

Så rörd och glad över alla som hörde av sig igår. På telefon, Facebook, Messenger och sms och IRL. Det är fint och värmer hjärtat! 
Blivande maken var absolut först att gratulera, när han var vaken 03 när jag själv var uppe. Det blev ett grattis, och inte en dundrande sång - så bra så!

(null)

Gick hem lite tidigare, tog en kaffe på balkongen i solen innan dusch och fix.
Restaurang SKAI hägrade, och enligt information var det för oss två. I vanlig ordning hade han hittat på lite bakom min rygg så väl där kom vännerna Fredrik och Suzanne och mötte upp. Så himla trevligt!
Så god mat, smårätter där de alla är en upplevelse i sig. Så gott!

(null)

En så klar och fin kväll gjorde att vyn var tjusig, när en står ute på takterasser. 
Blåsigt var det så en nästan blåste av cykeln på väg dit dock. 

(null)

Den 29/4 Kl 12 kommer det vara ett demonstrationståg mot nya sjukhuset i stan.  Ni som följt mig ett tag vet vart jag står i frågan. 
Jag tycker saker görs i helt fel ordning. 
Om personalpolitiken varit en annan som gjort att det fanns gott om sjuksköterskor så hade jag kanske tänkt annorlunda. 
Om det fanns stående personal som gjort att alla vårdplatser på sjukhusen skulle kunna öppnas - då hade jag kanske funderat en gång till
Eller om primärvården var väl fungerande överallt, utan hyrpersonal, så att det skulle finnas en rimlig chans att ställa om till nära vård. Kanske då.
Eller om det inte visat sig att regionen måste låna långt över sina tillgångar och inkräkta på våra blivande pensioner och kommande generationers skuldbörda. Ja, kanske då.
Om någon, på riktigt, skulle göra en kalkyl med rätt jämförelser om vad det kostar att renovera befintligt mot att bygga nytt. Jo, kanske då. 
Men nu är inget av detta uppfyllt. Långt därifrån. Det är glädjekalkyler och slå sig för bröstet som är viktigare än att försäkra sig om att ha personal som vill arbeta på sjukhuset. Det är så mycket som haltar, som låter för bra för att vara sant. Och tyvärr också som låter för galet men som verkar vara sant.

Det ör för mig, ganska problematiskt.

Solstund och bubbelvatten.
Uppladdning för kvällens vinlotteri.
Ikväll, då vinner jag!

Kram ❤️ Johanna 

En fin gårdag. Och en...

0 Läs mer >>
(null)

Direkt efter jobb gick jag till en salong för att få ansiktsbehandling och typ extra allt. Massage av skalp, dekolletage, händer, färgning av bryn och fransar, ansiktsrengöring och massage även där. Tänkte att jag kanske skulle bli rastlös men jag blev avslappnad. Låg skönt i 90 minuter med direktresultat som en rödmosig liten gris typ. Om ett par dagar ser det nog bra ut…!
En lyx att unna sig verkligen.

(null)

Ätit älggryta ikväll, efter lite matinköp. 
Som alltid är mat godare någon dag efter att en stått över grytan. Ibland väldigt skönt med rester när timmen är sen och hungern påtaglig.

Imorgon kväll blir det lyx! Då bjuder mannen mig på SKAI, 

(null)

Kollar Fargo, en serie på cmore. Så jäkla sjuk serie, byggd på helt osannolikt galna verkliga händelser. Cool musik, bra skådisar och ett galet manus berättat på bästa sätt. 

Kram ❤️ Johanna 

En lyx.

0 Läs mer >>
(null)

En hanterbar, bra jobbdag med balans. Det är skönt! Att få jobba på i jämn takt, att hinna med, hinna tänka, ta samtalen och andra avbrott och att dessutom få tid att luncha utanför huset. Det är bra! Happy bowls fick besök av mig och närmsta kollegan.
Fint att sitta där, hinna prata om sådant en inte riktigt gör annars. Lite mer djupdyk, om livets vindlingar, om erfarenheter som formar oss och som gör att vi blir de vi blir. 

(null)

Haft många fina samtal i helgen, om just det där. Hur saker vi varit med om, jobbat oss igenom och lämnat skapar nya rum och styrkor i oss. Ibland lämnar de såklart också sår, som följer oss genom livet. Om en varit van att gå på glas för att inte väcka olika stormar, så gör det något med oss. Det tar tid att lämna det, att hitta vårt eget berättigande här och nu. 
När vi gör det blir det nog ofta så att känsligheten för liknande giftbeteenden växer. Det är lättare att sniffa sig till om någon inte vill oss, eller nära och kära, väl. Då kommer lejoninnan fram. Huggtänderna. Och djävlar vad vi kan hugga då!

(null)

Har så många fina, värdefulla människor omkring mig. Barn, familj, vänner, som jag månar om och vill väl. Och som jag vet gör detsamma för mig. 
Är tacksam för det.
För att gamla vänner dykt upp igen, och att de jag tappat på vägen på grund av omständigheter, ändå funnits där i bakgrunden hela tiden. När jag släppte in igen, då fanns de där med värmande famnen och kloktankar. 

Och kärleken. Tänk, att den kunde vara så här lätt! Med mannen i mitt liv, som bara är som han är. Det är så underbart skönt att landa i, acceptansen att vara den en är med en annan människa. Bara så. Och att det är gott nog.

Livet. Det är ändå en häftig resa!

Kram ❤️ Johanna 

Värmande famnen och k...

0 Läs mer >>

(null)

Det blev en redig söndagsmiddag idag.
Långkok igår, mer kok idag, för finaste älgen från årydskogen. Vitlök, lök, trattisar, viltfond, rödtjut, soja, svart vinbärsgelé och lingon…en bra kombo till mört kött med pressad potatis och haricot verts. Faktiskt riktigt gott!

(null)

Kul att bjuda föräldrarna på middag, och blev även själv firad för min kommande födelsedag. Lagom fir! Fick en liten söt gul orkidé, ett fantastiskt halsband och en flaska bra rödtjut. De kan de! Så bra smak!

(null)

Satte oss på balkongen en stund efter bildvisning från Patriks Afrikaresa. Mysigt att kunna njuta av ett stycke kultur och vackert vårväder, mätta och plätta.

(null)

Har kanske inte berättat, men oj vad min kropp känns mycket bättre efter senaste besöket i Halmstad! Går ledigare och mindre stelt, och har framför allt inte ont…DET ÄR SÅ SKÖNT! 

Sista dosen av cortisonkur idag, känner mig lite seglungad idag. Vi får väl se hur det går. Har jag otur får det bli fyra veckor i nedtrappning, 4 tabletter dagligen första veckan, sedan 3, sedan 2…ja ni fattar. Tycker de kan ge sig nu. Det är übertråkigt när de strejkar utöver mitt vanliga liksom.

Nåja. 
Solen skiner. Dagen har varit härlig, jag är tacksam för så mycket i mitt liv!

Kram ❤️ Johanna 

Ett stycke kultur och...

0 Läs mer >>
(null)

Vaknade tidigt, men har sovit riktigt bra i natt. Väldigt skönt! 
Tränade vid 8, perfekt start på dagen med energi och pigga lungs, och en kropp som var allmänt sugen på rörelse. Kör cortison två dagar till. Hoppas lungsen fattar galoppen nu, även vid avslutad kur.

(null)

Fika på stan med mor och far, men utan mannen som över dagen är i Danmark på galej. Gick på lite check avseende kostym till fadern och linne till modern men utan resultat. Trevligt att kolla lite, att i lugn och ro gå i vårig stad.

Tog min lilla röda till blomsterlandet för blominköp efter det. Det var helt enkelt dags för lite blomster på balkongerna, få lite liv där. Fick bli penséer, och så ett par vita pelargoner till köksfönstret. 

(null)

(null)

(null)

Även östra balkongen fick lite blommor. Lite rättvisa får det ju vara.

(null)

Nu står en älggryta på spisen. Långkok, som jag ska bjuda föräldrarna på imorgon. För imorgon blir det faktiskt käk och bildvisning, som vi skulle haft förra lördagen (då jag blev kärleksfullt kidnappad). 

(null)

Grytan får puttra några timmar så det blir liksom söndrigt och mört. Ska serveras med pressad potatis, gelé och lingon och grönsaker. Och kan hända ett glas rödtjut eller en öl!

Det blir att röra i grytan någon gång i timmen. Satt mig till rätta i gungstolen i musikrummet, imperiet på. Sådana goda känslor av minnen det föder. 

Hoppas ni har en god lördag!

Kram ❤️ Johanna 

Fika, långkok och blo...

0 Läs mer >>
(null)

For till maxi direkt efter jobbet, skönt innan alla slutar jobba och ska springa runt där. Satte lurarna i öronen, podd på och listan i handen. 

Var osugen på gymmet då jag känt mig speedad i både huvud och kropp idag. Skulle egentligen gått och tränat och tagit maxi imorgon, var planen. Men Noop. Det gick inte.
Cortison skapar bi i skallen och tusen myror innanför huden, för dig som undrar vad jag lägger in i begreppet speedad.
Kändes helt fel att träna med den känslan, så matinköp, uppackning, läsning och en stund i bubbelpoolen var bra. Det som är bra med cortison är att andningen kan fylla lungsen, hesheten blir mindre framträdande och jag kan sjunga igen! Inte superbra på något sätt men ändå en röst som går att styra till hyfsat stor del. Såååå underbart att återigen få utlopp och energi vid pianot. Varje gång jag inte kan det inser jag hur mycket jag behöver det för mitt välbefinnande. 

(null)

AK kom förbi en stund, så väldigt välkommet spontanbesök! Fint att sitta och snacka en stund, över en kopp te. 

(null)

Gick sedan till Keun Jo och träffade vännen Ulle, åt väldigt god mat och drack lite bubbel. Lugnt med alkoholen eftersom min kropp inte behöver mer uppåtgrejer just nu. Men gott med lite till denna matpornografi! Härligt med några timmars prat i vänskapsvärme.

(null)

(null)

(null)

Idag hämtade mannen nyfixade förlovningsringar, har glömt bort att de var så fina från början. Inte putsat dem sedan vi förlovade oss i Eiffeltornet i Paris 2012, så de var ju ganska grå nu. Syntes ju väl  när jag fick på mig vigselringen. Men nu så, nu ser dem nya ut igen!
Kanske ska en putsa dem var femte år eller något. De är ju ändå vackra och de används alltid, varje dag. 

(null)

En fin dag, som slutade med en pratstund med vännen Göran och sambon, efter att de steg ur bubbelbadet. 
Tacksam för bra dag, för lungor som känner hopp. För vänner. För stundande trevligheter.

Kram ❤️ Joey

Tacksam för bra dag.

0 Läs mer >>
(null)

Direkt efter jobb blev det bröllopsplanering. Avstämning om när, var, hur, vem, tider och uppstyrning. Toastmadame Kattis och jag gillar att ha koll, så nu har vi kommit en bra bit på vägen från dagen innan bröllop, och vad som ska fixas från förmiddag och framåt på själva dagen. Från morgon till kyrkan. Efter det har vi som brudpar inte mer med själva festen att göra liksom. Då styr de: toastmadame och toastmasters.
Kommer att bli hur bra som helst!

(null)

Imorgon är det fredag.
Inte så dumt med ännu en kortvecka. Haft mycket i huvudet denna vecka. Som dansar runt. Både djupare funderingar, lite oro och så en massa planering.
Bröllopstårta som ska betalas, ringar som är klara. Mail med festkoordinatorn, mail med kyrkan. 
Som livet är, högt och lågt, tungt och lätt. 

En bra jobbdag. En effektiv dag i lagom runt-omkring-tempo, väldigt skönt. Att känna att en kan jobba ifatt lite. Tänka. 

(null)

Idag är första dagen på länge som det lite mer känns som att lungsen ville lite mer. Blev inte helt andfådd av att gå och prata den lilla vägen mellan rummet och matsalen…ett framsteg! Cortison är ju bra, så klart, om än förrädiskt och inte särskilt piffigt på andra sätt. Men att andas är ju skönt!
Hoppas på varaktig vändning nu. 
Det vore väl ändå något att hoppas på?!

Kram ❤️ Johanna 

Kommer att bli hur br...