1 Läs mer >>
 
 
 
 
Det var verkligen så stilla i morse.
Spegelblankt vatten, änder som sakta gled runt. 
Mörkret låg tungt men med ett lugn.
Vaknade efter stissig natt, på tok för tidigt. Stressad över det jag inte hann igår och det jag hade framför mig idag.
Gick till jobbet vid 06 o tänkte jobba ifatt...men nä. Hade kortet på jobbet så porten var ju låst. 
Därav rundan runt sjön i arla morgonstund, mitt stolpskott!! 
Men det var nog meningen.
Jag kom ner i varv, och det var nog dagens goda.
Ett helt annat lugn i dag på jobbet, som avspeglas i alla som är där.
Bockat av det jag skulle, gick nästan hem i tid.
Kollat in nya planteringarna ovanpå garaget. 
Promenerat i underbart höstväder efter jobb, både ensam och senare med dottern.
Nu lite soffhäng, väldigt skönt!
 
Imorgon och fredag semester, det känns just nu alldeles galet jätteskönt!!!!
 
❤️

I arla morgonstund.

0 Läs mer >>
 
 
Pumpor i olika storlekar och färger gör mig lite glad. Att min mamma och pappa har köpt de och kommit hit enkom för att överräcka de gör mig väldigt glad. Det är omtanke❤️.
 
Joan Baez fick vara matlagningssällskap efter alltför lång arbetsdag ikväll. Skön sång, många goda tankar om att människor bör sträva mot fred. Har just nu på SVT 2 där Sverige ska skramla ihop pengar till alla som flyr för sina liv. Mark levengood tar upp alla svenska som flydde till USA för att få mat, nytt liv...och de togs emot och gav säkert av all sin egen kunskap, sina erfarenheter för att utveckla samhällen i smått och stort. Som det kan bli när dörren öppnas på glänt. Ser fram emot att få bidra ännu lite mer den 6/11 då insamlingskonsert för flyktingarna i vårt län hålls.
 
Skulle egentligen läst hlr-bok men frågan är: tyar jag detta ikväll?
Funderar medan Jill Johnson sjunger.
 
Go kväll❤️

Pumpor o Joan Baez

0 Läs mer >>
 
 
 
Ännu en ljuvlig helg är snart till ända.
Vädret har visat sig från sin absolut vackraste sida och idag har mesta tiden tillbringats på balkongen förutom en kraftpromenad med blandad go musik i öronen samt en liten shoppingtur på stan. På två dagar har jag hittat flera plagg som jag känner för (ovanligt!) och då slog jag till:-)
 
Igår kväll var jag o sambon på fantastisk konsert på Konserthuset, A love story, med tango som tema. Otroligt härligt, så jäkla musikaliska människor med en het passion för tonen och uttrycket. Gott att fylla sig med, tack!!
 
I eftermiddag for sambon och en god vän iväg för att utöva friluftsliv, sova i hängmattor och dricka whiskey samt laga mat över öppen Eld. 
Själv ska jag byta till en ny bok, avnjuta mitt kaffe, repa på kommande sånguppdrag och sen hämta sushi till mig o min unge.
 
Kram och go kväll❤️

Ännu en ljuvlig helg.

0 Läs mer >>
 
 
 
Underbara lördag!
Solen skiner, vaknade vid 8 och läste i sängen en stund innan dusch o långfrulle med Smp. 
Satte mig sen i fåtöljen och läste vidare med katt i knät. Som vanligt. 
 
Promenad i solen för att träffa en gammal, god vän. Satt där och pratade länge, i ömsom moln, ömsom sol. Så gott.
 
En stund på balkongen och mer kattgos, musik från ungens spotifylistor. Och strax en tur på stan för käk innan vännen Jocke ska köra konsert på konserthuset med diverse kompetenta musiker. Kul! 
Underbar lördag!!!
 
tjoho!
 
Puss❤️

Underbara lördag!

0 Läs mer >>
 
 
Att unna sig nya blommor emellanåt är riktigt ljuvligt tycker jag! Piggar verkligen upp i själ och hjärta och gör mig glad!! En härlig fredagsbukett med kronärtskocka och andra skojigheter samt nya cyklamen...mmmmm!!!
 
Dessa dagar har jag verkligen gillat mitt jobb! Har inspiration och glädje just nu och det är väldigt skönt såklart. Att ha lust och energi även om jag, när klockan slår 21 är otroligt trött. Kvällar har aldrig varit min påse, morgnar är mer behagligt. Har mer energi då. 
 
Lugn kväll idag. Sjungit och övat inför konserten 6/11 samt ett barndop, sjungit och trixat med rösten lite, och hade idag och även tidigare i veckan lite feeling efter en period där jag funderat på att lägga ner sången. Har inte riktigt varit vän med rösten, men nu börjar vi bli vänner igen. Väldigt gott eftersom sången är bra för mig!!
 
Nu blir det lite matfix till hungrig unge efter dansklass för små barn där hon leder, och egen dansklass där hon själv är elev. Sallad med linspasta. Kul med nya nyttiag alternativ.
 
Ha en fin fredag!
 
kram Joey❤️ 

Blommor o vän med rös...

0 Läs mer >>
 
Långdag idag också men bra dag. Handledning av studenter, haft fina patientmöten, reflektion för oss i personalen....
Träning på gymmet efteråt med Emmylou Harris i öronen. Lade på vikter idag och det kändes sååå bra, kul att orka Liiite mer och liiiite mer:-)
 
Min goa unge ringer o frågar om jag minns vad som står på inköpslistan eftersom hon ämnar handla på hemväg. Var förvisso inte hemma men kom ihåg lite utöver det hon redan hade koll på. Så mycket värt med de små handlingarna, mycket uppskattat och omtänksamt tycker jag. 
 
Till käk blev det lax i ugn med parmesanost, broccoli med purjo- och vitlök, smör och salt och grön bönpasta....riktigt bra! Min mage prisar Gud för skatteåterbäringen....eller förlåt. För bönpasta och glutenfria goda alternativ. 
 
Nu  lite god läsning i min bra bok.
Katt.
Dotter som skriver rapport och flippar ut med electric banana band och högläsning om Socialdepartementet och annat. Nåja. Det blir nog bra!
 
Kram ❤️
 
ps Imorgon är det fredag!!!!! Ds

Långdag, käk och imor...

0 Läs mer >>
 
 
Solen fanns kvar när jag gick hem från jobbet, så gott! Satte mig en liten stund på balkongen och pustade ut innan dusch och fix och ny pensionsavtackning. Denna gång på ny italiensk krog, som kunde erbjuda glutenfri pizza! Gott och mäktigt och en skön njutning med gott vin till, och prat och fniss med sköna kollegor.
 
Fick veta att det börjar en ny serie kl 21 som en MÅSTE se, Modus. Så det måste jag väl då.
Inte sett Tv på 1.5 v så om det kommer nåt kan det vara kul kanske. Annars överlever jag ändå, och nöjer mig med Netflix:-)
 
Imorgon är det handledning av studentpar, reflektion med desamma och sen reflektion för egen del i personalgruppen. Blir bra det!
 
Nu modus. Och jag hör på vinjetten att den verkar liiiite för läsklig för min smak....
Får krypa ner i min älsks armhåla i natt kanske...
 
Pöss!
❤️

I en armhåla...!

0 Läs mer >>
 
Efter jobb, med mycket olika uppdrag hela dagen, så fick Emmylou Harris hänga med till gymmet. Fasen vilken grym sångerska det är!!
Så skönt att tömma ur hjärnan och sen ladda ur kroppen, och fylla på med god musik...det är bra grejer!
 
Ikväll varit o firat av pensionsfärdig kollega med god mat. Väldigt trevligt. Konstigt det där när människor som en jobbat med sen min egen start på sjukhuset går i pension. Som var en av de som jag jobbade mycket med och lärde mig väldigt mycket av. Tacksam för det!
Viss kunskap går nog dock aldrig att riktigt förmedla, och jag kan verkligen beundra folk för dess kunskaper. Det är häftigt!
 
❤️
God natt!

Fylla på med musik.

0 Läs mer >>
 
Efter mardrömsnatt var jag fruktansvärt trött när klockan ringde 05:30 idag. Jag drömde, att jag liksom många andra i vår värld, blev jagad på flykt av krig, av soldater med vapen. Rädslan som grep tag i mig, över att inte kunna ge skydd åt mina nära och kära, var bedövande. Ångestframkallande. Vidrig. Att för egen del utstå saker hade nog vilken förälder som helst gjort, bara inget händer barnen nåt. 
Jag insåg att det ju bara var en dröm i mitt fall, men hade väldigt svårt att släppa det och finna ro utan att läsa en bra stund först.
 
4.5 h senare var det ändå dags att pallra sig upp för att duscha, käka frulle och välkomna ny grupp studenter tillsammans med min kollega. 
Dagen har gått bra, och det var skönt att ta en promenad efter jobb för luft i trött huvud. 
Klar luft, nästan krispig. Jo, men det gillar jag faktiskt.
 
Linsbiffar med västerbottenost blev middag ikväll. Blev inte så gott som jag tänkte, men de var ändå frasiga och fina. Mätt blev jag dock och tar igen mig nu i väntan på pärlan som är på väg hem efter USA-tripp.
 
I natt kan jag ligga nära om maran kommer tillbaka....!
 
❤️
Puss

Maran.

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Att få sova ut är verkligen ljuvligt, och att låta kroppen vakna när den vill. Inatt har jag sovit många timmar, och vaknade nöjd. Satte mig länge vid frukostbordet, läste och drack min lilla hälsobrygd. Njutning!
 
Varit på lunch hos paranteserna, gott och mysigt. Tacksam att de är som de är, fina och väldigt bra. Hyfsat krya och pigga också vilket är fantastiskt skönt. 
 
En fin promenad tog jag idag, vid solrosfältet. Gula blommor mot blå himmel är ju nästan magiskt vackert. 
 
Mer film ikväll: The beach med bl.a. DiCaprio. Skruvad som få men jäkligt bra. 
Inte kollat tv en minut denna veckan utan bara valt en film per kväll i helgen, nåt som en själv bestämt och så fokus på den. Rätt skönt! 
 
En ny vecka.
Det går såååå fort. 
Nöjd med härlig, lugn och go helg och laddar inför introduktion med 6 nya studenter imorgon med ny kollega bredvid mig som ska jobba tillsammans med mig. Det blir bra, tror jag!
 
Sov Gott❤️
 
Joey 

Solrosfält, go helg o...

0 Läs mer >>
 
 
Min mage har verkligen börjat reagera extremt på när jag äter dåligt, alltså dåliga saker. 
Har sedan en tid skurit ner på kött, äter mest fisk eller vegetariskt, äter inte godis utan frukt och de nötter min kropp tål. Utesluter gluten också i så stor utsträckning jag kan. 
Och jag mår så väldigt mycket bättre.
Och det är så väldigt, väldigt skönt.
Min mage var en katastrof innan, med smärta nästan dagligen och en känsla av att va på tjocken för jag var svullen som då.
 
Igår kväll åt vi bra, pizza som jag gjorde på glutenfri, hembakad deg och bara veggo-pålägg.
MEN. Sen åt vi ostbågar och chips och jag tog även tre rutor mjölkchoklad, och mådde SÅÅ illa efteråt. Fick till slut det ur mig så det släppte men usch vad ovärt!!!! 
Efrer sovmorgon och lång stund med tidning, ingefära,- citron o gurkmeja i varmt vatten och lite kefir så hämtade jag mig.
 
Städat huset, och nu varit ute i flera timmar och promenerat, jag och dottern. Köpte lunch på REKO och satte oss vid sjön för att njuta av den.
På hemväg slank vi in på Liv Strömqvists utställning på museet. Riktigt kul och tämligen talande, om mens och dess historiska vinklingar på detta högst normala fenomen.
 
Nu vill jag bara sitta på min balkong.
Tusse i knät, solen som värmer trots blåst. och ni boken Tiden där emellan.
Vilken dag det blev!!!
Tacksam.
 
❤️

Från blä-natt till hä...

0 Läs mer >>
 
 
Jag har världens bästa lilla mamma!
När jag kom hem hängde det en fin ny blomsterkrans vid dörren! Blev så glad. För omtanken och för att den var så fin❤️
 
Blev glad för fler saker idag:
- Fikat med goda vänner, pratat och haft det bra. 
- Köpte en orange olle.
- gjorde god glutenfri pizzadeg och vegetarisk "fyllning" som föll oss båda kvinnor i smaken
- myst med dottern, tittat på film och ätit gott och bara "hängt"
- tanken av sooooovmorgon imorgon....tjoho!!!!
 
Kram❤️

Glad för fler saker.

0 Läs mer >>
 
 
 
Administrativ tid på förmiddagen, förberedelse för ny Huvudhandledare tillsammans med mig, mailsvar och annat plock innan lunch och eftermiddag på universitetets Kliniskt tränings centrum (KTC). Studenterna får anmäla sig till s.k öppet hus där en kan öva diverse saker. Hade genomgång av blodtransfusioner, antibiotika-givning, sätta nålar m.m. Alltid kul!
 
Har gått runt vackra Trummen nu efteråt och rensat skallen lite. Rigmor Gustafsson fick göra mig sällskap i öronen, och sen hittade jag Linda Petersson Bratt som förslag...riktigt skön! 
 
Tar igen mig lite efter lång dag, innan matfix. Kanske tar vi oss till REKO då de idag skänker dagskassan till flyktingarna genom Röda Korset. 
Laddat en tvätt, lagt fram ny bok som jag började läsa igår om Kliniska examinationer...får bli lite läsning i den. Låter det upphetsande:-)?
 
Ha en skön kväll❤️
 
Joey

Rigmor som sällskap.

0 Läs mer >>
 
 
Ja, efter denna dag o träning på det är det just vad jag ska. Hasa runt här hemma, ha själen i morgonrock och mjuka morgontofflor för att rå om den lite. Lyssna på Rigmor Gustafsson, Fridas blandade listor, sitter i köket och softar.
 
Ibland är det ju välbehövligt.
Har i flera kvällar struntat i tv, istället suttit på sittbänken, läst och pratat o lyssnat på musik. Det ger mer. Mer vila, mer energi till mig.
 
Inte ens mat behöver jag fixa ikväll eftersom jag gjorde megamycket soppa igår.
Ska hänga EN tvätt. Punkt. 
Övrig tid hasar jag så mycket jag orkar:-)
 
❤️
kram Joey

Själen i morgontofflo...

0 Läs mer >>
 
 
 Upptäckte just en fantastisk rekreationsplats mitt i stan. Nya bygget vid karolinerhuset o vår vackra Domkyrka. Så himla fint!
 
Satt där på trappen en stund, i milt höstsolsken och samlade ihop mig inför det jag gjort idag och det jag ska göra imorgon. 
För att ladda ur, fundera igenom och kunna släppa det för kvällen och ta nya tag imorgon. 
 
Vet inte om ni känner som jag, att tröttheten kommer i takt med mörkrets intrång? 
Jag är väldigt känslig för mörker onekligen men försöker se små sköna saker varje dag, göra goda saker, träna o ta hand om mig. För att stå ut med mörkret och för att tanka mig med de där  karamellerna. Sitter återigen vid sittbbänken efter fika med fina vännen, kvällsmatfix och tvätt.
En skön stund för både katt o mig:-)
 
❤️

Fantastisk rekreation...

0 Läs mer >>
 
Vissa saker får en glädjas åt även när hösten kommer: färgerna på träden på väg till jobbet. 
Så färgstarkt, som en fantastisk palett med oljefärger! 
Hela stan är idag annars sänkt av en gråblöt filt, regnet hänger liksom ner som en blöt presenning som när som helst brister.  Konstigt väder och i min smak inte särskilt behagligt. Men som sagt, en får glädjas åt de snygga kulörerna!
 
Mina idéer om förändring har idag satt sig, och ska bara befästas efter prövotid tänker jag. Det är bra, bra med förändring ibland. Vidareutveckling och fundering över vad jag behöver, vad jag mår bra av som också kan bidra till bättre arbete i andra led. Jag behöver förändring med jämna mellanrum, så är det nog. 
 
Sitter nu i favorithörnan i köket o myser m katt i knät. Är trött efter helgen, och av lite baciller men ska lägga mig tidigt o bli pigg igen:-)
 
kram i kvällen
❤️

Saker att va glad åt.