0 Läs mer >>
(null)

Omställningen av tiden är en konstig grej. Den påverkar mer än en kan tro. Sovit som klubbad i natt och är nu urtrött igen. Bara att följa med, tänker jag, när en inte har något att passa.

Heldagsjobb, lättare träningspass, en promenad. 
Stekt ägg, macka och te.
Tända ljus för att försöka få ljus i pupillerna…går sådär. 

(null)

Tittade på SVT play igår och blev så berörd. Frustrerad, ledsen, arg, hoppfull.
Tårarna brände programmet igenom.
Se det, ni som kan. 

(null)

Hade vår vän och hans son på middag igår, när älggrytan småputtrat hela dagen. Med buljong, porter, enbär och timjan. Lade sedan i morötter, messmör, lingon och en näve vinbär.  Blev riktigt gott. 

(null)

Trevligt att laga heldagsmat, och samlas för att käka ihop. 

(null)

Kram och god natt❤️
Joey

Försöka få ljus i pup...

0 Läs mer >>
(null)

En sådan härlig helg det har varit!
I fredags goda vänner och god mat, samtal och skratt.

(null)

Igår hundpass av kollektivhunden och besök hos mor och far. Inköp av Ljung och pynt av balkonger.
Promenader, träning, stilla stunder däremellan.
Ett par timmar vid pianot då rösten, efter förkylning, börjat återhämta sig igen. En stunds tokhög musik och dans i köket. 

(null)

The view och hockey.
Åsa vann då hon gissade rätt vad det skulle stå efter 2:a perioden och fick då äran att fixa en drink till alla: iburgs special. Fräsch och god!

(null)

God mat, skratt och en härlig kväll helt enkelt.
Låg kvar ett tag i morse. Hämtade kaffe och intog frukost på sängen.
Varit på gymmet och svettats som en gnu.

(null)

Nu står älggrytan på spisen, och jag ska ut och cykla en sväng. Samla ljus till hjärnan.
Ikväll blir det således "en redig söndagsmiddag" med vännen Göran och hans son. Blir bra det.
Många mer knop blir det inte idag!

Kram Johanna ❤️

Många mer knop blir d...

0 Läs mer >>
(null)

En galen vecka, med mycket snabba puckar, ändringar och pusslande. Som det brukar men mer i kubik. Mycket känslor, högt och lågt, en ganska trött hjärna som bråkar med hösten.
Men! Vi redde ut veckan, det som var tvunget att lösas blev löst. För nu.

Verkligen galet skönt att sluta vid lunch och hinna ut i Bokhultet innan mörkret faller. Så vackert och skönt, att liksom ta tag i löven med pjucken och njuta av tonvis med löv som ligger som en fin matta. 

(null)

Nu kan helgen börja.
Städat och vilat en stund. Fredagsmålat naglar. 
Väntar nu mest på att klockan ska bli dags att åka på middag. Till goda, gamla vänner med goda, gamla vänner. Ser verkligen fram emot det!

(null)

(null)

Känns extra bra med fredag idag.
Behöver samla ihop mitt huvud, fylla det med sköna saker för att få ny energi.
Och den började ju så himla bra!

Kram ❤️ Johanna 

Ser verkligen fram em...

0 Läs mer >>
(null)

Stod här en stund efter jobb och träning.
Bara stod stilla och tittade på den spegelblanka sjön, där träden syntes ännu mer med sina alltmer dova färger. 

(null)

Ont i armen efter fjärde sprutan igår men det känns bättre efter träning. Som att cirkulation och svett var bra mot det onda! 
Träning och promenader, säkert vilken rörelse som helst en gillar, känns som balsam för trött huvud och mycket tankar, snurr. Det både tröstar och peppar, beroende på grundläge, så det balanserar i alla fall mig.

(null)

Kollat på de två Handmaids tale som jag missade när jag var iväg. Den är så bra, och den är så skrämmande. Om en på något sätt vill försöka sätta sig in i hur det skulle vara om en fundamentalistisk regim tar över en stad, ett land…se den. Den är sjuk men jag tror att den är nära verkligheten som finns i vår värld, på flera platser i detta nu. 

Pratat i telefon med god vän. Oftast messar jag, men oj så mysigt att få snacka ibland. Höra rösten, få direkt respons. Känna värmen. 
Det var bra!

Nu blir det bok och sov.
Det är också bra.

Kram ❤️ Johanna 

Höra rösten och känna...

0 Läs mer >>
(null)

Mörkret är så svårt att stå ut med.
För varje år blir det svårare att fördra det, att  gå upp på morgonen och övertala sitt bättre vetande att jo, det är faktiskt morgon. Fastän klockan verkar vara mitt i natten. Och fastän huvudet skriker att det bästa vore att gå och lägga sig.
Det gör mig så trött, oavsett vad alla säger om att det är mysigt med tända ljus.
Jo. Det är ju fint.
Men ljuset…det välsignade ljuset - det är fint. 

(null)

Dagtid, i hög luft och vackra färger så går det bra. Då finns det en kraft, en energi som liksom ger lite hopp. Men mörka morgnar och kvällar…det är något som händer i mig av det. Det är liksom svårt att stanna uppe i ljuset på något sätt. 

(null)

Tog cykeln efter jobbet, först till vårdcentralen för min fjärde coviddos, och sen mest en runda för att bara cykla. På min fantastiskt trevliga, nya elcykel som är så fin och härlig. Det gladde mig, den där rundan. Det är så festligt med detta fordon!
Cyklade hem till mor och far en sväng, satt och snackade en stund. Drog sedan hem igen på min svarta skönhet, till mannen, mat och The Old man på Disney +. 

(null)

Blir tidigt i säng, för att läsa en stund. Vila huvudet från dagens huvudbry och pusslande med en del lösa trådar. Kanske sover jag fram någon bra idé till lösning.

Kram Johanna ❤️

Något som händer i mi...

0 Läs mer >>
(null)

Så vackert, så liksom syrerikt och en sådan färgprakt. 
Har lite skön träningsvärk efter gårdagens träningspass så det var skönt att få lite cirkulation i kroppen. Och luft i huvudet efter arbetsdagen.

(null)

Var på planeringsmöte med festkoordinatorn på stadshotellet, hon som är ansvarig att allt ska flyta på under vår bröllopsdag. Hon som har full koll och kunskap hur en bäst gör liksom. Känns väldigt bra, skönt att få svar på lite frågor vi haft om planeringen. 
Festvåningen är så otroligt fin. En sådan ynnest att få fira där, och en sådan lycka att faktiskt få gifta mig här, i Domkyrkan, med mannen i mitt liv! 

(null)

(null)

Denna jacka är så jäkla bra! Lyser upp som en signallampa när billysen landar på den. En riktigt bra promenad- och -röra-sig-ute-i-galet-höstmörker-jacka!

Sett första avsnittet på serien Old man på Disney +, med mannen. Jeff Bridges har jag alltid gillat, och han spelar bra även här. Tror det blir några spännande timmar med denna!

Kram och godnatt.
❤️
Joey

En sådan ynnest!

0 Läs mer >>
(null)

Från sommar och semester till höst och vardag. Det kändes onödigt mörkt på morgonen idag men ändå kändes det helt okej.
Vardag är också bra, även om vädret i Alicante var trevligare än här. 
Glad att de vackra färgerna är kvar.
Vår gröna plätt utanför fönstret lyser som guld, det är en tröst.

Skönt att vara laddad inför en sådan här måndag, som blev rätt kaotisk med strömavbrott och inställda operationer, mycket samtal och på alla sätt - full rulle.
Fått massor gjort och kunnat lösa det mesta.

Tränade på gymmet efter arbetsdagen, och toksvettades. Som en urladdning för knopp och kropp. 
Var orolig när vi åkte till Alicante, att jag skulle behöva börja med antibiotika då förkylningen satte sig på lungsen. Ihärdiga inhalationer och promenader gjorde att det vände tack och lov!
Är fortfarande slemmig med lite bihåletjofs men det går över. Det är som en seger varje gång, och jag är så tacksam för det.

(null)

Nu serie, en otroligt skön grej att göra ihop med mannen min, efter potatis- och purjolökssoppa. Och tända ljus och dotter som sällskap.

Kram ❤️ Johanna 

Som en seger.

0 Läs mer >>
(null)

Inga qi gong- människor på stranden idag. Bara en ensam fiskare med sitt spö som står på stenmuren i vattnet. 
Kanske sover folk idag. Det är ju lördag ändå, och färre plikter kallar antagligen.
Fåglar kvittrar. En segelbåt syns längre bort.
Även idag är det soldis.

(null)

Första dagarnas rastlöshet har ersatts av ett totalt lugn. Eller så lugn som just min hjärna kan vara. Jag släppte krav, förväntningar och gled liksom med. Tog ett träningspass, en promenad i min takt, och när jag ville för att inte lägga över det på någon annan än mig själv. Och det går ju alldeles utmärkt. 

(null)

Läste ut boken Kristi bruds slav igår, och mådde verkligen dåligt. Tårarna rann och jag kände som att någon kramade om min bröstkorg hårt. Det oförutsägbara, som att gå omkring på krossat glas, hukande och tyst för att vara beredd på att det snart kommer. De hårda orden, nedtryckande ord som maler ner en till intet. Vad som helst kunde utlösa vreden, en fellagd sked eller glömda soffkuddar….explosion! Det kunde göra att en blev fel, inte fick vara inne i värmen på oviss tid. Ignorerad, ute i kylan. 
Och så till slut ändå, kom upproret. Och hon gick. De gick, mannen och hon. Och kampen därefter för att på riktigt bli fri, att inse vad en varit med om och att det inte behöver vara så. 

Idag ska jag börja på ännu en Nemert-bok, Den vita liljan. 

(null)

Drack varsin stark, men god drink igår. Innan mat, på vår lokala krog. Det är en italiensk liten restaurang, med mysig uteservering i korsningen, full med lokalbor så väl som några turister. Glad stämning, god mat. 

(null)

Idag är det sista heldagen.
Sitter på balkongen och inser att det dröjer innan jag gör det hemmavid igen. 
Är verkligen en sommartjej. Älskar värmen, att vara ute. 
Ska snöra på mig gympapjuck och ta en promenad. Får nog bli längs vattnet en del. Hämta in luften, synen och känslan i kroppen. 
Det har varit en fin, avslappnad vecka där jag lärt mig att på ett annat sätt vara självständig liksom. Att följa mina rutiner, och vara mer följsam till andras. På så sätt blir båda nöjda, och får balans i vad vi behöver.

Pratat om att bada en sista gång för denna gång, molnen täcker solen helt så vi får väl se. Men kanske vill en bli smekt av havet ännu en gång. 

Kram ❤️ Johanna 

Smekt av havet.

0 Läs mer >>

(null)

Den här vyn….! 
Älskar, älskar, älskar den!
Horisonten, havet, himlens skiftningar. Segelbåtar, scotrar, fetbåtar och badande människor. Stillheten i små krusningar och höga vågor. Skiftningarna.

(null)

Husen på gatan är mysiga, med sina ibland superslitna fasader. Ibland renoverade. Också väldigt skiftande. Vissa balkonger som ser ut som prunkande handelsträdgårdar.
Och så pratet på gatan, bekanta människor som samlas och snackar, skrattar och går med sina små hundar. Myllret av liv. Enkelheten varmt väder ger. Väldigt få som hukar på grund av piskande regn och drivis. Som att kroppen och själen får en annan hållning av skönt väder. Blir friare, gladare. Andas lättare.

(null)

(null)

Spelkväll efter öl- och paellaafton ner mot hamnen. Lite lugnare på folk, bredare gator utan trängsel som gör stimmig hjärna lugnare. 
Vilande kväll i ljummet väder. Bekymmerslöst och fnissigt med allsköns knasgissningar i spelet. 

(null)

(null)

Kall handduk och soleksem. 
Blivit väldigt känslig för solen på somliga ställen. Kliat i natt, så blöt och kall handduk var skönt (förutom inhandlad salva med föga effekt). 

Börjar läsa Kristi bruds slav. 
Så sjuk, om en väldigt giftig sekt som styrdes med järnhand av ondsint och hagalen ledargestalt. Den beskriver bra hur hjärntvätten, normaliseringsprocessen gick till och som gjorde att det inte gick att ifrågasätta. Som i alla sjuka sammanhang där kritiskt tänkande ifrågasätts och bestraffas.
Intressant och igenkännande.

En naken, oplanerad dag framför oss.
Vem vet vad den ska bjuda på?

Kram ❤️ Johanna

Få som hukar.

0 Läs mer >>
(null)

Tittar ut på den magiska vyn.
Havsutsikt. Palmer. Människor som varje morgon kör qi gong på stranden. 
Lätt soldis idag, men varmt. Allt inbäddat i någon slags grådis, som är lugnt för ögonen.

(null)

Badade i havet igår igen, så varmt och så klart vatten. Bara en stilla krusning på vattnet. 
Tog en kvällsrunda ihop och hämtade välbekant mat från McDonalds, satt i soffan och kollade på musikalfilmen "tick tack boom". 
En skön kväll, harmonisk. 

(null)

Sovit gott, känner att rosslet i lungsen har blivit bättre senaste dygnet. Snorig fortfarande men känner mig pigg ändå. 
Som alltid en seg historia att bli av med, men skönt att det ändå vände till det bättre hyfsat fort.

Inga större planer idag.
Ska köra ett litet styrkepass nu. 
Kanske en gemensam promenad till Santa barbara igen, för inköp av redan utsedd vattenflaska för dottern. 
Jag känner mig lite trött idag, så det blir nog en hel del läsning. Lite matinköp. Funderingar på kvällens matintag, som blir bättre när det finns en plan istället för att i stunden leta. 

(null)

Den här vyn är lätt att leva med.
Havsutsikt. Det liksom smakar gott på läppen.

Kram ❤️ Joey

Det liksom smakar got...

0 Läs mer >>
(null)

Ännu en magisk morgon att vakna till.
Sol över hav, människor som småpratar nedanför. En dag som vaknar.
Kört ett litet styrkepass innan frukost, skönt att komma igång och hålla igång lite. 

(null)

Får bli en promenad efter kaffet. Insupa vädret, värmen, semesterlivet. 

Mycket tankar i huvudet. 
Om att leva med npf-diagnos, adhd och också  autism. Somligt bekräftat per definition diagnosticerad och somligt diagnosticerat via kunskap och samtal med profession över nätet. Ment to be utrett IRL. För att få det bekräftat och för att slippa "försvara" det uppenbara. För att kanske få förståelse. Om inte annat så för sig själv. Och också för att kunna få stöd i olika vardagssaker.

Ser åter tillbaka, och tänker om någon förstått, om någon sett redan då - så hade det förmodligen varit lättare nu. Och gett mindre känsla av att inte duga, att förstöra och att vara till last. Hade en vetat så hade inställningen, kraven, varit annorlunda i perioder som krävt det. Om kunskapen funnits. Tänker också att för drygt 20 år sedan var nog kunskapen inom npf väldigt låg. Jag hade i alla fall ingen. Bara en känsla av att något var annorlunda jämfört med andra, i perioder, i speciella situationer. 

Försöker lära mig nytt.
Att lugnt i min värld inte alls är detsamma. Promenad, bad och käk på restaurang kan få en överstimulerad hjärna att gå i baklås, ge ångest som gör att en måste backa. Gå hem. Bädda in sig i det bekanta. För att, förhoppningsvis, få ny kraft. 
Så tänker jag på alla gånger vi var iväg, och hur jag pressade för att jag inte förstod…så sorgligt och så vansinnigt jobbigt att stå där på andra sidan med känslan av misslyckande. För att ingen förstod. Inte ens en själv.

Det jag försöker förstå är ju att det är annorlunda mot min egen rastlösa hjärna. Att det inte går att "skärpa till sig" utan det handlar om att anpassa sig efter dagen. Lite som kontot @orkidebarnsverige som beskriver högkänslighet, att efter en dag med mycket fokus, aktiviteter eller socialiserande behövs en dag helt off - fast här är det än mer uttalat. 
Här är det allt som inte är bekant som tar mer energi än från icke-npf-personer, och som kan resultera i ett behov av flera dagars alldeles lugn och stilla ro. 

(null)

Dags för mig att göra min morgonrutin, med tandborstning, fem inhalationer och sedan ta på mig träningsskorna för den dagliga promenaden.
Så får vi sedan se vad dagen har att bjuda på. 
Kanske en stund på stranden, i havsbruset. 
Kanske ännu en promenad.
Definitivt mer läsning…det är ju himmelskt att ha tiden att dyka ner i berättelser!

(null)

(null)

Idag är en ny dag, med lite ny kunskap och insikt. Om att allt får ha sin gång, och att min rastlösa hjärna behöver lite andra saker.
Gott så!

Kram ❤️ Johanna

Försöker lära nytt.

0 Läs mer >>
(null)

Att få vara här, i bästa sommarvädret.
Promenera. Ta ett glas vin. Äta gott.
Se havet. Palmerna. Bada i salt vatten. 
Att få göra allt detta tillsammans med den jag burit vid mitt hjärta.

(null)

Precis tagit mig en promenad, längs med vattnet. Sitter nu på balkongen med vätskepåfyllning och ny bok att slå upp.
Nemert skriver så bra. Målande beskrivningar av miljöer, berättar om personer med stark intuitiv förmåga och en mystisk aura och lyckas alltid ha en spännande berättelse att måla fram. Nu blir det Röd måne. 

(null)

(null)

Var på kvarterskrogen igår kväll, satt bara och njöt av värmen, drinken och maten. Ljummen kväll, trevliga människor och massor av hundägare med sina, oftast, små hundar i sällskap.

(null)

Och jag har sovit som en prinsessa i natt, så himmelskt skönt.
Blir snart ett dopp i mäktigt hav. Svalkande och uppfriskande, för att sedan torka i vinden på stranden.

Kram ❤️ Johanna 

Att torka i vinden.

0 Läs mer >>
(null)

Från höst och 75-års/guldbröllopskalas med extra allt till sommar i Alicante, det är en skön kontrast ändå. 
Landade här igår sen eftermiddag, tog oss en promenad för matinköp och insupande av atmosfär och sommarväder innan vi landade på balkongen. Otroligt skönt att sitta i ljummen kväll långt in på natten och prata, dricka rödtjut och bara njuta.

(null)

Älskar vyn och denna varelse som står där på balkongen. 

(null)

Kvällsvard som sig bör i värmen. Det är något visst med serrano och Oliver när en är vid medelhavet. Något lite godare ändå, helt enkelt.

Har hittills sovit bara små stunder från läggdags vid ett, mellan hostningar. Tänker att det ibland blir värre innan det vänder, och har inhalerat mest hela natten. Hoppas på en bättre morgondag (natt), och på en vändning.
Ibland blir det bara så, och en förkylning ställer till det. En kan säga vad en vill men det är sällan "så bara" att vara förkyld. Det kan bli en väldigt utdragen process. 
Har nu kört ännu en inhalering och inväntar lugnare puls, och lite sömn. 

(null)

Bild i stark höstsol innan vi drog igår. Kunde inte alls titta mot solen, som sedan i nästa sekund ersattes av tunga moln och blåst.

Dagen ligger framför oss.
En kaffe i solen, se havet. Bara vila där en stund innan morgonpromenaden. 
Inga krav, inget speciellt alls vi ska göra.
Bara ta in och vara här. 
Tillsammans, dottern och jag.
En sådan ynnest!

Kram ❤️ Johanna

Att sitta i ljummen k...

0 Läs mer >>
(null)

Kvart i sex en lördag.
Sedan en lång tid tillbaka vaknar jag alltid tidigt även på helgen, men kanske vid 7, halv 8. Det är som en alltid hört, att när en blir äldre vaknar en tidigare oavsett när sömnen infallit.  Kvart i sex var dock onödigt tidigt, särskilt då jag vaknade av ett ryck i tron att jag försovit mig till jobbet.
Det blev DN, smp och tidigt kaffe innan mannen vaknade.

(null)

En ruggdag fast ändå behagligt.
Blev fika på stan med mor och far, en tur på marknaden på stadens torg och så en stunds soffläge. 
Vi ska kombinerat 75-årskalas och guldbröllopsfir ikväll, så gäller att vila lite innan för att orka med.
Blir nog röd kostym tror jag. 

(null)

Om ett dygn åker vi till Alicante, dottern och jag. Känns oförskämt härligt.
Strax är hon här med tåget, så ska ikläda mig skinnpaj och dr martens samt paraply för att möta henne. En sådan lördagslycka!

Kram ❤️ Joey

En sådan lördagslycka...

0 Läs mer >>
(null)

Så skönt att vara igång och jobba igen.
Varit två bra dagar med fullt fokus på att kalla och planera, och fixa lite grejer innan jag nu går på semester. 

Känner mig ännu lite bättre idag, men fortfarande så klart snorig och lite rosselhostig. Gick en runda efter att ha varit iväg på lite ärenden med mannen. Insöp höstens klara men fuktiga luft, njöt av färgprakten och av tanken att jag snart åter får njuta sommarväder förhoppningsvis. 

(null)

Gick på vägen in i Domkyrkan, för att kolla hur många vaser i bänkraderna det är, och för att föreställa mig hur det kommer att bli i maj!
Fick mig fin körmusik till livs så stod en stund bara för att lyssna. Denna kyrka är så otroligt vacker. Ljus, mäktig och liksom varm ändå. 
Undrar hur benen kommer kännas, och bröstet, när en går gången fram här…? 

(null)

Efter att ha ordningsställt matbord och matta, dammsugit och hämtat pizza så blir det soffkväll i lugnet. Carina Bergfeldt på teven. En del nyheter om omvärlden blir det också,  både om osäkerheten hur Sveriges styrning egentligen ska bli, om revolutionen i Iran och om kriget i Ukraina. 
Försöker att begränsa mig i nyhetsflödet men det är svårt ibland. Begränsar mig för att inte duka under av allt mörkt.

Äter en kanelbulle, sitter under filt med fötterna i vår gosiga matta.
Här, i fred och frihet. 

Kram ❤️ Johanna

Ljus, mäktig och varm...

0 Läs mer >>
(null)

Rätt som det är när en går från matbutiken, lyfter en blicken och ser det vackra runtomkring. Färgerna. Fortfarande helt fantastiskt fint. Det bär upp lite trötta steg efter heldag på jobbet!

(null)

Gått bra att jobba, skönt att vara tillbaka och inte hemma i sjukstuga. Fortsatt snorig och rosslig i rören, men kör motståndsandning och extrainhalationer när jag kommer hem. 
Som dottern sa, så gör nog vin och sol mycket för att en nästa vecka ska bli bra! Sol, vin och promenader i varmt Alicante….hoppas innerligt på härligt väder och förbättrade lungs. Tänker ändå att det jag nu har är ju ingenting mot då, 2018 och en massa år innan dess. Ändå himmelsk förbättring som gör att hoppet finns om rena ljud framöver.

(null)

(null)
I morse lyssnade jag en del på @fannysforebilder och ett avsnitt med Shekarabi, som intervjuas med tanke på situationen i Iran. Ett intressant och viktigt program som ger en bild om varför det händer, och årtionden som föregått denna feministiska revolution. Han berättar om foton som hans mamma tagit, på förändringen från -79 och några år framåt när lös sjal, till striktare slöja till hijab och lång fotsida klänning blev klädkoden. Och det för en del av världen som var som vi, sekulära, moderna och dessutom väldigt högutbildade. 

Det går ju inte värja sig. 
Bara att tänka om fundamentalister, extremister av något slag skulle ta över vårt land, vårt moderna samhälle. Jag ryser, mår illa och blir så upprörd att jag vill skrika. 
Vad är det för små människor som måste hunsa, bestämma över andra för att känna att det är de som är stora? 
Vad är det för små människor som bestämmer sig för att halva befolkningen utgör det största hotet och därför måste begränsas i allt? De får inte cykla, sjunga, dansa, inte se på sport offentligt, inte resa utanför landet utan manligt sällskap…
Det gör ont. 
Det är kvinnor, flickor - precis som du och jag.

(null)

This is me ganska mycket just nu.
Normalläge emellanåt helt enkelt. 

En annorlunda kväll med sprucken pumpa full med blomvatten och vackra dahlior, med vatten som runnit ner på mattan. Burit bort bord, stolar, torkat upp med hushållspapper, lagt stora handdukar…luktar lite kräk här nu (verkligen najs)….hoppas det torkar till imorgon för då jäklar ska det gnos med yes diskmedel för väldoft!

Go’kväll!

Kram ❤️ Johanna

Går inte att värja si...