0 Läs mer >>
(null)

Tänkte på en sak när vi åkte genom Skåne, med alla översvämningar på åkrarna och där husen stod i vatten. Att allt det där vattnet borde tas om hand eftersom det sedan, i mitten av juli, blir snustorrt och risk för alla skördar….
Borde inte vattnet tas om hand, sugas upp i några cisterner typ och sparas till torrperioder? 
Bara en reflektion så där efter skåneturen.
Att det är sådant slöseri att inte ta tillvara allt överflöd nu liksom.

Kollar på en speciell serie, Painkiller, på SVT play. Om en konstnär och hennes mamma.
Mammahar fibromyalgi och går någon kurs i acceptans, röker som en borstbindare och ljuger för släkten i Sarajevo. Det är om önskan om att hitta sin väg i livet. Att finna någon glädje mitt i allt tufft vardags-överlevar-bestyr. Om relationer och kärv kärlek.

(null)

Det har varit kul att jobba på plats idag, med lite mer action än vad det blir vid distans. 
Jag har ju ett jobb som är otroligt roligt och meningsfullt, bra människor runt omkring som det är kul att träffa. Det sammanhanget är gott att vara i, och det är skönt med det normala. Att få ha fokus på det normala för att vila alla känslor som spretar.

Kram ❤️ Johanna

Fokus på det normala.

0 Läs mer >>
(null)

Onekligen skönt att sitta hemma igen, i favoritfåtöljen med yllefilt om benen.
Att ta in att inget i livet är självklart och att det är så värdefullt, det vi har. Bara andas en stund, och känna ett stort tack över det som är bra. 
Att ha möjligheten att vara med, finnas som stöd, som chaufför och bara som sällskap. Att tillbringa tid med dem som funnits där för mig hela mitt liv. Så lite ändå men värdefullt, förmodligen för oss alla. 

Nu blir det jobb för min del, förhoppningsvis lite hela veckor med fokus. Ser fram emot att göra lite nytta på den fronten och att vara i det sammanhanget där jag trivs så bra.

Förhoppningsvis får det vara lugnt en vecka nu, för en kraftansamling för vad som komma skall. De krafterna lär behövas.

(null)

Hoppas på god sömn i natt, låg vaken i tre timmar och läste ut min bok - tur den var så bra! Förstått att det kommer fler om kvinnor i historien av denna författare. En riktig höjdare!

Nu blir det ett par avsnitt av The Guilded age innan ny bok av Ian McEwan, Lektioner.

Kram ❤️ Johanna 

Bara andas en stund.

0 Läs mer >>
(null)

Vi skulle tagit det årliga generationskortet på oss kvinnor i det Rothska släktet vid jul. Så blev det inte, men i eftermiddags blev det av!

Lundbesök på onkologen, behandlingsplan lagd med 6.5 veckor framåt. Det kommer att bli otroligt tufft. Så är det. Men vi håller tummar och tår om att målet, att bli FRISK, är det som ska uppnås.
Efter samtal med läkare och omvårdnadsansvariga så stack vi till Malmö för besök hos dottern och hennes sambo. Skönt att varva med trevligheter, kramar, fika och Kattgos. Så välbehövligt.

(null)

Jag, på mitt 54:e år, mamma 85 år fyllda och Frida-Hedvig snart 24.

(null)

(null)

Det blir lite kvällsfika strax, sedan Husdrömmar och tidigt i säng.
Sovit oroligt i natt, en hit- och dit- natt som jag hoppas ska bli en riktigt djupsömnnatt i natt.

Läser en otroligt bok, så det blir några kapitel innan lampan släcks. Älskar berättelser om starka kvinnor, som vid sekelskiftet i vårt land verkligen fick vara tuffa för att komma utanför köket och hemmet, för att slå sig in i mannens domäner och lyckas. Den är häftig och fantastisk!

Kram ❤️ Johanna 

Läkarbesök, kramar oc...

0 Läs mer >>
(null)

Så otroligt skönt att kroppen vaknat till, vill ut och röra på sig.
Lungsen betydligt bättre, bihålorna kan väl hålla på ett tag till men ändå. Kroppen ville gå, och den ville gå längre än på veckor. Tack för det! Körde lite styrketräning i tvättstugan efteråt. Skönt att väcka musklerna lite.

Längtar efter besöket på Alezzokliniken så att jag kan få bukt med min onda höft, lite vickiga knän och balansen i hela kroppen. Då blir det ännu bättre.

Haft en bra dag för energisamling.
Sov tio timmar. 
Promenaden i härligt nästan vårlikt väder.
Läsning i en mycket bra bok "de fenomenala fruntimren på Grand Hotel" med en andrakaffe.
Lite slag på biljardbordet.
Handboll där Sverige tog brons.
God söndagsmiddag med maken och nu seriekoll, Faraway downs på Disney+.

(null)

Imorgon kör jag med mamma och pappa ner till Lund igen. Samtal med onkologen om planen framåt. Önskar att den jäveln var borta, så hon slapp genomgå mer tråkigheter.
Önskar vi såg slutet på det här nu.
Men ett steg i taget.
Och förhoppningsvis får vi en liten paus hos min älskade unge och hennes sambo. 
För att samla styrka och få krama om.

Kram ❤️ Johanna 

Samla styrka.

0 Läs mer >>
(null)

Åtta månader sedan vi fick uppleva Livets dag, dåvarande sambon och jag, som då blev man och hustru. Otroliga minnen, så glädjefyllt, underbart och galet roligt verkligen! Och ja, jag gillar att vara gift med min käre man! Det känns fint.

(null)

Här var det liksom klart,
Vi båda sa ja, bara det! 
Att få göra den dagen precis som jag önskade var ju en sådan ynnest. Så drömmigt att få välja DEN klänningen, DE blommorna, DEN kyrkan, DEN lokalen och att få ha bästa brudföljet, DE musikerna som gjorde hela inramningen i kyrkan. Att också få gå in med min älskade pappa var extra fint. 
 Och så alla dessa vackert, färgglatt glada människor som gjorde vår dag genom att vara precis som de är - oj, vilken lycka!

(null)

Efter lugn morgon med Nyhetsmorgon till frullen, så blev det en normal lördag mitt i det som inte alls är som det normala.
Men fint att ses på vanliga stället, inta varsin minisemla (god!) och njuta av varandras sällskap en stund.
Det gäller att hitta det normala mitt i allt.
Försöka tanka sig full med det som ger näring till själen, som vänner, familj, musik och det som en själv behöver.  
Hängde på pappa också, till Maxi för lite sällskap och små inköp för helgen.  En extra pratstund i en märklig tid.

(null)

Känner mig bättre idag.
Trött men ändå mycket bättre, så skönt.

Får bli en stund i gungstolen innan det är dags att gå ner en sväng på stan för att njuta av sång och musik. Det är nämligen stadens kulturnatt idag och jag ska leta upp lite musik, helt enkelt.

Kram ❤️ Johanna

Att hitta det normala...

0 Läs mer >>
(null)

Distansjobb även idag.
Ibland så otroligt skönt när en kan göra det, när en återhämtar sig och är piggare men ändå inte så på bettet som en bör vara på plats. Fått mycket gjort, pratat mycket i telefon och lade ner datorlocket strax efter tolv.

Hämtade mat på Maxi, packade upp och tog sedan en promenad. Så skönt och välgörande. Köpte vackra tulpaner och gick bort till mamma och pappa med dem. Har ju inte träffat de på hela veckan när jag varit i karantän typ. Fick dock inte träffa de i dag heller då de var på vift. Nåja, en skön promenad fick jag.
(null)

Kom hem blöt efter mycket syrerik runda. 
Kollade denna dok-serie, Love has won, om ett litet sällskap unga människor som tror sig följa Moder Jord eller Gud i egen hög person. Som vanligt är det svårt att greppa själva grundidén i budskapet, det är svårsmält och flummigt men likväl går det unga gänget all in och dyrkar marken hon går på, Amy Carlson.
Intressant och skruvat. Sorgligt och tragiskt.
För många fler än bara de som hamnar i dess omedelbara nät.

(null)

Kollat spännande handboll, som tyvärr inte höll hela vägen. En spännande sport har jag upptäckt, snabb som få med mycket mål.

Nu en kopp te till en ny serie, Faraway downs.

Kram ❤️ Johanna 

För fler än de i dess...

1 Läs mer >>
(null)

Efter fem dagar inomhus gick jag idag en promenad. Drog luften djupt ner i lungorna, sakta, för att sedan pysa ut den lika sakta. 
Nästan lite vår i luften, fågelsång och hög luft. 
Så väldigt underbart!

(null)

För en vecka sedan var samma stråk klädd i Kung Boredräkt, också otroligt vackert.
Tänk att samma ställe kan se så olika ut.

Ingen feber idag, men tung i lungs och tjock i skallen. Fick antibiotika från min lungläkare igår, för att rosslet inte ska sätta sig och skapa ännu mer oreda. 
Har suttit hemma och jobbat, fått en hel del gjort men mycket att sätta sig in i efter några dagar borta. Det blir lite splittrade dagar onekligen, men hoppas att det kan lugna sig och få bli lite hela jobbveckor snart.
Både för min, men inte minst för kollegans skull.

(null)

Nya utmaningar väntar, trots uppgjord plan. Ändringar som troligen senarelägger behandling. En motgång bland motgångar såklart, när en ändå tänkt följande steg i huvudet. Tänkt början och slutet på den här resan.
Vi får backa lite, helt enkelt.
Backa, be en bön till och hoppas på det bästa.

(null)

Gillar mitt nya arbetsrum. Det är en annan frid där än i mitt gamla, liksom det är en oerhörd lättnad och mer öppet rum, öppna ytor och bättre syre i det som är vårt nya rum. Hela huset fick sig ett glatt lyft.

Haft Bo Kaspers på i bakgrunden, för givetvis har jag en musikanläggning även i mitt arbetsrum! En lyx!

Min lilla gula sol har blivit servad idag, och fick rulla en extra runda på torra vägar bara för att jag ville. Också en lyx!

Nu är fläskpannkakan intagen, med haricot verts och rårivna morötter, hockeyn påslagen och jag ska börja i ny bok. Många lyx på den!

Kram ❤️ Johanna 

Många lyx på den!

0 Läs mer >>
(null)

Elva timmars sömn och ändå så trött, som att kroppen inte får nog av vila.
Lite armhävningar mot handfatet, benböj och tåhävningar i duschen för att inte helt förlora alla muskler. 

Åter lite subfebril som en säger, eller lite fisfeber som jag till vardags säger. Rosslig och tungtjock i bihålor och skalle. Hoppas det är dagen då det är sämre innan det blir bättre bara. Bollat med vårdcentralen som säger samma sak, och att om jag får trettioåtta eller över imorgon så ska jag komma för lyssning på de två just nu mindre omtyckta andningsorganen i min lekamen.
Lets Hope for the best. Tänker ha tålamod, vänta in min kropp, ge den tiden den behöver för läkning för bakslag är värre. 

Att de jag bekymrar mig mest för finns på hemmaplan, i sitt eget hem är bra. Med stöd från hälso- och sjukvården men hemma. Skickat med sambon lite kom-ihåg nedskrivet, när han är på vift med egen familjemedlem fram och tillbaka till sjukvården. 

Lyssnar på Mavis Staples. 
Så skönt bluesgung, med juste körer och basgångar som jag är ett stort fan av.
Maken har legat på golvet och försökt hitta det optimala ljudet i anläggningen, för att göra tunggunget rättvisa.

Jävla karlar i knät.
Alltså boken.
Andas motstånd. 
Ser på min riktigt jäkla härliga bokhylla och vårt nya rum, och tänker att snart är det dags för lite glitter och glamour som ombyte till det här ändå! Lite party här bland böcker och biljardbord, musik och dans. Det! Hör du det, livet?!

(null)

Kram ❤️ Johanna 

Dags för lite glitter...

0 Läs mer >>
(null)

Idag har jag suttit här mestadels. 
Feberfri men otroligt trött. Antagligen efterverkningar och beroende på hosta, tjockt huvud och seglungs.  
Har läst en hel del, i Jävla karlar av Andrea Walden. En riktigt bra bok om hans studie av alla de karlar hans mamma hade i sitt liv som liksom blev någon slags pappa en stund. Hittills bara spån till män han har beskrivit, som haft sitt eget högre än någon annans,våldsamma män, allmänt stökiga män som ställde till oreda på olika sätt. 
En smärtsam historia från ett barns perspektiv som bara har att försöka anpassa sig till det som blir.

Sovit i gungstolen.
Lyssnat på musik. Stenström och så Mavis Staples, så otroligt bra platta. En sån kraft, ett sånt sväng. 

(null)

(null)

Kollat dokumentärserie på Netflix, American Nightmare, verkligen en riktig mardröm om ett par som blir överfallna i sitt eget hem där kvinnan kidnappas. En får följa deras story, undersökningarna som byggs på förutfattade meningar och misstro och är ett riktigt rättshaveri faktiskt. De får, framför alla hon får, upprättelse. Men fy vilken riktigt mardröm.

Nu blir det lite mer läsning.
Hockeyn är på, men de spelar tråkigt och då blir jag bara uttråkad.
Waldens bok lockar mer, och kanske snart sängen.
 Vill känna att det imorgon kan bli en bra dag!

Kram ❤️ Johanna 

Lockar mer.

0 Läs mer >>
(null)

Just nu massa vita tulpaner hemma. 
Fint och stilrent, men gillar egentligen gladfärger bäst. För att det sticker ut lite, piggar upp och gör en glad. Men alla tulpaner är ju vackra. Älskar krispet. Hopp om våren.

(null)

Utmed dagen har febern nära nog försvunnit, efter att jag svettats ut eländet i natt. Bytte lakan och somnade om, sov sedan länge och kände mig helt slut fram till lunch.
Har en okul hosta och seglungs och är förkyld men nu tar det sig nog åt rätt håll ändå.

(null)

Min älskade mamma kommer hem imorgon förmiddag, efter att nu ha legat på sjukhus i nästan en vecka. Blir skönt att landa lite, sova hemma och vara i sitt eget hem tillsammans med pappa. 
Önskar bra dagar och tillfrisknande. 
Önskar egentligen mest bara lugn och ro för dem båda, och önskar så klart mest av allt att hon sluppit att genomgå mer. Så otroligt onödigt detta. 
Men nu, nästan en vecka hemma i hemmets lugna vrå- det blir bra.

(null)

Kollar just nu på Idrottsgalan och blir känslosam. 
Mycket tårar just nu, och jag låter dem komma.
När som, hur som.
Tänker att det nog är det bästa. 
Det får vara som det är, när känslorna är överallt.

Kram ❤️ Johanna

Tänker att det nog är...

0 Läs mer >>
(null)

Suttit här mesta delen av dagen.
Kollat klart på Dr Death, och slås av modet tre kollegor hade som upptäckte oegentligheter i forskningen och operationsmetoden och vågade kritisera- med risk för sina yrken och rykte. Riktigt välgjord serie om en riktigt otäck man som tog alla med storm när han presenterade sig och sitt verk. Bilden krackelerade men långsamt, och han hann göra så många fler operationer på människor utan hopp. 

Haft hög feber i natt, nästan 40 grader, så varit en mör dag onekligen. 
Nu mindre ont i kroppen så det känns som att den gått ned. Hoppas på kvick bättring så att jag kan hälsa på min lilla mamma som ju är inlagd för eftervård efter sin operation.

Tillåter mig vila, inte så mycket att välja på utan det är teve dagen lång så läsning känns för jobbigt.  Dock en hel del telefonsamtal med avdelningen, men bra samtal med vänliga sköterskor. Herregud vad det är skönt!

Nu blir det handboll och kanske en film efter det.
Och en bild på mig när jag ser lite fräschare ut än idag.

(null)

Kram ❤️ Johanna 

Tillåter mig vila.

0 Läs mer >>
(null)

Har fått vara inomhus och se det vackra vädret. Fick ont i kroppen och halsen och frös hela natten. 
Suttit i fåtöljen och i sängen idag. Perfekt med höj - och sänkbar säng. Är rosslig och hostig.
Nåja, ganska nedsatt nu och har klarat mig länge trots så många sjuka sedan en lång tid tillbaka. Det var min tur helt enkelt.
Det mest tråkiga är att jag inte kunde hälsa på min kära mamma. Tur att pappa och bonussvärdottern varit där!

(null)

Här hemma har maken haft förfest med ett tjugotal pingvinklädda herrar. Härligt men tråkigt att jag inte kunde vara mer delaktigän att fota dem alla.

(null)

(null)

Hoppas på snabb återhämtning, har ingen lust med detta alls.
Fattar ju att det är tid för återhämtning. 
Att jag behöver chilla ner lite innan nästa pärs drar igång.

(null)

Kollar på Dr Death om den hemska förljugna manipulativa Maciarini. Riktigt hemskt hur någon saknar alla spärrat, all etik. 

Vill härmed hylla Gynavd 8 i Växjö, för deras vänlighet, självklara varma hjärta och information. De har ett helt annat tänk än gyn i Lund, så är det bara. Det är en oerhörd lättnad att känna sig trygg med den personal som vårdar ens nära och kära. 
Återigen…
Det är ju inte svårt?!

Kram ❤️ Johanna 

Det är ju inte svårt?

0 Läs mer >>

(null)

Otroligt skön runda efter jobb och besök hos mamma. Som en saga ute, så trösterikt och vackert.

(null)

Vilsamt att se alla hästar stå där och äta, titta ut över markerna. 
Hoppas de också njöt av vädret under sina täcken.

(null)

Kom hem efter matinköp och möttes då av denna lakersbeprydda snögubbe. Sen fick mig att le, brett. Den var så söt där sen stod.

(null)

Så tacksam över att landa hos maken ikväll.
Laga god mat, dricka ett glas rödtjut, dansa och kramas. Som en utandning efter denna dagen.

Kram ❤️ Johanna

Som en utandning.

0 Läs mer >>
(null)

I går var det snöyra och ruggigt, idag kallare och klart. Kanske följer det vad som ska ske..? Som ett bra omen?

Känner mig besviken på en sjukvård helt utan kommunikativ förmåga, där en som närstående känner sig besvärlig. I vägen. Känns som att personalen gömmer sig för en, för att slippa drabba ihop liksom. 
Operationen är gjord, lymfkörtlarna i ljumsken är förhoppningsvis borta men vi vet ju inte säkert eftersom ingen information har givits. Vi ser ju att hon har slangar som de sa före operation och utgår från att det gått som det ska. Väntar på rond och läkarsamtal, kanske besked om överflyttning till Växjö lasarett. Det hoppas vi på, även om informationen kom för att jag kontaktade kontaktsjuksköterskan på kliniken i Växjö. 

Vi kan väl säga att det behöver arbetas på information och kommunikation, och kanske också rent hyfs och artighet som att säga hej och välkommen, här finns matsal, så här fungerar det här…

Vore oerhört skönt om vi fick åka hem idag, hem till Växjö och ett bekant sjukhus där vardagen kan pågå vid sidan om ändå.
Få ordning på slangar och förband, hemsjukvård och hemgång. 

(null)

Lite kul statistik på SUS hemsida har de i alla fall! Och säkert är det så att kompetensen är hög här, det ska den ju vara och det tror jag. Men känslan inuti blir inte bra när det haltar på flera andra plan.

(null)

Det ska levereras en matta till dottern idag, oavsett. Hade tänkt påhälsning från henne idag men det hinns nog inte med. De får ha kontakt på telefon istället, mormor och barnbarnet.

Så nu lite mer väntan.
Otålig sådan.
Har Nyhetsmorgon på, scrollar i telefonen. Har inte ro att jobba mer nu. För mycket stim i huvudet om vi ska, inte ska. Ni som vet, ni vet.
Väntan är på olika sätt, vid olika situationer.

Kram ❤️ Johanna 

Lite mer väntan.

0 Läs mer >>
(null)

En lång dag börjar nu lida mot sitt slut.
Resan hit, inskrivning av sjuksköterska, kirurgen och av narkos. Genomgång om vad som ska hända, om risker och eftervård.
Mer information imorgon när operationen är klar.

Vi fick bra information, men den kan ju uppfattas olika beroende på förutsättningar och förkunskap. Kanske blev det mer rörigt, kanske blev det mer oro för vad som faktiskt ska hända och vad som ska ske efteråt för någon. En dag i taget, nu en natt före operation. Sedan tar vi det därifrån.

Lite glömd packning ledde till en utflykt till köpcentrum Nova Lund, så nu är hon uppkittad med schampo, inneskor, bananer, mjuka brallor och mobilladdare. 

(null)

Vackert utanför sjukhuset, massor av lampor som lyser upp. Den kallaste kalla dagen har nu krupit upp mot nollan, sedan ska det bli kallt igen. Knas!
En vacker resa i Kung Bore-värld hit idag. Verkligen som en isglittrande saga.

(null)

Nu ligger jag här på mitt rum, efter att ha varit inne i jobbdatorn en stund och kollat till op-programmet och akutlistan, svarat på lite Mail och Messenger. Verkar funka bra så imorgon kan det nog bli lite jobb gjort.

Suttit i matsalen här, pratat livet med min kära far och intagit kvällsmacka och en kopp choklad. Minnen om bostäder, om barndom, jobb, flyttar, resor och fina stunder. 
Känner en sådan tacksamhet över att ha haft turen att bli just mina föräldrars barn. 
Vilken jäkla ynnest!

(null)

Nu hoppas jag på god sömn, är otroligt trött.

Kram och tack alla ni fina människor som skickat fina hälsningar. Ni är GULD!!!

❤️
Johanna 

Kung Bore och lång da...

1 Läs mer >>
(null)

Tjugofem år…!
Poff! Så fort det gick.
Minns så väl den där känslan när vi gick in i kyrkan den där dagen, Kattis och jag och alla våra kursare. Tre års studier var över och en sjuksköterskeexamen var resultatet av dessa ibland bitvis tuffa år.  Men också roliga år, med många timmars plugg och praktik. Vet att jag från första stund kände att det var så väldigt rätt, att det var precis så det skulle vara.
På studiebänken första dagen 1996 fann vi varann, vännen och jag, och har följts åt sedan dess. På de flesta praktikplatser, på de flesta arbetsplatserna och även utanför arbetet . Hur fint är inte det!?
Och mitt sjuksköterskeyrke bär jag med stolthet, även om jag idag har en annan roll inom yrket. 

Blev så tagen av bonussvärdotterns barnmorskeexamen, kändes stort och fint och väldigt viktigt. Någon av alla de kvinnor hon förlöser och de barn hon välkomnar till världen kommer också att välja sjuksköterskeyrket. Det är stort!

(null)

Fått goa kramar idag av vänner som kommit förbi. Fick godaste surdegsbrödet och så ett litet hjärta av trä, att bära med mig nu i dagarna. För att få styrka i det som komma skall. En dag i taget.

Klockan 7 imorgon kör vi till Lund för första åtgärden för att få bort det där djävulstyget i min mammas kropp.
Må det gå som det är tänkt.
Stjärnor, Moder Jord…hör ni det?

(null)

Hoppas på en god natt utan uppesittarnatt.
Även om boken jag läser är bra sover jag ändå hellre på nätterna.

Kram ❤️ Joey

Poff! Så fort det gic...