0 Läs mer >>
(null)

Sov ut i morse. Vänt tillbaka dygnet men är fortfarande ganska trött. Behöver en liten powernap på eftermiddagarna för att orka hela dagen liksom.

Varit och tränat, bytt lakan i sängarna, tvättat. Varit på stan och gjort lite ärenden. Hängt upp en fin bröllopstavla och en fin glaspjäs i ram. Läst. En väldigt skön dag. 
Igår städade jag, skönt att vakna upp idag till ett rent hem!

(null)

Ikväll var vi hos äldste bonussonen Dennis och Kamilla, dit Dante, Birgitte och AK kom med massor av pizzadegar och ingredienser. 
Så jäkla goda pizzor blev det i den coola pizzaugnen!
Kanske är det så att det rinner pizza ur öronen i natt…

(null)

Fint att ses och snacka, fira in Dennis semester och prata igenom bröllop och resa, filmer, serier, livets växlingar med sorg och glädje. 

(null)

Kamilla & Birgitte.

(null)

(null)

Fyrahundra grader blir den, den lilla rackaren. Pizzorna de gjorde blev otroliga. 
Sommarkväll, pizzor, och kärlek.

(null)

Lite vemodigt att min otroliga semester är slut. Har haft en otrolig ledighet verkligen. Skönt sista veckan med några dagar hemma. För att träffa vänner, träna och komma in i lunken lite innan vardagen är tillbaka. Landa lite. Känner att jag har mycket resa och bröllop i huvudet, går igenom det om och om igen, olika sekvenser. Alldeles underbart att ha det att marinera, bara så goda minnen att bära med sig.

En sådan lyx.

Kram ❤️ Johanna 

En sådan lyx.

0 Läs mer >>
(null)

Tidig revelj idag då det var dags för ett efterlängtat besök på Alezzokliniken i Halmstad. Ramlade ju handlöst ett par veckor före bröllopet, när jag var ute i Bokhultet och gick. På en sekund låg jag mer eller mindre på alla fyra, med islaget högerknä samt båda handlovarna i backen. Haft ont sedan dess, med utveckling av smärta vänster höft, knä och fot med domningar också. Haft smärtor i fingrarna också, liksom känt mig klumpig och stel i alla små leder.
Det jag fick till mig var att hälben, knän och bäcken, ländrygg, nacke och handleder hade fått sig en kyss. Nu är de tilljoxade med en metod jag absolut inte begriper men har största respekt för. Det har fungerat otroligt bra förut så jag hoppas på det bästa även nu!

Fick sällskap av min käre far, som också fick köra min gula sol på hemvägen. Trevligt med lite snack i bilen och en fika på arbetarfiket innan hemfärd.

(null)

Den här fina gipsblomman fick vi av jobbet på bröllopsdagen. Så tjusig ju!

(null)

Vi fick även ett roligt telegram, som jag vill visa. Fyndigt!
Tagit in alla planeringspapper, checklistor, bordsplacering och presentationslista av gäster och lagt in i ett skåp. Rensat skrivbordet lite. 

Satte mig på balkongen en stund för att äta och vila. Solen gick i moln så nu sitter jag i fåtöljen med kyld vetekudde mot länden enligt ordination. Då behöver en lite värme runt om.

(null)

Det blir till att läsa ut Allendes Violeta, en väldigt bra bok som är skriven som ett långt brev till ett barnbarn och rymmer en hundraårings liv och ett lands historia.
Somnar lite då och då, och det är inte för att boken är tråkig, utan för att behandlingen gjort mig trött. Som att en lösgjord kropp slappnar av och behöver återhämta sig efter lång tid som fiolsträng. 
Kanhända det är helt i sin ordning, och naturligt att efter en tids anspänning slappna av och pusta ut. Du lilla kropp, du är fan i mig en kämpe.

Kram ❤️ Joey

Du är fan i mig en kä...

0 Läs mer >>
(null)

En småpysslardag i lugn och ro, hur skönt som helst. 

En promenad på morgonen.
En stund på balkongen. Läst. Lyssnat på fåglar och människor som gått förbi.  Tänkt på helikoptertur, vackra Carmel-by-the-Sea, på galna flodljudet i Yosemite. På bröllopet, vännerna, talen, skratten. All kärlek som dessa människor ger i livet. Är så tacksam, så rörd och så lycklig!

Lyssnat på Keith Urban.
Lagt kyckling och fläskytterfilé i marinad, fixat revben i ugnen, gjort såser, grönsaksspett, fixat en chokladsås, tvättat lite. Suttit ute under sedumtaket. Vilat. Tänkt. Varit i en god bubbla idag.

(null)

Vännerna Kattis och Anders kom hit ikväll, på grillkväll, och umgänge. Så otroligt mysigt att ses, att bubbla om bröllopet och om deras fantastiska arbete med denna dag! En härlig ljummen sommarkväll, med goda vänner. Livet!

(null)

Min människa kom hem lagom till att det var dags att grilla och fixa vinerna, men vi hann sitta lite här i skuggan på trappan en stund. Prata igenom dagen. Utdela varsin puss. Andas in varandra för en sekund.

Nu andra avsnittet av ny serie "the Mayor of kingstown", en skruvad men bra serie.
Blir tidigt i säng då det är dags att åka till Halmstad och Alezzokliniken imorgon. Blivit betydligt bättre i kroppen sedan vi kom hem från usa men är ju otroligt stel, från nacke till fötter, så han hittar nog lite av varje att rätta till. 

En fin dag på semestern, även detta.
Suger in det sista av ledigheten nu, de sista dagarna på den härligaste ledigheten.

Kram ❤️ Johanna 

Den härligaste ledigh...

0 Läs mer >>
(null)

Sovit gott inatt. Kanske säger kroppen att den nu börjar fatta tidsomställningen? Hoppas det!
Vaknade vid 01 någon gång av världens regn, så stoppade i öronproppar och somnade in. Sov så gott när klockan ringde att maken fick skaka liv i mig. 

(null)

En skön morgon, med dubbelkaffe, Smp och sedan frisörbesök. Massage av hårbotten så jag nästan somnade…gud så skönt!
Handlade på Coop på hemvägen, och gick sedan till gymmet för ett skönt svettopass. 
Har varit och köpt nya blommor till balkongen, både till balkonglåda och golv. De andra var rätt trötta och i natt lite sönderpiskade av regnet.
 
(null)

Sa till mannen min innan vi åkte hem från Kalifornien, att jag kanske ska börja planera för nästa fest. Då tittade han på mig lite skeptiskt och tyckte att jag kunde vänta lite tills vi smält senaste månaderna. Det må han ha rätt i!

Ändå är det konstigt att inte längre ha något så stort att liksom sätta tänderna i och planera in i detalj så långt det går. Det är ju så kul!! Resan med planeringen inför bröllopet började dagen efter frieriet i min hjärna. Från nyårsdagen 1 januari har jag levt med idéerna och bockat av de vi bestämt oss för, i tur och ordning. Checklistor för varje idé, för alla beställningar, kontakt med alla iblandade, körschema för dagen, tider som bestäms för avhämtning av beställningar…många grejer är det att ha koll på men kul är det! 

(null)

Älskade blommorna! Tänk att få ha favoritblommorna i buketter, till dukningen, i kyrkan. Som genomgående tema.
Så otroligt glad för hjälpen jag fick med dukningen, allt fix för att det skulle bli det lilla extra. För att det liksom skulle bli vårt bröllop, präglade av oss.

(null)

(null)

Tänker tillbaka på dagen före bröllopet, hur fint det var att samlas och fixa, att snacka igenom och ta en bit mat ihop med dem som dykt upp en dag tidigare. Att landa in till den stora dagen. 
Och som den blev, den där dagen! 
För oss kunde INGENTING blivit bättre. Inte en sekund av dagen hade kunnat bli bättre än den blev! 

(null)

(null)

Maten och vinerna var toppen! Stadshotellets festfixare är helt otrolig, så lyhörd och så kunnig.

(null)

Att ha tema på en fest, vilken som, är ju fint! Det förhöjer det sköna liksom. 
Och gult, det blir i alla fall jag väldigt glad av!

(null)

Dessa små organzapåsar köpte jag långt innan bröllopet, och satt en varm dag i maj och hällde i grötris. Ett pilljobb onekligen.
Liksom vännens jobb med spetsduken i korgen, för mig omöjligt att fixa men för henne en baggis! 
Och så de ljuvligt underbara toastmadame och toastmasters…utan dem inget bröllop. Deras förmåga att sy ihop allt under festen…oj oj! Förstår vilket otroligt jobb de lagt ner och är så tacksam för det. Kunde inte blivit bättre, det heller. De har haft koll på allt, och på alla med den äran.

(null)

Suttit i dagar och gått igenom alla bilder som vi fått skickade till oss från fotografen, och nu är de under bearbetning och är snart i min dator. När jag ser bilderna från dansgolvet blir jag danssugen, det säger väl en del om känslan? Han är otrolig, den där Anders Bergön!

Jag ska hålla igen lite, inte planera för något större än en liten grillkväll imorgon med goda vänner. Det blir lagom.
På måndag ska jag åter påbörja jobbet där allt är planering. Får nöja mig med det ett tag kanske. Men en vet ju aldrig…

Kram ❤️ Joey

Vad ska jag nu planer...

0 Läs mer >>
(null)

Söndagen blev en riktigt social och mysig dag!
På förmiddagen kom föräldrarna förbi en sväng, så de behövde hjälp med någon tevedosa som mannen fixade.
På eftermiddagen hörde lillbonus av sig, och så fick vi en spontan kaffe- och pratstund i trädgården. Blev lite kasta-boll-bus med hennes Lucy också. Fint att sitta och snacka några timmar, i lugn och ro.

(null)

(null)

AK, another mother to Fridas brothers, kom förbi en snabbis. 
Ljuvligt att sitta under sedumtaket ute, som skyddar mot den gassande solen. Inte ens jag vill sitta i värmen sådana här dagar, det blir för tufft. 

(null)

Hälsade på min gudson Isak och hans föräldrar. Isak tog studenten när vi var iväg på bröllopsresa så det fick bli lite försenat grattis, gofika och trevliga timmar. 
Så himla mysigt!

(null)

(null)

Fått så många bilder som ligger som miniatyrer på kartor, som jag sedan får gå igenom och välja ut vilka vi vill ha redigerade och därmed bättre upplösning på. 
En av bilderna jag vill ha redigerade är denna, på mig och min älskade unge.
Svårt att välja men det måste en, hur många bilder som helst går ju inte att hantera liksom. 
Någon bild ska till tackkort, någon till förstoring och många bilder ska beställas och sättas in i fotoalbum! Längesedan jag gjorde det. 

Det är ju rätt trist när en bara har bilderna i telefonen eller datorn. Även om det är mysigt att bläddra igenom så minns en ju bättre när de är utskrivna och det står något litet om dem. Vill verkligen ha bröllopsalbum som ska ligga framme, så att en lätt kan gå tillbaka och kolla. 

Tog en promenad runt en av sjöarna i morse. Trots att det var rätt tidigt så var det redan då otroligt varmt ute. Dock härligt att svettas och få lite rörelse medan sommar i p1 gick i lurarna.
Somnade till här under sedumtaket, efter att ha varit iväg på litet ärende. Åt lite grekisk yoghurt och müsli och blev galet trött..!
Mannen har sovit tio timmar i natt, så härligt. Hoppas jag får en sådan återhämtning också. Sovit fem timmar men det är ju för lite efter många nätters knas. Tur en är ledig!

Fick just en bildkarta till, att gå igenom!
Också tur en är ledig så att tiden finns att  göra det i lugn och ro!

Kram ❤️ Johanna 


Social söndag.

0 Läs mer >>
(null)

Fortfarande är det grönt, blommande och vackert på sina håll. Trädgårdsblommorna håller liv i sig, det är bra för själen. För ögat.
Balkongblommorna håller sig hyfsade också, tack vare vattningshjälp under bröllopsresan. Får nog snart inhandla lite pelargoner ändå, för lite trötta börjar somliga bli.

(null)

Det är tufft att komma tillbaka till svensk tid i kroppen. Nio timmar känns värre nu när vi är hemma än när vi var i usa, och vi vaknar på konstiga tider. I natt var jag vaken vid 04, en timma så jag fick ligga och läsa för att åter hitta tröttheten. Så är det varje natt, men olika tider och ofta betydligt längre vakentid än en timma. 
Ändå så värt det. Är fortfarande tagen av allt vi upplevt. Tittade på bilderna med mamma och pappa igår, och drogs tillbaka till allt fint och roligt vi gjorde. Vilka vidunderliga vyer verkligen! 

Är väldigt glad för ännu en veckas ledigt, så att jag kan komma in i rutinerna med sömnen. En helt annan match sedan ändå, när en ska upp illtidigt…! Det är alltid tufft, tycker jag, även om jag hellre stiger upp tidigt och kommer hem i hyfsad tid ändå.

(null)

Åt frukost på balkongen vid 8-snåret, då det var väldigt skönt. Nu, efter träning, känns det omöjligt att sitta annat än i skuggan. Tur en kan finna den under markisen!
Ingen mer än jag på gymmet. Precis som jag vill ha det. Lyssnat på sommar i P1 även idag. René Nybergs program var balanserat och fint, intressant, kärleksfullt och vemodigt. 

(null)

Det blir en stilla dag.
Läsning, matfix och senare i eftermiddag till min gudson och hans föräldrar (och våra vänner) för att fira hans student i efterskott. Vi hade ju fräckheten att vara iväg då, maken och jag. Ska bli fint att ses och kramas, snacka. Längtar!!

Jag har så mycket bra människor i mitt liv, något jag alltid vetat men verkligen blivit så medveten om på senaste tiden. Dessa möhippor som fixats, all kärlek som östs över mig, och likaså Patrik med sina vänner (ofta våra vänner). Alla älskade människor som gjorde vår bröllopsdag till bästa dagen. Så mycket kärlek så det känns som att den marineringen aldrig går över.
Alldeles underbart att ha den ynnesten!

Kram ❤️ Joey

Att ha den ynnesten!

0 Läs mer >>
(null)

En midsommarafton är till ända. 
En varm, lång, ljus och skön sådan. Lugn förmiddag, promenad runt sjön, andrakaffe, sill och potatis och de missade avsnitten på Gift vid första ögonkastet.

(null)

Åkte till Connie och Niklas för att fira med goa, fina vänner. 
Jordgubbstårta. Lekar. Quiz. Kransfix. Grillat. Musik. Dans.  

(null)

Det är mysigt att fixa en krans när en kommer till stället. Plocka blommor, klippa av björk och vad en vill ha. Pyssla och prata. 

(null)

(null)

En del lekar blev det, som här med "spotta groda". Oerhört svår grej!

(null)

Alla tricks tillåtna för att få apelsinen av motståndarens sked.

(null)

Och så grillades det. Så otroligt gott, med fläskfilé, oxfilé, sparris, tomater, grönsaker, potatisgratäng och såser.

(null)
 
Resultat begrundades, funderades över och beslut togs.
Vinnande ur tävlingarna gick Patrik. Tröstpriset fick jag, ändå bra ju…haha!
Trevliga lekar som alla kunde vara med på i alla fall, oavsett resultat.

(null)

Vi hade ett Musikquizz med oss, på vinjetter till olika teveprogram. Även där blev det heders- och tröstpris. 

(null)

(null)

Sov gott i natt, men borde väl ändå vara trött nu 02:40. Men icke…ur led är tiden i denna kropp. Tur att jag är ledig så det inte gör så mycket…
Drack ingen alkohol idag, kände att min kropp behövde vara utan. Tänkte också att det kunde hjälpa till för återhämtning och kanske bättre sömn men…nåja. Bra känns det ändå, mår bra nu och om några timmar när jag vaknat är jag nog väldigt nöjd med beslutet.

Imorgon är det lördag, och det blir en lugn förmiddag. Tvättat ikapp allt från resan, så ska chilla på balkongen vid fint väder. Göra lite inköp av vaniljglass och vaniljsås till en paj jag ämnar göra, då föräldrarna kommer på eftermiddagsfika och bildvisning. 

Fått fler bilder från bröllopsdagen, som vi ska välja ut från bildkartor vilka vi vill ska redigeras. Så många fina bilder verkligen. Vill göra någon förstoring tänker jag, men det kommer att bli svårt att välja. 
Vill gärna också göra en fotobok att ha som ett fint minne. Är fortfarande uppfylld av den dagen, och när det kommer nya foton lite pö om pö påminns en ju på ett ytterst härligt sätt!

Borde sova.
Men kanske blir det en stunds läsning först, brukar vara det som funkar för avslappning.
Har kvällen i huvudet, härlig dans på gräsmattan till bra musik.
I vacker, stjärnfylld sommarkväll. 
Dans, sommar, vänner.
Hur fint?!

Kram ❤️ Johanna 

I vacker stjärnfylld ...

0 Läs mer >>
(null)
Väcktes kvart i 7, med kaffe och Smp på sängen, av en morgonpigg och jetlaggad man. Då skulle han ut och gå, pigg sedan 03. Jag själv somnade vid 02, så vi är lite ur led. Väldigt skönt att inte behöva stiga upp halv 6 på morgonen för att jobba utan att en får komma in i gängorna igen i lugn och ro.

(null)

Drack mitt kaffe, åt lite bär och Yoggi och gick sedan till gymmet för ett första träningspass på tre veckor. Kändes bra ändå, lite ont i knäna idag men annars är kroppen hyfsad idag. Den ilande smärtan jag hade måste ju tytt på att någon nerv som blev klämd efter bilresor typ. Skönt i så fall.

Fortfarande vackert här i trädgården! 
Stäppsalvian är ju så fin i färgen tycker jag.

(null)

Tvättat en jäkla massa idag, fixat med lite ärenden, hämtat mat på Maxi och KÖRT MIN NYA BIL!!! Den är hädiskt kul att köra och dessutom alldeles galet snygg!
Blir så glad av den!
Hoppas min röda pärla fått en glad ägare också, det är den värd!

(null)

Hur snygga är dessa Dr Martens med klack? Tycker de är grymt coola. Ska beställa vanliga kängor nu, då mina gamla gått och dött. Bor ju i dem på höst och vinter-halvåret så de blir ju väldigt välanvända och går till slut sönder. Haft de kanske 200 dagar om året i 6-7 år så det är ju ändå bra!

(null)

Hälsat på mor och far i eftermiddag. Cyklade dit. Är så galet nöjd med min elcykel! Mamma hade bakat mjuk pepparkaka och bjöd på kaffe, inte dumt alls och dessutom Patriks absolut favoritkaka.

Nu blir det matfix, laxgryta och havreris med massa grönsaker. Det blir alldeles perfekt det!
Känner att jag börjar bli duktigt trött nu, men det gäller att hålla ut några timmar till för att kunna vända tiden. 

Kram ❤️ Johanna 

Hålla ut några timmar...

0 Läs mer >>
(null)

Resan fortsatte idag då vi ju flög från San Fransisco och landade i Köpenhamn halv fyra i eftermiddag, svensk tid. 
Allt har gått bra med flygen, som var i tid (till och med landade tidigare). Men. Svenskt tåg liksom…vad är det med dem? Tåget var försenat först och främst, sedan gick det väldigt sakta pga signalfel. Då fick vi veta att tåg till Kalmar i Alvesta skulle vänta på oss trots detta.
Nya besked, då tåget miste elen. 
Mer försening. Inget annat tåg skulle vänta. 
Ny väntan på perrongen, och slutligen kom ett annat tåg. Nåja, en timma senare än det skulle  kom vi hem. Det är ju ändå bra!

(null)

Mamma och pappa hade köpt lite nödvändiga saker så vi kunde ta ett par mackor på balkongen. Ta in sommarkvällen och landa lite kort. 
Sedan körde vi på, med uppackning, sortering av tvätt, bar ner massa goda flytande bröllopspresenter till vinkällaren, liksom resväskorna, hämtade upp en golvfläkt, slängde in en tvätt och lade nya högar på golvet i tvättstugan för att smidigt påbörja nya maskiner imorgon. En tvätt är upphängd, känns skönt att också ha laddat ny tvätt i maskinen så att en bara kan trycka på knappen imorgon! 

(null)

Efter dusch satte vi oss i soffan, för att se filmen av vigseln. Så otroligt fint att se det, liksom uppleva det lite utifrån. 
En alldeles ljuvlig dag var det som gjorde att vi blev rörda båda två igen. Jag känner mig dock mest bara tokglad, både då och när jag tittar nu. Det är sådan energi av glädje, med våra fina tärnor, med bestman Classe, med prästernas samspel, musiken…allt var bara så himla bra!

(null)

Ljuvligaste musikerna!
Så jäkla fint att brorsan och min kära dotter ville musicera, det ramade in så fint, gav den varma känslan vi ville ha. 

(null)

Fått lite fler bilder från fotografen Anders Bergön. Det är så kul att se! Ser fram emot massor av bilder, från både kyrkan och festen. Också ett sätt att minnas, frammana känslor. 

Tittar nu på dokumentären Skamlös, om en kille som borde ha diagnosen psykopati, som har lurat så otroligt många människor högt upp i de norska politiska leden och inte ser det som ett bekymmer. En tämligen otäck personlighet och en intressant dokumentär.
Kanske kan vi sova när den är klar, och efter lite läsning. Vill så gärna sova som en stock efter två dygn med nästan ingen sömn. Vore härligt!

Nu ska jag landa in här igen, i vårt trygga, väldigt bra hem. Det blir bra det också.
Onekligen skönt att inte ha kläder i resväskor, och få packa upp sin necessär ändå. 
Ändå är det häftigt att en så lätt kan känna att nya ställen kan kännas som "hemma". 
Det ska dock bli väldigt skönt att sova i sin egen säng, och få äta frukost i lugn och ro på egen mark, i eget kök. Dricka favoritkaffet i bästa muggen. 
Ni vet, de där små, fina sakerna!

Kram ❤️ Johanna 


Kram ❤️ Johanna 

De där små sakerna.

0 Läs mer >>
(null)

Coffee Pot fick bli frukoststället idag. Rekommenderat både för tidigt öppnande och för att de har hundra olika omeletter på menyn. Det var perfekt med en tomat- och ostomelett samt en balja kaffe innan sista körningen på vår resa. Jag skulle kört idag men min kropp är knäpp, så jag avböjde detta. Längtar till Halmstad och Alezzokliniken och hoppas på lite underverk nästa vecka…

(null)

På väg till Phoenix var det återigen vackra vyer, och bitvis med hiskeligt många och höga High Chaparral-kaktusar (visst heter de så?).
Minns att jag som femtonåring klippte ner en jättehög sådan här kaktus då jag läst att de skulle vara livshotande farliga om katter käkade på dem. Jag hade katt, så sagt och gjort, när stackars mamma kom hem från jobbet och undrade vad jag gjort så låg kaktusen nedklippt i en Ica-kasse. Ganska typiskt Johanna-infall…!

(null)

Fick Igår veta att det i Sedona kan krypa omkring sådana här godingar. Vi är ganska glada att vi sluppit se någon tarantella, och hoppas innerligt att vi inte lyckats få med någon i bagaget…!

(null)

Då det är flera timmars väntan i san Fransisco roade vi oss med att räkna ut hur många mil vi kört dessa nästan 3 veckor. 281 mil har det blivit på vägarna i CA, Nevada och Arizona. 
Vi har kört en ny Hyundai Santa Fe, som rullat fint och jämnt på vägen. En bra upplevelse! 
Otrolig smidig återlämning på flygplatsen. En trevlig kille tog emot, blippade något och sjöng en snutt och sedan "all set!".

(null)

Vi har intagit en halv pizza var, druckit en kaffe och slappar nu i stolar i väntan på flyg till Kastrup och nästan hemma. 
Hoppas på att allt är i tid så vi kommer med tåget hem bra. 

Har inte alls haft hemlängtan, utan har varit full av upplevelser och förväntan över allt vi planerat, också planeringen för nästa dag.Vi har det bra ihop, maken och jag, och vi har haft det riktigt bra dessa veckor. Ni som undrar ifall vi fortsatt kommer att vara gifta när vi kommer hem så är svaret ja. 
Jag har en väldigt lätt man att leva med, och att resa med. Och jag är tydligen också ganska lätt bara jag får påfyllning av kaffe och mat med jämna mellanrum! Och inget av det är ju särskilt nytt under solen!

När jag sitter här i väntan nu på det oundvikliga att åka hem, så hade jag helst velat ha en tidsmaskin….voilà så var vi hemma!
Det blir bra att komma hem också.
Att landa. Äta nyttigare än det amerikanska köket. Tvätta allt. Träna. Insupa svensk sommar. Ta en kaffe på balkongen. 
Och så, givetvis att träffa vänner och delar av familjen igen. Det blir fint det!

Stor kram från Phoenix 
❤️
Joey

Många mil och hej då ...

0 Läs mer >>
(null)

Alltså…WOW!!! 
Idag blev det av, flygturen med helikoptern! Vi trodde det knappt för vi upplevde det blåsigt i morse men antar att det beror på en massa saker med vinden som avgör sitt icke eller att det blir. 

(null)

Här står vi och väntar, groundcrew-snubben och jag, och jag är spänd av förväntan och sedan toklycklig! Fick bästa platsen, bredvid piloten, så jag såg som en gud!
Jävlar i havet så mäktigt att flyga helikopter, men framförallt att göra det här. I den mäktigaste platsen, Grand Canyon…!
Är lycklig som ett barn och rörd, tacksam och ödmjuk att ha fått möjligheten.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Det går som vanligt inte att förmedla rätt med kameran men hoppas ni får en känsla av…WOW. Vilken skapelse av moder natur alltså.

(null)

Efter denna upplevelse var jag lätt extatisk och speedad en stund, när färden gick vidare mot Sedona på en fantastisk sidoväg som heter 89A. Ganska kurvig, à la Yosemite, med ett stort plus: räcken mot stupen! Det är skönt både som förare och passagerare skulle jag säga. En otrolig utsikt igen, vackra vyer utmed hela resan. Kalifornien, Nevada och Arizona känns som staternas stater vad gäller juste vyer!

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi är nu här, i Sedona och Sky ranch lodge. Vyn här är också ren magi, och stället väldigt fint. Varit nere i den terrakottafärgade staden (liknar bergen) och käkat god lunch, soppa och Fish taco. Som vanligt lite slapp på eftermiddagen innan kvällsaktiviteter. Vi ska dricka en drink på hotellet, och sedan ta en buss ner till staden och käka på cowboy club. En rekommendation av hotellpersonalen.
Patrik tycker att vi ska pröva rattlesnake. Känner mig lite skeptisk men jag har inte sagt nej.

(null)

(null)

Imorgon bitti, klockan 06 här och kl 14 hemma) glider vi mot Phoenix för ett första flyg mot SAN Fransisco. Resan är slut på onsdag kväll då tanken är att vi då åter ska vara i vårt hus hemma.

Det har varit otroliga veckor, där vi sett och upplevt så mycket. Allt har varit härligt, och på så många olika sätt. Är lite gråtmild och försöker ta in allt, sista månaden med allt som hänt. Möhippor, bröllop och så nu denna overkliga resa som jag alltid kommer att bära med mig. Så jäkla grymt att få se så mycket, samla på sig intryck och erfarenheter och tacksamt inse att jag har det så otroligt bra!
Herregud vilken make liksom!

Och hemma står den här och väntar!
(null)

Det är inte utan att jag längtar efter den lilla gula solen, min gula lilla bil!! 

Kram ❤️ Joey

Alltså….wow!!!

0 Läs mer >>
(null)

Så här nära var vi när det blåstes av, i dubbel bemärkelse. Ingen helikoptertur på grund av "too windy". Väntade ett tag och bokade om men även den turen ställdes in.
Ny tur bokad strax efter åtta imorgon bitti, så nu håller vi tummarna att det kan bli av!
Det är ju så klart tacksamt att piloterna verkligen är seriösa och avbokar om vädret är olämpligt, men det vore onekligen en besvikelse om det inte kan genomföras imorgon.

(null)

(null)

Vi tog en kaffe på en chokladfabrik och åkte sedan upp till en av många utsiktsvyer, Mather point.  Grand Canyon är bombastiskt och andaktsfullt på samma gång. Som att stå mitt i en oljemålning av gigantiska mått. 

(null)

Det går inte att återge såhär, men en känsla kanske en får ändå. Av mäktiga, vackra moder jord.

(null)

(null)

En varm, ljuvlig dag. Runt 27 och lite blåsigt, mitt favoritväder typ!

(null)

(null)

(null)

(null)

Igår kväll var vi vid Hopi Point och såg solnedgången över Canyon. Också magiskt och overkligt. Varmt och ljuvligt. Häpnadsväckande.

(null)

(null)

(null)

Han var tvungen att gå ut här, såklart, och jag fick typ svindel. Tog några kort och vände mig om då jag faktiskt fick lite panik. 
Flera familjer hade små barn med sig här, där det inte fanns ett enda räcke utan folk satt där med benen mot stupet. Hu!
Jag höll mig på behörigt avstånd från att ramla ner men njöt av vyn. 

(null)

(null)

Överallt där vi varit på turistställen står olika religiösa grupper för att sprida ordet om den sanning de tycker sig besitta. Tänkte på det när jag läste DN i morse, om att en stad i Nevada drabbats av miljontals gräshoppor (eller vårtbitare rättare). I bibeln finns en berättelse om att gud sänder gräshoppor över Egypten som straff. Jag tänker mer att det absolut är människans påverkan på jorden som gör att det händer sådana saker men guds straff…nej det tror jag inte på. Funderar också på alla dessa sekter, religioner och sammanhang som i årtusenden hävdat att vi lever i den sista tiden och att det enda som kan rädda människan är just DEN tron. Som ska vara den enda sanningen. Den enda vägen. 
Det är väl inte särskilt trovärdigt efter som samma mantra gällt sedan jesus ska ha gått på jorden, ändå har det inte hänt än…? 
Var och en blir salig på sin egen tro, det tror jag på. Men tanken av något som säger sig vara den enda vägen, det är för mig att vara i ett sektliknande sammanhang. Hur tänker ni? 

Nåväl. Gräshoppor är sjukt äckliga i mängd. Tänk er att öppna dörren ut och det kryllar utanför!! Shit så vidrigt, oavsett vad som förorsakat det hela.

Nu blir det lite vin på rummet, några chips, en dusch och sedan lite käk på Yavapai lodge’s restaurang. 

Kram ❤️ Joey

Som i en oljemålning.

0 Läs mer >>
(null)

Återigen stora kontraster på vår resa.
Från Las Vegas myller av folk, neonskyltar, massor av ljud, lyx och en aldrig sinande ström av intryck till Gran Canyon,
En dagsresa på stora vägar, i cirka 35 graders värme, med hädiskt vacker och skiftande utsikt som nu landat i lite ryggläge på Yavapai lodge. 

(null)

Fått veta att vägen mellan Vegas och Grand Canyon ska vara så otäck. Det upplevde inte jag, utan det finns massor av ställen att tanka på eller ta en fika eller käka något utan att det verkar konstigt. 
Däremot är det rätt många ställen som det bor folk i sina husbilar, eller villavagnar och ibland ganska nedgångna hus. Kanske inte områden en skulle vara mest sugen att knacka på men otäckt? Noop.
Tänker mest på vad det är som gör att de bor så, just på vägen hit mitt i öknen.  

Går tillbaka i huvudet till The nomadland, en film med Frances McDormand som gav sig av ut i Nevada vid en ekonomisk kollaps. Filmen utgjordes på riktiga bilcampingar med riktiga människor och vann priser. En otrolig film om alla sorters människor som av olika anledningar hamnar där de gör.

(null)

Fick tips om att stanna i Seligman, en by eller litet samhälle utmed gamla route 66 och som såg ut som en kvarleva verkligen. 
Käkade rökt kött i macka medan maken tog bönor, gott och rejält som vanligt. Portionerna i usa är lätt crazy faktiskt. 

(null)

Bredvid Roadkill, som krogen hette, låg denna "gata" av hus, med fängelse och vagn för fångar från en svunnen tid.
Som en scen ur någon cowboyfilm med Clint Eastwood.

(null)

Tur jag är laglydig!
Väldigt mycket poliser överallt annars, under våra veckor här. Oavsett var vi befunnit oss har vi sett poliser. Det är ju hyfsat mycket folk i det här landet så det är inte så konstigt.

(null)

(null)

Kul namn på rätterna här!

(null)

(null)

Vem dricker EN LITER till måltiden?? Inte vi två!

(null)

(null)

Tack och lov är smärtorna betydligt bättre idag. Känner av både ryggen och känslan i skinka, ben och fot men det ilar inte som igår. Det var riktigt vidrigt faktiskt. 
Skulle kört idag, men avstod då jag kört lite rörelser i bilen emellanåt istället. 
Ska lägga mig på golvet och göra mina ryggövningar innan lite sightseeing i området.

Ska ladda i natt inför morgondagens helikoptertur! Wiiiiii!

Kram ❤️ Joey

Nomadland.

0 Läs mer >>
(null)

Från ett myller av folk, neonskyltar, ljud och ständiga intryck åkte vi från Las Vegas mot Grand Canyon. Kontraster verkligen, både synmässigt och ljudmässigt.

En dagstur i bil, där maken fick sitta vid ratten på grund av min knepkropp. Mycket bättre idag, tack och lov, men känner av ryggen, ben och fot även om det inte ilar som igår. 

(null)

Stannade till för vyn. 
I trettiofem grader! Otroligt vad skönt det är med AC!

(null)

Tänker på det jag hört om vägen mellan LAS Vegas och Grand Canyon, att det skulle vara så läskigt och otryggt. Det har jag inte upplevt , vare sig här eller på andra ställen. 
Det är dock områden utmed vägen, mitt i öknen, där det står ett antal husbilar och slitna villavagnar uppställda. Kanske inte där en skulle fråga om något, utan en skulle vänta på de relativt tätt förekommande mackar och matställen som finns utmed vägen.

Tänker på filmen nomadland med Frances McDormand i huvudrollen. Hon spelar en kvinna som efter ekonomisk kollaps bestämmer sig för att ge sig av med en skruttig husbil och hamnar i ett sånt community som vi sett idag. Det coola med filmen är att de faktiskt filmar som det är där, bland verklig miljö med de människor som bor där. Det visar sig vara alla sorters människor som liksom hamnat där av olika anledningar. En väldigt stark, tänkvärd film med stor värme.

(null)

Tack vare bra tips så körde vi av mot byn, samhället, Seligman. Som en kvarleva från förr utmed route 66 (har lärt mig att en kan uttala det som "rooooot" eller "raut"). 
Kunde nästan se clint Eastwood framför mig, från någon gammal Western som pappa och jag kollade på. 

(null)

(null)

Vi käkade här, på Roadkill café. Rejäl rökt mat med stora dryckesglas. Vem dricker en liter till måltiden förutom amerikaner? Inte vi i alla fall.

(null)

(null)

Roliga namn på rätterna!

(null)

(null)

Nu blir det lite ryggövningar efter vila.
Vi ska gå en liten lov på området och kolla in omgivningen. Andas in skogen. Känna solen.

Det blir sedan uppladdning inatt inför helikoptertur imorgon. Wiiiii!

Kram ❤️ Johanna 

Nomadland.

0 Läs mer >>
(null)

Vi var på magisk show igår, med Cirque de soleil. Helt enastående akrobater, gymnaster i absolut världsklass som gjorde en sjukt bra föreställning. Helt tagen!

(null)

(null)

Som vanligt säger ju inte bilder så mycket men ni får ana lite. Förstår inte hur en kan göra så med sina kroppar, en sån styrka, kontroll och samtidigt smidighet.  Jisses!
(null)

(null)

(null)

Vi fick se Vegas by night efter föreställningen, och gick i väldigt varm sommarkväll. 

(null)

Idag sov jag länge och vaknade trött ändå. Gick en sväng, tittade oss omkring och handlade lite dricka och frukt, tilltugg till lång resa imorgon. Varit ur gängorna idag, av  en sanslös trötthet, lite seg lunga men framförallt en mycket obehaglig, ny smärta i vänster utsida lår, och ländrygg som strålar. Ilar. Har alltid ont till höger ländrygg och höger höft men nu är det något annat. Hoppas på snar bättring, efter massage, golfboll och Alvedon. Detta är mycket ovälkommet! Har haft domningar och stickningar i en tå på vänster fot sedan jag var sjuk i massa lunginflammationer och megaastma 2018, och det har kommit och gått lite. Några dagar den här resan har den gjort sig påmind igen. Får lite dåliga vibbar av det hela men hoppas att det bara vänder. Typ NU.

(null)

Legat på rummet några timmar, för att samla ork och kraft för kvällens konsert med Keith Urban. Innan dess behöver vi ha lite näring. Kanske blir det olive garden ikväll också. Åt den godaste skaldjurspasta där igår, ett trevligt, fräscht ställe med supertrevlig personal. Ibland är det rätt skönt att ha ett säkert kort!!

Imorgon går färden vidare, till Grand canyon. Vi ska bo två nätter på något som heter yavapai lodge, och åka helikoptertur över Härligheten på söndag. På måndag åker vi till Sedona och sover där en natt innan det är dags för hemfärd. 
Kom igång kroppen, håll ut nu vetja! Du och jag har ju klarat massor ihop och övervunnit det!

Kram ❤️ Joey



Övervunnit massor.

0 Läs mer >>
(null)

Hotellobbyn på MGM Grand där vi bor, är onekligen storslagen. 

(null)

Åt fräsch och god frukost idag, Yoggi och bär och största koppen kaffe hittills (och en av de bättre!). Det är oerhört dyrt här, oavsett vår lågt stående krona eller inte. 300 spänn för min frukost är magstarkt, oavsett. Men så är det liksom, och vi äter och njuter. 
Idag blev det varsin Ben & Jerrys-kula som svalkande frestelse i 34 graders värme. Tog en smak som hette "coffee coffee bazz bazz bazz" - som var så god!

(null)

Koppen i morse var typ stor som mitt huvud!

(null)

Hotell Bilaggios lobby.
Hit ska vi ikväll på föreställning med Cirque del soleil "O", som tydligen ska vara riktigt bra. 

(null)

Hela taket består av glasblommor! 
Så otroligt fint!

(null)

På hotell Belaggio  var det även en otrolig konstutställning av skulptören Richard Macdonald. Många av skulpturerna är gjorda av Cirque del soleils akrobatörer, som stått modell för konstnären. Otroligt vackra saker, som spred ett lugn och en värme i sitt budskap om tillit och respekt.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

Tittade in på Hotell Flamingo som inte hade så dådig lobby men väl flamingos och fiskar i trädgården. 

(null)

Allt är verkligen spektakulärt, mycket och stort. Möter många trevliga människor som tar sig tid att snacka, som damen vid utställningen idag - så otroligt trevlig och som bjöd på historier om skulptör och konsten. 

Nu blir det vila en stund, innan middag och föreställning. De har varnat för regn och åska, vi går väl se hur det blir!

Hoppas ni har det lite svalare än vi har.
Märklig resa med temperaturer från ca 15 till 25 grader. Men Amerika, det är typ jätte-jättestort!

Kram ❤️ Joey

Typ jättejättestort.