0 Läs mer >>
(null)

Det blev en väldigt skön runda efter jobb.
Full rulle på jobbet idag, som jag trodde, när liksom första augustiveckan är i antågande och folk blir påminda om livet. Livet efter sommaren.
Gillar det, när det drar igång med planeringen på riktigt. 
Promenad fick hjärnan att boota om igen. Se livet utanför och lukta på naturen. Känna solen. 

(null)

Lyssnade på rekommenderad podd, två avsnitt, om diktatorer som funnits genom historien. Intressant och snyggt upplägg om maktgalna herrar som vill styra folket. Världen. Med ohyggliga metoder. 

(null)

Ikväll blev det laxpasta med citron, spenat, parmesan, lök och vitlök. Riktigt gott, och snabbt gjort. 

Kollat två avsnitt av Stranger things, som är ganska läskig med sitt spooky tema. Otroliga skådespelare, unga och så begåvade. Winona Ryder spelar morsa i serien och är också otrolig. 

Skönt med lite stilla kvällar. Behövs onekligen emellanåt 

Kram ❤️ Johanna 

Livet efter sommaren.

0 Läs mer >>
(null)

Trött och sliten efter överraskningsfest för vännen Göran igår. Ett fyrtiotal personer samlades för att fira hans blivande 60-årsdag med fest. Riktigt härlig tillställning!

(null)

Vackert väder med bubbel vid ån, småsnack med mest nya men också några gamla bekantskaper. 
God mat, dryck, tal, sång och dans…härligt!

(null)

Brorsor med hyfsat lika klädstil!

(null)

Trevliga ungdomar som var med på festen (Görans dotter Matilda bland annat) och som har gått på samma skola som min dotter. Kul att vara på fest ihop och även dansa ihop. 
En lyx att få vara på samma fest över generationer.

(null)
 
Görans son Max och dottern Matilda, som med vilma anordnade festen. Ett otroligt jobb och så fint fixat. 

(null)

Patrik och Vilma.

(null)

Körde kostym och bröllopsskor som fest-outfit. Älskar kostymer, känner mig alltid fin i det. Skulle kunna tänka mig att ha fler färger än de jag redan har, det är ett lätt plagg att ha på sig med bara ett linne eller blus, polotröja. Kul att ha bröllopsskorna igen, de är så fina. Bytte dock om till dansen så kroppen inte skulle döden dö.

(null)

Låg länge i sängen i morse, men somnade inte förrän 05. Tog en lunch på askelyckan med Göran och några av gästerna, satt ute i skön sommar och småpratade.

Suttit ett bra tag på balkongen och läst.
Läst ut Moriartys senaste, gillar hennes böcker. Ikväll blir det Johanna Mo’s Darrgräset som ska påbörjas.

Tog mig faktiskt till gymmet i eftermiddag, trodde inte att jag skulle palla faktiskt men jodå, då gick det ändå rätt fint. Inte världens pass men dock!

Nu är det soffan som gäller.
Ett avsnitt av Outlander och nu ett Stranger things. Gott så. 

En fin helg är till ända.

Kram Johanna ❤️

Fin helg till ända.

0 Läs mer >>
(null)

Halv nio var klockan nästan när jag vaknade. Nästan åtta h sömn. Hur skönt som helst, och så välbehövligt. Hela veckan har det varit väldigt motigt att stiga upp så det var en bra morgon detta!

(null)
 
En redig lördag innefattar fika med mina föräldrar. En väldigt fin tradition tycker jag. Mysigt att ses och stämma av livet lite,  kuta över en kopp och bara vara en stund. Nu för tiden är det mest vi som hastar vidare till andra göromål men den där förmiddagen känns viktig.

(null)

(null)

Tog på mig träningskläder och gick direkt ut för en kraftpromenad. Eller promenad helt enkelt. Vilka märkliga uttryck egentligen. Powerwalk. Kraftpromenad. För mig finns väldigt sällan något annat än just det, då mina steg automatiskt är kvicka om vi inte är på semester och flanerar lite i en stad. Det har jag ändå lärt mig även om maken rätt ofta får sakta ner mig. 
Och vandring. Vad är skillnaden på promenad i naturen mot vandring? Längden? Vart en är? Eller räcker det att ta på sig vandringskängor och hikingbrallor så vandrar en…? Jag vet inte jag, mer än att det är skönt med promenad oavsett hur. 

(null)

Lyssnat mycket på Sinead O’Connor senaste dagarna, sedan jag såg dokumentären. 
Otroligt många bra plattor, kanske särskilt denna. I’m not bossy, I’m the boss. Sådan power liksom, sån känsla och jäkligt bra texter. Som jag och en vän skrev i dagarna, att hennes musik ger kraft om en känner sig skör och liten. 

(null)

Promenaden gick fint, i nytt linne. Kul att unna sig nya träningskläder ibland. Blir liksom roligare att röra på sig. Något psykologiskt med det kanske. Nu klarrosa färg gör en ju glad dessutom.

Blir en dusch om en stund, när jag tröttnat på sol och bok. 
Sjungit en del i dag, kanske blir det en stund till. Läste en fin minnestext i smp idag. Om ni gamla musiklärare. En människa som jag från allra första dagen på högstadiet verkligen gillade. En lågmäld man, med lite krusigt hår och väldigt snälla ögon. Hans huvudinstrument var violin men han var en fena även på piano och han fångade mitt intresse genom att erbjuda möjlighet att sjunga med honom, på samlingar, lucia, kabaréer och olika tillställningar. Det var nog mycket därför som jag stod ut de där åren när jag ganska ofta struntade i både slöjd, - idrotts- och fysiklektionerna. Då snackade vi i korridoren, han utan att döma och vi gick in i aulan till flygeln istället. Hur smart?
Träffat honom lite då och då genom åren, och stannade alltid och växlade några ord. 
Minns honom verkligen med värme.
Tänker att alla möten vi har, att vi ska ta tillvara på de som känns lite extra. De kan betyda massor för den vi möter.

Ha en fin lördag!

Kram ❤️ Joey

Kan betyda massor.

0 Läs mer >>
(null)

Fredagsmys i trädgården med kollektivet, med våfflor, räkor och tillbehör. Och vin, samma som vi drack på bröllopet som vi beställt. 
Faktiskt lika gott som jag tyckte då. Tänkte att det kanske skulle smaka annorlunda då inte allt annat som bröllop, fest och alla vänner var närvarande men det var friskt och gott - precis som då.

Så skönt med en sommardag igen, med promenad och ett par timmar på balkongen direkt efter jobbb.
Jag behöver inte särskilt mycket men shit vad skönt med sol, bok och en kaffe!! Den vilan är den bästa för mig och min kropp, så avslappnande och bra.

(null)

Stenbitsrom och löjrom, créme fraiche och rödlök är ju fasen löjligt gott. 

(null)

En hel del humlor och bin i lavendeln.
De får nog också sommarfeeling en sådan här dag.

(null)

Vinrankan verkar ta sig, den som såg helt död ut i våras. Det finns livskraft.

(null)

En bra dag från start.
En stark dag, liksom avslappnad i själen och i hjärnan som gått lite på högvarv. 
Och imorgon, då hoppas jag få sova ut ordentligt. Ser fram emot det!

Kram ❤️ Johanna 

Får också sommarfeeli...

0 Läs mer >>
(null)

Alla människor oroar sig väl i olika grad. Över livet, när saker händer med nära och kära, när det väntas på undersökningar, resultat och besked på om något liksom är fel. En kan oroa sig för världsläget, för terrordåd, krig, miljöpåverkan eller att röra sig sent ute en kväll. Vanligare än någonsin i vår tid är kanske oron för pengar, hur en räntehöjning ska påverka ekonomin, och en kan ju oroa sig för om en kommer in på den utbildning en vill eller hur det ska gå med att få ny lägenhet. 

Och vi är olika i vårt oroande. 
I mitt bröllopstal till min käre make sa jag att han är så jämn i sitt humör. Kanske svänger det något litet hit och dit men oftast är det liksom bara som en linje. Mitt mående är mer vågigt. Oftast mår jag bra, är ganska krass i hur jag ser på saker men ibland faller jag för en stund. Kanske inte så djupt men dippen är tydlig. Det är då väldigt skönt att ha en jämnmodig människa vid sin sida. Att få omfamnas av, andas hos. 

(null)

Idag är det en bättre dag. 
Lite låg men inte gråtlåg. Mer acceptanslåg som tänker att det ordnar sig, att det är okej de där dagarna också.
Så blev det en bra dag på jobbet, suttit i TeleQ som vårt telefonkösystem heter, kallat lite patienter, följt upp en del och fixat med sådant som det nu är tid för. 

(null)

Tränade efter jobbet, otroligt skönt. 
Har lite skumma knän efter mitt fall, även om de är bättre. Ska till Halmstad om några veckor för en liten justering. Jag kan ju träna, gå och så men det liksom låser sig ibland i ena knät och bara gör ont ibland i det islagna knät. Nåja. I alla fall gött att bli as-svettig och träna på. Det blir inte värre av träning och det är guld! 
Dessutom har mina lungs varit snälla ett bra tag…det är SÅ gudomligt skönt. Är tacksam varje dag det är så, 

(null)

Det blev sol och skönt, så satte mig här på balkongen. Har definitivt svettats av nu men kommer mig inte för att resa mig så länge solen värmer. Oj vad skönt!

Ikväll inga idéer på vad vi ska ha till middag än. Hoppas mannen kommer med någon strålande idé!

Kram ❤️ Johanna 

Omfamnas av.

0 Läs mer >>
(null)

Jobbat hemma idag,som jag tänkte. 
Ett annat lugn, då jag kunde lägga på en vinylskiva och lyssna i bakgrunden. Dylan, Melanie, Norgren, Sara parkman. 
Pratat i telefon, fixat med akutpatienter, roddat och tänkt. Tänkt lite framåt på planeringen.

Tagit en extra kaffe. En liten promenad för att rensa huvudet efter lunchen. Upp och ner, ner och opp.

Vid fyra lade jag ner, fixade med bilder i optimal print för att skapa en fotobok från bröllopsdagen. Tänkte beställt foton för att själv fixa album men bilderna var för stora och min ork räckte inte till när det strulade. 
Bytte om och tog en längre promenad, och gick förbi mor och far för en pratstund innan jag vände hemåt. 

(null)

Lade lite kort på postlådan och köpte sötaste frimärkena! Fem myror är fler än fyra elefanter…en sådan nostalgi! Brorsan och jag fick äran att sitta vid färg-teven när programmet gick medan mamma och pappa satt vid den svartvita. Hur lyxigt?!

(null)

Gjort köttfärssoppa ikväll, bjöd över vännen Göran på lite käk också. Så gott med matig soppa och bröd till! 

I förrgår såg vi dokumentären om Sinead O’Connor på play. Nu läser jag att hon är död, 56 år gammal. En stark dokumentär som vittnar om en tämligen stark och modern kvinna, med åsikter som inte gick hem i det religiösa Irland. Hon stred för aborträtten och var inte rädd för att säga sin åsikt högt.
Liksom så befriande, och då kontroversiellt (ja, liksom nu faktiskt i en hel del kretsar och länder och sammanhang…)
Blev samtidigt lite fundersam när en människa som så kritiskt var emot katolicismen sedan konverterade till islam. Men vem vet, kanske var det också för att gå emot konventionen mer än något annat? Eller fann hon något i det hon behövde. 
Sorgligt att läsa att hon så ung gått hädan. 
Vad vet en om livet egentligen.
Det är skört, det vet vi.
Skört och vackert liksom.

Kram ❤️ Johanna 

Skört och vackert.

0 Läs mer >>
(null)

En bättre dag.
Tendens till ångest på förmiddagen, men fick besök vilket vände dagen. Lunch med vän och sjuksköterskekollega smekte också själen. 
Kanske är det så att det är för ensamt på sommaren liksom, för lugnt och tyst på mitt arbetsrum som släpper på småjävlar liksom?

Fick förslag av god vän som jag dryftade med, att kanske jobba hemifrån en dag för att bryta känslan och omhulda mig lite. Ska prova det imorgon. Kanske gillar jag det bättre när valet är fritt, och inte som under pandemin när jag och kollegan var hemma varannan dag. Då var det pest!
Nu kanske det kan bli lite balsam. Vem vet!

Har svårt för att avgränsa mig och min hjärna ibland, tar på mig känslor, bekymmer och tar in dem och marinerar det. Inte alltid så bra för egen del, men också svårt att klicka på "off " liksom. 

Ibland behöver en som nu, sitta i gungstolen och lyssna på musik. Boota om, med Dylan på vinyl som maken köpt till mig. 
Så jävla bra, helt enkelt.

(null)

Träning av det slag som tilltalar är också bra. Som ventil, som nödvändigt för att hålla lungs och kropp i schack. Och knopp. 
Älskar det. Att det blivit som mitt koffein, ett måste för att fungera. Ändå en bra grej att ha som ett måste tänker jag.

(null)

Maken har hälsat på yngsta dottern, tillika min lillbonus, och hennes David. De befinner sig i stugan på landet-landet och njuter lugn och ren luft. Lewanders kafé är ett trevligt ställe att besöka när en är i krokarna, och det gjorde dem idag.

(null)

Inväntar honom nu, mannen min. Vi ska upp till det icke förtjusande Grand och kolla in ny servis på cervera. Vi fick presentkort i bröllopspresent vilket är toppen! 

Bob Dylan.
Hans nasala röst smeker just nu gott.

Kram ❤️ Joey

Som mitt koffein.

0 Läs mer >>
(null)

En känsla som, tack och lov, inte är så vanlig angrep mig i morse. Det har hänt förut men sällan. En känsla av att någon sitter på mitt bröst fastän lungsen är okej. Någon oinbjuden jävel kallad ångest hoppade på mig, av icke förekommen anledning. Det höll i ett tag, jag jobbade på, andades lugnt, satte mig någon minut och andades medvetet liksom. Hämtade en kaffe, hälsade på kollegor, drog igång dagen. Den höll sig kvar, gnagde. Men så. Den försvann, lite i sänder. 

Gick hem en sväng och mötte vännen Ulrika, som kom med beställd vinleverans. Trevligt!
Kramade om och pratade en liten stund.

(null)

Tog en fika med vännen Lotta efter jobb, också fint att snacka en stund på favoritfiket.  

(null)

Hämtat nya körkortet med nya namnet.
Nu är allt bytt som ska göras, förutom mitt presentationskort på jobbet. 
Satte mig ner, efter mat, på balkongen.
Kvällen är behaglig ändå. Mer pålitlig än dagarna. 
Klappat på kollektivhundarna som kommit hem igen, kramat grannen. Allt i sin ordning således.

(null)

Nu blir det ett avsnitt Stranger Things, mätt som en plätt efter blodpudding, blomkål, fetaost och vattenmelon. 

Landa här. Med värmedyna mot rygg och nacke. Nära mannen min. 
Gott så.

Kram ❤️ Johanna 

En jävel.

0 Läs mer >>
(null)

Blev väckt av maken med en kopp kaffe, för att jag ska ha en chans att somna ikväll. Klokt, även om jag i ögonblicket kände mig helt väck. 
Drack ur min kaffe, kollade sista halvtimmen på fotbollen och såg de vinna. Tog på träningskläderna och gick till gymmet och körde ett asskönt och jobbigt pass. Blev då pepp så jag fem kilometer efter passet, med Dokumentära berättelser i lurarna. Just idag om en man som lämnade livets ord som ung. Mycket intressant.

(null)

Väl hemma klippte jag ner den helt utdöda gullrankan, som verkligen bara har tvärdött. Gjorde mig iordning, och tog bilen till Blomsterlandet för nyinköp av gullranka. I betydligt mindre format och ny kruka. Just nu ser väggen lite störd ut efter den som klättrat men ja, den får nog fortsätta se störd ut. 

(null)

Handlat på Maxi. En bra dag att handla på det här. Varit där några söndagar och det är mindre ljud, mindre hets. Lurar i öronen och fokus så går det fint.  Träffade dessutom en trevlig människa att språka med, så det blev extra fint.
En gång gillade jag att handla. När Frida var liten och alltid hängde med, ståendes framför mig på vagnen eller sittandes i. Det fokuset var så väldigt bra. Efter att hon inte längre handlar med mig så ser jag det mest som jobbigt. Älskar e-handeln av mat! 
Men, som sagt. Söndagar är en bra dag för matinköp för mig!

(null)

(null)

Läser om hoten mot ambassader på grund av koranbränningen. I vårt sekulariserade samhälle går ilskan det väcker inte att förstå, mer än att vi får förstå att det verkligen gör det. Jag kan tycka att det är otroligt onödigt att bränna böcker, oavsett om det är religiösa böcker, skönlitteratur eller böcker skrivna av Astrid Lindgren. Varför liksom?
När det dessutom skapar stormar lite varstans som hotar människor till livet så tycks det synnnerligen onödigt. Vi kan skriva om vår åsikt, argumentera för den och emot annat. Räcker inte det?

Nu blir det en stund på balkongen då det var skönt väder, lite lagom att sitta här en stund med min bok. En espresso. Ha söndag liksom.

Ikväll ska jag göra någon slags spättafilé med kräftstjärtar, citron och philadelphiaost. Kan nog funka!

Kram ❤️ Johanna 

Ha söndag liksom.

0 Läs mer >>
(null)

Efter frukost åkte vi hem, ifrån vännerna i vackra Karlshamn.
Körde Bo Kaspers orkester hela vägen, i ömsom sol och ömsom hällregn. 
Tvättade bilen när vi kom hem, dammsög och torkade invändigt också medan mannen putsade på senaste inköpet av mastodonthögtalarna. Musik på och loja kläder, då är det så skönt att blaska på! Nu lyser den så fin igen.

(null)

Bytte dojor och gick sedan en långpromenad i omväxlande väder med podd i öronen. Först USAPODDEN historia och sedan Inte din morsa. 
Nu duschad, ombytt och sittande i fåtöljen för att läsa lite. 
Blir en lugn kväll, med lite matfix: baconlindad kyckling med balsamico, vitlök och grädde och potatis i ugn. Kanske en film.

(null)

(null)

(null)

En skön lördageftermiddag som passade så bra idag.

Imorgon blir det träningspass, matinköp och också inköp av ny gullranka. Vår gamla, som jag haft som gardin över balkongfönstren, har tvärdött verkligen. Så jäkla trist, men men. Thats life!  Dags att välkomna en ny gullis, helt enkelt.

Kram ❤️ Johanna 

Skön lördagseftermidd...

0 Läs mer >>
(null)

Efter jobbet stack vi till Karlshamn i min lilla gula sol, till vänner för årliga sommarfesten. Gick ner lite på stan där det var trevligheter (östersjöfestivalen) med matstånd, musik, veteranbilar och strosande människor. Åt en god glass, stod och lyssnade på härlig folkmusik från Belgien och gick sedan tillbaka till vännernas mysiga hus och trädgård.
Och här var liksom sommaren!

Trevligt att återse människor en träffat förut, att få klassikern stekt fläsk i källarfranska med salladskål och magiskt god sås med syrlig smak. Så gott, och bara något en äter här.

(null)

De sa att sommaren kom tillbaka idag, medan jag nog trodde att de haft fint våra kalla veckor, men nej. Väldigt skönt med plus tjugo fram till tidig kväll i alla fall, men sedan kom både kylan och mörkret.
En sådan tur att de har soffor inomhus också!

(null)

(null)

Mysigt att höra musiken från stan, myllret och skriken från karusellerna. Sommar och glada människor.

Ska börja läsa en ny bok av Liane Moriarty, gillar hennes böcker. Avslutade sista boken om de sju systrarna igår, och vill läsa om hela serien. Fångades av den. Av de utmålade berättelserna, av språket, av sagovärldarna som beskrivs så att en hade velat leva varje systers liv. Men nu ska jag gå vidare med lite andra böcker för ett tag.

Kram ❤️ Joey

Sommar och glada männ...

0 Läs mer >>
(null)

Så skönt att efter jobbet sätta sig en stund i favoritfåtöljen, ta på massagebältet på min icke trevliga rygg och blunda. 
Tror jag slumrade en stund, återhämtade mig efter dagen.
Fick pizzagäster i form av mamma och pappa, delade en flaska vin och satt och pratade, tittade på vigselfilmen och bilder som fotografen tog. En fin kväll!
Fick fin blomma, så perfekt då jag faktiskt varit utan färska blommor ett par dagar.

(null)

En stilla kväll när jag vattnade i trädgården när föräldrarna åkt hem. Stilla och lite svalt. 

(null)

Återigen fick vi uppleva dagen, vigseln, glädjen. Är så otroligt glad att vi hade två präster som verkligen gjorde vigseln så speciell och så fri. Det var verkligen en sådan glädjestund när både vi och gästerna skrattade högt flera gånger. Hur härligt?!

(null)

(null)

(null)

Bilden säger rätt mycket!
Om stunden, chocken och kärleken i att både överlämna och få denna morgongåva!

(null)

(null)

Vilken grej! Min gula vackra sol!
Min röda lilla Audi var också fantastisk, och en så lyxig sak att ha fått ha i mina ägor under flera år. Som tog mig till Frida och alla flyttar i Stockholm, och till Malmö. Älskade den! Ibland, för att få vettigt inbytespris, så behöver en dock göra affär, och då höll han hemligt hela vårvintern, maken. Att han äntligen faktiskt fått tag i min drömmiga drömfärg på bil med rätt utrustning och nyare årsmodell. Wow liksom! Denna skönhet kommer jag att ha mycket glädje av också!

Frihet. Det är så mycket frihet i en egen bil, för mig. Hade delad bil under några få år och gillade aldrig det, van som jag varit med att ha en egen. Love it!

(null)

En förväntad stökig dag på operation även idag. Mycket patienter, och därmed väntan. Alla sliter sitt yttersta, så det blir så bra det kan bli.
Håller tummarna för en bra dag!

Håller tummarna för maken som långkör för att hämta hem drömmig technics-tjosan. Kan va väldigt skönt med egen fri tid i bil dock, men Avesta tur och retur känns lite väl bra…?

Kram ❤️ Joey

Denna skönhet, min fr...

0 Läs mer >>
(null)

Så trött och tämligen osugen på träning igår, men tänkte att jodå, det ska jag ändå göra. Väl där var det rätt skönt att gå igenom kroppen.
Hade ont i går, och längtade efter massage - fast lite mildare än den jag fick blåmärken av. Ska be om lite mer stillsam massage nästa vecka. 
Träningen var ändå bra, värmde upp musklerna så att min massagegrej kanske gjorde mer nytta i soffan sen!

(null)

Sovit gott inatt. 
Kände det som att jag skulle bli sjuk igår kväll men idag är jag okej. Trött men okej. 
En del av livet som snurrar i huvudet.
Både fina och mer fula saker. En oro som jag lätt får, och som sedan lägger sig. Vill hellre veta än att sväva i ovisshet. 

(null)

Ikväll kommer mina föräldrar till oss. På lite pizza och vigselfilmskoll. Blir bra det. Fint att ta fram det där, de glada minnena som gör en varm i hjärtat.
Vissa dagar behövs de mer än andra, så är det ju.

Tänker på resan vi gjorde. Varje dag poppar det upp något, var vi gick och gjorde, vilken känsla som var tydligast. Det var det mest fantastiska jag sett, och jag är lite förvånad över mig sjölv. Att jag verkligen älskade det, och inte längtade hem för ens en sekund. Tvärtom. Det var en slags vila i det vi gjorde och hade planerat att se, och att ibland planlöst bara gå och insupa livet.

(null)

En ny dag.
Med god sömn. 
Det kan nog bli bra!

Kram❤️ Joey

Kan nog bli bra.

0 Läs mer >>
(null)

En efterlängtad promenad efter jobb, lite snabba ärenden på stan och matinköp.
Bara hem för att packa upp, pussa på mannen och sedan gå ut i bästa bokhultet.
Så otroligt skönt att bara gå, ta ur lurarna och lyssna. Känna lagomvädret mot ansiktet, lugnet som fyller bröstet. Andas.
Och se, vad som låg på en äng! Finaste kossorna!

(null)

Så jäkla grönt och vackert efter att det regnat en hel del. 
Längtade ut i eftermiddag. 
Blir alltid lite låg i omställningen när min unge åkt hem. Det har alltid varit så, och är det fortfarande. Som att kroppen och knoppen behöver tid för att ställa om. Så får det vara. Bara att vara i känslan, tills den ersätts av någon annan.

(null)

(null)

Kollat första avsnittet av Stranger things ihop, mannen och jag. Jag har sett lite drygt första säsongen tidigare men tänker att vi nu ska kolla ihop.  Och jag vill äntligen se alla säsonger!

Hamnade sedan i nya programmet med Tareq Taylor och Tony Irving. Ett väldigt fint program om, i mina ögon, finaste landet England och idag området Lancashire. 

En kopp te.
Lite solregnväder och soffhäng. Väldigt skönt.

Kram ❤️ Johanna 

Va i känslan.

0 Läs mer >>
(null)

Lite hit- och ditväder i helgen men några stunder på balkongen har det blivit. Behagligt ibland, lite svalt av blåst och moln ibland. Ändå väldigt mycket hellre så här än tokvärmen som är i stora delar av Europa nu.

(null)

Maken hämtade hem sin nyfixade moppe igår. En likadan som den han fick som 15-åring. Så klart hög nostalgifaktor i detta blå underverk, som även idag körts en liten runda.

(null)

Haft en mycket fin helg, med hemmakväll, träning, god mat. Bio och mat ute på krogen. Mys och häng med min älskade unge. Barnkalas för finaste bonusbarnbarnen. 
Idag har jag tränat, varit på lite ärenden med Frida-Hedvig, käkat Moshidon i Linnéparken medan batteribyte skulle göras på ungens telefon. Gott liv, helt enkelt.

Och bion…tja, jag somnade en liten stund mitt i…kan bero på att vi tog sena bion och jag alltid dippar runt tio om inget KUL händer. Eller beror det på att filmen var sådär, jag vet inte riktigt men superbra var den nog inte!

Söndag kväll, och vi har fixat tackkort på bästa miljövis (digitalt) och även några i tryck. Ska någon dag sätta mig och beställa bilder för att sätta in i album också. Både av bröllopet och av resan. Fint att ha, att verkligen bläddra i. Minnas. 

Alltså, jag lever ett väldigt bra liv!

Kram ❤️ Johanna 

Ett väldigt bra liv!

0 Läs mer >>
(null)

Vaknade vid sju. 
Med obestämd magkatarr och seg. Steg upp och åt lite, tog en espresso. Smög in med en kopp kaffe till mannen, småpratade och lade mig hos honom en stund. Skönt uppvaknande onekligen, innan promenad och podd. 

(null)

Kändes bättre efter promenaden och duschen. Sången vid pianot. Och tillbakalämnandet av dr martens nr 2. De har ändrat konstruktionen, så även om skinnet på dessa i nappa var supermjukt så har de gjort de tightare över fotryggen med den fetaste sömmen inuti. Det hade varit helt omöjligt att gå in då jag fick skav stillasittande efter fem minuter. Nej, så det blir inga nya nu.
En era är liksom över, och jag får invänta höstens nyheter på vagabond-fronten, tror jag. De brukar ha skor som faller mig i smaken även om inga är lika snygga som de jag egentligen vill ha…!
Men nej, jag orkar inte klä in fötterna i compeed och dubbla sockor för att ens fundera på att kunna ta på mig dem.

(null)

Kalasdax för bonusbarnbarn idag, Leia som fullt fem och Lukas som fyllt tre. Gott fika, prat och mys. Massor av fina böcker fick de, båda två. Vi vuxna var nog alla sugna på att läsa samtliga!
Lässtund för barn som verkligen gillar det, är ju urmysigt. Sitta nära, läsa och så diskutera runt omkring händelserna. 

(null)

(null)

(null)

Skön luft idag, perfekt för en stunds balkonghäng innan vi ska plantera om vår utdöende, tidigare välgödda, gullranka. Kanske blir det en spontan matbit på stan ikväll, vem vet? Just nu känns den idén toppen, vi får väl se om det håller i sig.

Kram ❤️ Johanna 

En era är över.