0 Läs mer >>
(null)

Den här vyn är fin tycker jag, även om jag tycker att kommunhuset ser ut som en finlandsfärja på håll. Upplyst med julbelysning framför ena ingången ser det varmt och inbjudande ut!

(null)

Lyssnat på musik som vanligt, idag körde jag en runda med ny platta med Dolly Parton. Hon är ju en cool 77-årig brud onekligen!
Har börjat lyssna på julmusik, har en jullista som är över nio timmar musik på - perfekt för en arbetsdag utan att behöva byta lista. En härlig blandning med olika artister hela dagen. Så bra så.
Jobbar bäst med musik, lite lagom lågt i bakgrunden som håller takten under dagen och själen i balans. Min religion, enkelt och utan krav.

(null)

Träffade denna stjärna efter jobbet. 
Satte oss i ett av rummen på gamla skåres. 
Jag käkade en god grillad levainmacka, och satt i det rum som jag ofta var i under gymnasietiden. Då satt ofta jag och vännen Maggan där, pratade om livets små och stora mysterier.
Idag satt alltså jag och Isabella där, och pratade om livet. En fin stund!

Så spännande med de där mötena genom livet. Så många olika människor som på olika sätt berikar en, ger en perspektiv. 

Handlade lite kristyr på vägen hem, och smör, så att jag kan "kristyrera" figurpeppisar i helgen och göra julgodis. Båda sakerna är ju härliga, då pepparkakor i fönstren är det finaste pyntet och julgodis det bästa av godis - åtminstone om en frågar min dotter.

Kram ❤️ Johanna

Min religion, utan kr...

0 Läs mer >>
(null)

Så skönt att stiga upp när en kan tända stjärnorna, få välkomnas av i tidig timme till frukostbordet.
Det där varma, milda skenet är så fint. 
Är så oerhört tacksam över att människan jag lever med uppskattar ljuset, piffet, planeringen och gläds med mig. Allt blir så mycket roligare då, och livet blir varmare. Vackrare. 
Inget självklart att ha det så. Det där som gör gott, som gör livet enklare. Men en riktig ynnest att få ha någon bredvid som också njuter. 

(null)

Fick den årliga Spotify-sammandraget om lyssnade timmar, mest lysssnade artister och låtar. Lite kul men föga förvånande vem som är min favoritartist även i år. 

(null)

Det blev ett styrkepass hemma idag, gick förbi gymmet men för många där enligt mig. Skönt att köra hår på min mjuka matta som omväxling. 

Småpysslat lite, tvättat, vattnat blommor, bytt kolsyrepatron, städat ur återvinningskärlen. 
Mamma och pappa kom förbi med nybakade goda saffranskringlor, en sådan lyx!

Nu Kejsarinnan på HBO. En bra kostymdramaserie i min smak.

Kram ❤️ Joey


Någon bredvid.

0 Läs mer >>
(null)

Den lilla mattan kom idag…!
Maken och vännen Göran åkte och hämtade detta tunga as….och bar upp den. Vi var ju tvungna att testa den innan ihoprull igen då det ska snickras och elektrifieras och allt möjligt innan vi är komna dit. Väntar ändå på duk till biljardbordet så det går inte att få upp heller än. Men snart så säger det väl lite som ett poff - allt på en gång typ!

Mattan är väldigt mjuk och skön, skulle kunna vara så att det är en bra plats att ligga på rygg och bara glo-rakt-upp-i-ingenting-ställe. Det behövs några sådana platser.

(null)

Pyntat på jobbet, med en styck adventsstake. 
Blir ändå mysigt, och välkomnande.
Frusit som tokar idag, så mycket att min galna kollega trädde benen i dunjackans ärmar för att värma sig. Jag satt med tröja över axlarna, körde lite upphopp och hoppsasteg för att bli varm.

Gick på stan efter jobbet och frös igen.
Handlat lite julklappar faktiskt, vilket är ovanligt tidigt för att vara jag. Frös även då så nu, efter stuvade mackisar och falukorv sitter jag med värmedyna under ullfilten.

(null)

Sovit lite oroligt i natt. 
Drömde konstigt, och hade magkatarr så det blir ännu tidigare i säng i kväll.
Så skönt att lägga sig tidigt för att läsa längre liksom. 

Har så många böcker jag vill läsa nu, så som Wennstams Döda kvinnor förlåter inte, Andrev waldens Jävla Karlar och Mohammadis Vit Tortyr. Inväntar tills de kommer i pocket innan jag köper dem. 
Tur jag har några andra böcker före dess, både lånade och egna. Lite som kläderna, att jag måste känna för färgerna, för stilen just denna dag. Så är det med val av böcker också. Måste kännas rätt med genren jag väljer, stilen. Idag kan vara annorlunda i känslan mot imorgon. 

Kram ❤️ Johanna 


Annorlunda idag mot i...

0 Läs mer >>
(null)

Adventsljusstakar och stjärnor fick hälsas välkomna upp igår. Det ger ett så skönt och varmt sken, och det gör det lite enklare att stiga upp om morgnarna.

Kommer så väl ihåg första julen i min första lägenhet, så mysigt jag tyckte att det var att fixa ljusstakar och julgran. Hade en liten bordsgran då, med vackra kulor som jag fortfarande har kvar. 
Tycker fortfarande att det är väldigt mysigt att pynta inför advent och jul, blir glad av det. Är också glad att ha en man som uppskattar fixet, ljuset och musiken, som nynnar med när det donas och julas. Inget självklart och oerhört härligt!

(null)

Fint ute med snön. Lite puder på marken som gör allt vackrare. Opraktiskt men snyggt onekligen.

(null)

Tränade efter jobb, fixade torskrygg med smörstekt lök och tomater, och stompat mos med haricot verts. Inte alls dumt.
Nu kollar vi på en knasig film som heter Fatman, under varsin filt i skenet av adventsljusstakarna. 

Fint det!

Kram ❤️ Johanna 

I skenet av adventslj...

0 Läs mer >>
(null)

Kändes fint att gå in här.
Stå där, med mitt tända ljus. Tänka. Skicka en tanke, en liten bön. Till stjärnorna, moder Jord eller någonstans. 
Om beskydd över det nära och det långt ifrån. Saker vi själva inte rår på. 

(null)

För ett halvår sedan, imorgon, gick vi in i denna vackra kyrka på vår stora dag. 
En glädjens dag verkligen, den bästa dagen i livet - den och när min älskade unge kom till jorden. En sådan lycka rakt igenom!

En lite annan känsla idag, i mörkret, med dämpad belysning, tända ljus och någon som övade vid en orgel. Lugnt och vackert.
Trösterikt.

(null)

Det bakades pepparkakor idag, med min kära mor. Varje år sedan 1990 när jag flyttade hemifrån, har vi bakat ihop. Varje år har vi gjort hemgjorda men i år blev det köpt deg. Det var inte riktigt enligt plan men Maxi hade fin deg som vi bakade med istället. 
Goda blev de, och det är ju huvudsaken. 
Och stunden var fin, att vara ihop och småprata, baka, äta ihop.

(null)

(null)

En långpromenad i härlig kyla och kyrkobesök blev uppladdning för att sätta upp ljusstakar i fönstren. Tänt de vi kan tända, då det i nya rummet saknas el just vid fönstren. En annan dag blir det ljust även där.
Ett steg i taget.

Nu film, The Plane, en otäcking där pulsen går upp. Om en kraschlandning i ett gudsförgätet ställe någonstans på Filippinerna där livet styrs av terrorister. Hoppas på bättre slut än början så att pulsen går ner.

Kram ❤️ Johanna 


Saker vi själva inte ...

0 Läs mer >>
(null)

Så otroligt härligt väder denna dag. Bitigt med hög luft, som en livskraft som ges till oss.
Sov ut.
Träffade mamma och pappa på askelyckan, efter att de äntligen verkar hämta dig från förkylning och trötthet. Fint att snacka en stund över goda bakverk.

(null)

Tog en promenad och så en biltur dit brorsan har en lägenhet han hyr ut. Hade visning av den idag för potentiellt ny hyresgäst. 
Satt en stund och sjöng, fick sug på julsånger vilket det fick bli. 
Låg och läste i soffan en stund. 

Klädde mig för hockey, och julbord, med maken, vänner och grannar. En rolig match, med fart och vinst.

(null)

Plockade fram efterfrågad julmugg till dottern. En mugg som min farmor målade till Frida-Hedvig när hon var ny på jorden. En mugg målad med kärlek av en av de bättre människorna som funnits.

Nu tända ljus och yllefilt.
Billions. Bok. Tacksamhet över skön dag.

Kram ❤️ Johanna 

En skön dag.

0 Läs mer >>
(null)

Nu blir det att fira fredag.
Efter en härlig arbetsdag, där jag fått mycket gjort både i kallelseväg och i mötesväg där beslut togs och rutiner skapades. Underbart kul ju! 

Blev en tur till gymmet, där energin fanns och jag satsade lite mer på kondition idag. Lite för att testa. Kan jag köra ett svettopass utan att få bakslag med astman, eller måste jag ligga på nästan-svettopass för att ha balansen? Ja. Vem vet? Kul var det.  Ökade även på vikterna på vissa övningar vilket också känns bra så klart. Må natten blir god trots utmaningen.

(null)

Haft fönsterputsare här idag, så det blev en damm- och dammsugarrunda innan vi plockade upp grejer i fönstren igen. Skönt med fredagsstäd. Satte upp ett par tavlor i vårt nya rum också. Vi väntar nu på mattan, för att kunna sätta upp biljardbordet. Och vi väntar på snickerierna som är beställda för att bokhylla och sittbänkar ska blir klara.
Ett par fåtöljer ska vi också ha, förmodligen fladdermusfåtöljer i brunt skinn, som är både snygga och lätta.
En sak i taget!

(null)

(null)

Var gulsugen idag, ibland så skönt med lite färg. Vissa dagar är det mörka färger som göller, svart helst då, medan det andra dagar måste vara färg. Oftast kan jag lämna det kvällen före viken slags dag det blir nästa dag men ibland måste jag byta kläder då. Ibland får jag hänga in det jag först tänkt och ta fram  det jag för dagen behöver. Det hjärnan eller hjärtat säger liksom. Blir helt fel i mig om jag skulle ta på något som inte stämmer med det jag känner. Sådan är jag.

Nu blir det slapp eftermiddag med tända ljus, Bo Kaspers orkester och bok medan mannen har lite förtjosan här innan gubbklubb.

Kram ❤️ Joey

Det hjärnan eller hjä...

0 Läs mer >>
(null)

Det var som att energin inte nådde ända fram idag, som att synapserna glappade. Flexade ut tidigare, och gick raka vägen hem till min fåtölj. Satte mig under filten, läste en stund och slumrade en stund. Så väldigt skönt.

Fick ny kraft av lite blominköp och att blåsten liksom rensade ut skallen. Träffade vännen Suz på stan, njöt fika och samtal. Skönt att ses i lugn och ro. 

(null)

Maken och tre snälla killar är nu på väg från Stockholm med ett nyinköpt biljardbord i ett släp, som det tagit ett par timmar att packa ihop. Hoppas resan hem går bra, i blåsten och mörkret. 
Vårt nya rum är under omdaning, till ett stort sällskapsrum, där biljardbordet ska vara i centrum. Ganska knasigt men roligt. 

(null)

Börjat kolla på serien Hålla samman, en serie om en pappa som utvecklar demenssjukdom. 
Så sorgligt, så ledsamt men också som en fin uppslutning runt honom som det verkar. Kanske någon som stoppar huvudet i sanden, som inte vill se, och någon som grubblar om allt. Hur, vad, vem, när, varför. Någon som vill veta, gräva. 
Livet.
Det där livet.

Kram ❤️ Johanna 

Det där livet.

0 Läs mer >>
(null)

Ännu en dag med en del möten, trixande med akutlistan till operation och funderande på hur en bäst ska lösa det som ligger framför oss närmst i tid. En bra dag och lite stressig dag, som avslutades på Filmstaden då Vårdförbundet bjöd på bio.

Lite information, lite klämmacka och popcorn och så filmen Tillsammans 2. En tragikomisk film om hoppet att samlas för att återta det som var en gång, men som mer blev som en sprucken illusion. En film med värme, en del skratt som fastnar i halsen, lite skämskudde emellanåt och allt däremellan.
En trevlig kväll!

(null)

Blir tidigt i säng då maken redan låg när jag kom hem, förkyld och med hopp att sova bort eländet. 
Inte mig emot med tidig kväll, skönt att läsa och blogga i lugn och ro och läsa lite nyheter från dagen som varit.

(null)

Läser tredje boken av Sara Lövestam, lånade av kollektivgrannen. Annorlunda krimböcker, mer som en dramaberättelse med twist. Jag gillar dem! Har en kvar i serien sedan, och sedan är jag också nöjd med dem tänker jag. Tråden finns där så hoppas få svar på somligt, samtidigt som jag är klar med detta sättet att skriva på just nu. Blir lite rastlös och vill vidare in i annat, samtidigt som jag ju vill ha avslutet. Se hur det går. Få bilden klar i huvudet.

Kram ❤️ Joey

Vill vidare till anna...

0 Läs mer >>
(null)

Stilla och kallt efter jobbet.
Som tur var inte halt då, som i morse. 
Vackert med krisp i luften.
Skönt med träning, att gå in i min bubbla och bara vara där. Med lurar, podd och min egen andning.

(null)

Adventspynt är uppsatt i allén utanför jobbet, så fint. Älskar när ljusen, glittret kommer upp överallt. Det piggar upp!

(null)

Matta till nya rummet är nu beställd. Den beige blir det efter att vi haft den mot rätt golv, i rätt ljus och fått rätt känsla. Kommer förhoppningsvis att bli riktigt bra, med langettering runtom (tror jag det heter?). 
Ett steg i taget!

(null)

Fläskpannkaka och broccoli intaget, Billions på HBO påslaget, filten om benen och värmen som kommer med den. 
Så väldigt skönt.

Kram ❤️ Johanna 

Lurar, podd och min e...

0 Läs mer >>
(null)

Det var verkligen dags för balkongbelysning nu. Så mörkt så en blir galen så en behöver allt ljus en kan få.

Vädret, världen är rätt mörk omkring oss med så mycket konflikter, död och sorg. Läste ett klokt citat häromdagen, att om en religion vill att en ska hata så bör en byta religion. 
Man kan undra av Bo Kaspers belyser samma fråga. Hur en kan å ena sidan säga sig älska men å andra sidan vilja döda någon. Många frågor utan svar, utan logik i en hjärna som inte förstår hur det går till. 
Å andra sidan (eller tredje) så kan en förstå att det finns krig när till synes vanliga människor kan bete sig oerhört illa. Om de inte får svar i tid, om de får vänta lite längre än de själva tycker är rimligt, eller om de tycker att en ställer för stora krav, så kan svordomsvisan tyckas låta som rena psalmen.
Logik är väl helt enkelt väldigt olika för olika människor, sunt förnuft är just det om värdegrunden är hyfsat lika. Annars finns ingen enighet i sunt förnuft.

Så ljus.
Det behöver vi, på alla sätt som går. 
Att träffa goda vänner, göra sköna saker, tända ljus för att mörkret inte ska ta över . Tanka oss med det som ger energi, och för min del behöver jag begränsa nyhetsflödet till 2-3 ggr per dag, inte kolla hela tiden. För att inte gå sönder. För att det heller inte hjälper någon vare sig här eller där.

(null)

Det finns också hopp, bra saker som vill motverka hat och istället ge hopp. 
Det är värt så mycket, det behövs så väl. 

(null)

Behövde ljus vid lunch, så mötte maken på stan för att luncha.  En tung förmiddag med ångestpåslag. Många tankar som studsar mot väggarna, utan att generera några svar. Klarnade och släppte, med lunch, jobb och så koll på mjuka mattor och färgval. Och omfamning. 

(null)

Kram ❤️ Johanna 

Klarnade och släppte.

0 Läs mer >>
(null)

En lördag med ljuvligt väder, 
En långpromenad, lugn förmiddag medan maken och lillbonus var på jaktmarkerna.

Vid ett åkte vi i lilla gula solen till Vida, för mat- och dryckesintag för att fira Felicia på tjugoårsdagen. 

(null)

Efter tveksamheter och nerver vann Växjö, det var ju tur dagen till ära ändå!
Kvällen fortsatte med överraskning för lilla damen, där det samlats familj och goda vänner för käk och prat på Brödernas. Väldigt mysigt! 
Helt galet att den minsta av barn och bonusbarn fyller TJUGO! Crazy verkligen.

En sådan ynnest att ha fått flera barn omkring mig, med start när jag var 27. Under många år levde jag med dem, mina fina bonussöner som blev bröder till min egen, äkta unge. Väl omhuldad och liksom tuktad i sin ursprungsfamilj. Många viktiga år för både mig och min dotter. Med åren blev det en konstellation bara med mig och henne, som liksom också var väldigt viktig. För att hitta det som kunde funka, för att hitta vem en var ett efter allt trasigt som också varit.
Det blev sedan en lyckoträff med mannen i mitt liv, och som hade hade två tjejer i sin lilla konstellation. 

Livet ändå, som kan föra med sig så mycket spännande i lärdomar. Inte alltid enkelt, inte alltid självklart, men en ynnest att få vara en del av.

Tjugoåringen lever idag, har jag fått veta. De gick vidare och partajade på annat håll igår kväll och har ändå lyckats ha hälsan. Gott så!

(null)

Vi gled hemåt när övriga gick vidare, kändes lagom och jag var väldigt trött. Satte oss hemma och skulle kolla Billions, som jag somnade gott till. Nåja.

(null)

Sov ut idag, hade långfrukost innan ett pass på gymmet.

Inga planer idag egentligen, vilket är riktigt skönt.
Lyssna på Bo Kaspers, läsa och dricka kaffe, fixa lite tvätt och njuta söndag.

Kram ❤️ Joey

Tjugoårsfir och skön ...

0 Läs mer >>
(null)

Gick ner på stan efter jobbet, för att kika in på M-OAS @m-oas dit den hudterapeut jag gått till, flyttat. Där huserar hon nu med en frisör, så bara de två i en skön, liten salong. Blev så glad  när jag fick veta att jag istället kan gå hit, ett par eller någon gång om året - efter känsla och lust. Har egentligen inga bekymmer enligt mig själv (om en på allvar frågar en hudterapeut om behoven en har skulle de förmodligen hitta massor, så det låter jag liksom bli) utan går dit för lyxen, för att det är skönt att unna sig lite. Att bara ha tid en stund under täcket med en trevlig människa som rår om en ett tag.
Har gått till henne några gånger nu och gillar hennes sätt. Känner mig välkommen på riktigt, och den känslan är fin. 
Som jag alltid haft hos min bästaste frisör, den där känslan, och det är inte självklart alls har jag insett.

(null)

Landat hemma efter ett pass på gymmet och dusch. Inväntar avkalkingen på kaffemaskinen så det snart ska dofta lite kaffe. Då blir det en kaffe och bok.
Fötterna på fotpallen och lugn.
Fredagslugn.

(null)

Igår var vi med jobbet på Knock ’em down, körde Challenge och käkade. Tackade av ett par kollegor som hittar på annat nu, och det grattades till de som fyllt jämnt och också till mig som gått och gift mig! En sådan överraskning! Fick fint presentkort på en inredningsbutik i stan, kul!

(null)

Musikhjälpen kommer till vår stad snart, så idag var det lite uppladdning. Det är en otrolig grej med ett sådant engagemang från så många människor. 

(null)

Nu doftar mitt kaffe kanel, Bo Kaspers sjunger så fint på nya riggen här i mellanrummet.
Livet ändå.
I det lilla. Så fint. Så mycket att ta in och vara glad, och tacksam över. Mitt i det grå, i dalarna som är. 

Kram ❤️ Johanna 

I det lilla, så fint.

0 Läs mer >>
(null)

(null)

Det händer grejer här hemma, när snickar-Pär är i farten. Tapeterna uppe och taket målat en andra gång. Blir precis så gosigt och varmt som jag såg framför mig. Är så nöjd!
Snickerier återstår men det ligger i någon annans händer som tillverkar hyllorna, vinyl- och cd-lådor samt sittbänkar. När de väl är tillverkade så går det nog rätt fort här. 
Kommer att bli ett härligt rum. Ett sällskapsrum. Ett lek- och musik- och hänga-och-ha-det-bra-rum.

(null)
 
Mannen min kan ha den jobbigaste frun i stan,  och han känner mig så väl - så han hängde snabbt upp gitarrerna och skickade bild när tapeten var uppe. Så fint. Nedanför står bästa möbeln: pianot. 

(null)

Älskar projekt, planeringen innan och under tiden och att se tankarna bli verklighet. Kan vara en av de roligaste grejer jag vet. 
Efter bröllop och bröllopsresa med den minutiösa och roliga planeringen kändes det lite tomt, så att nu fixa med detta är så härligt.
Om någon behöver tänkhjälp med något, hör av er vettja:-)!

(null)

Fick besök av yngste bonussonen efter jobbet. Tog en kaffe och hann snacka en stund. En snabb uppdatering liksom. Fint att se honom, om än kort och intensivt.

(null)

Fått både influensa- och covidvaccin idag. Har rätt ont i höger arm som gör att det är svårt att lyfta den, och känner lite seghet i kroppen. Sover nog bort det tänker jag.
Skönt att vara påfylld och hoppas att infektionerna lämnar mig ifred!

Sov gott i natt, inga inhalationer alls. Så underbart skönt verkligen. Det är inte självklart alls men ljuvligt när det händer!

Nu blir det halloumipasta och tända ljus.

Kram ❤️ Joey

Projektälskare och fi...

0 Läs mer >>
(null)

Trots flera timmar i min fåtölj i natt så har det gått bra att jobba. Fått mycket gjort, trots en del snurr med saker. 
Gick hem direkt, satte oss i mellanrummet och snackade lite. Mannen hade precis installerat en ny musikrigg. En snygg, vintage som passar bra där.
Fick sedan ett ryck och åkte med lilla gula som till biltvätten, efter allt regnande och rusk. Nu är hon skinande igen!

(null)

Hemma har det hänt saker. Målade väggar och tak, förberedda väggar för bokhylla och för tapet. Maken och jag har diskuterat biljardbord efter mätning, om avstånd, utrymmet, luften emellan. Färg och stuk på bord och duk. Blir nog bra när vi landat. 
Ny stor matta ska beställas, när tapeten är uppe och känslan får styra lite mer. Får ta med en tapetbit för att hitta rätt färg som ska ge fötterna mys och värme.

(null)

Ikväll kom finaste Ulle förbi, för att ge långa kramen och denna fina lilla skapelse. Så rörande, och värmande. Tack! 
Är så tacksam för alla de vänner som finns i mitt liv, det är verkligen så otroligt fint och stort. Just nu värmde denna gest otroligt.
Liksom mess av annan vän ikväll. Det ger styrka på vägen. Omfamning. Kärlek. 

(null)

Hoppas innerligt att natten som var bara var en tillfällig påhälsning från underjorden.
Nu vill jag ha lugn och ro, goa lungor och bra sömn - så det så!

Kram ❤️ Johanna 

En värmande gest.

0 Läs mer >>
(null)

Satt här ikväll, på en matta.
Kände in. Luften. Rummet. Hur det kommer att bli. Andades. 

Fick ett bryt, mitt i allt. Känslor som bara kom, som en sorg långt inifrån som inte gick att kontrollera. Kanske ska en inte försöka det heller. Kontrollera alltså. Kanske får alla känslorna ta plats, komma i vågor som de behagar.

Varit så nöjd att det nu är fjärde veckan vi går in i, som varit en bra vecka. En god lungperiod helt enkelt. Så otroligt skönt, att känna mindre obehag, mindre tryck på bröstkorgen, mindre hosta och mer energi. Mindre störda nätter.
Och så nu hände något. Efter att ha somnat gott vaknar jag med kill i bröstet och hosta med rossel. Inhalerar de tre sorter jag har mest. Tar en strepsils och tänker att det ska lugna sig.
Verkar som att kroppen och lungsen vill annat. Som att de manar på fåtöljen i vardagsrummet. Och bok. För att kanske, om ett tag, ge tillåtelse till sömn igen.
Vi får väl se.

Bara att följa med. Det går inte att streta emot, det har jag lärt mig.
Kroppen min, du som varit så bra nu ett litet, litet tag ändå…!
Är verkligen inte redo för en skitperiod redan! Du spelar väl bara mig ett spratt, eller hur?

(null)

Kram ❤️ Joey

Du spelar väl mig ett...