0 Läs mer >>
 
Ibland går saker fort.
För fort för att hinna med.
För att säga hej då. Och tack. För allt.
 
Ibland händer det utan förvarning, utan förnimmelse även om förvåningen uteblir.
För att det funnits en känsla innan. 
Av mörker. Sorg. 
Men ändå.
 
Att få säga hej då. Och tack. För allt.
Det var väl ändå inte mycket begärt...?
 

inte mycket begärt.

0 Läs mer >>
 
 
 
Väntandes i trapphuset.
Sånglektioner i klassisk sång hördes genom dörrarna. Stråkar. Piano. 
Elever kom och gick, de flesta nynnandes något nyss övat stycke förmodligen.
Min kropp värmdes av det stora elementet vid fönstret.
Där kom hon, hoppsastegade som när hon var barn och omfamnade. Blev omfamnad. Indoftad. 
 
Flytten gick, allt packades in i lilla bilen och utburet till provisoriska boendet, slut i rutan båda två. Buss till min ömme broder för pizzaintag, prat. 
 
Fotografiska. 
Tilltalande, starka bilder och somliga snygga men utan känsloladdning. 
Sushi. Sambasushi. Skapar som samba i kroppen pga smakerna, färgerna...underbart.  Fika. Vila. Köld. Jävelblåst rent av trots solig himmel. 
 
Teater snart.
Lördag idag. En bra sån.
 

En bra sån.

0 Läs mer >>
 
Längtar till imorgon.
Att efter bilresa på knappa 5 timmar äntligen få träffa min älskade unge igen! Inte sett henne sen jullovet, så ser verkligen fram emot att se henne live. Höra henne. Dofta in henne liksom, och fylla på med lite Frida. 
 
Dags för ännu en utflytt.
Nu från ett ställe som verkade så bra men dom är invaderat av insekter, gråsuggor, myror och silverfiskar. Sådär trevligt att ha de intill sängen. 
Låter som att det är en slumlägenhet men på ytan ser den verkligen trevlig ut. Men boende utan husdjur är nog att föredra, så länge en inte valt de själv. Skulle vara tacksam om någon hade någon som visste en lägenhet för uthyrning, till 4 goa ungdomar där de kan bo.
Som ett litet kollektiv, där de kan ha glädje och stöd av varann. Håller tummarna för snar lösning nu...!
 
Lördag ska det bli teater: Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson. Med bla Krister Henriksson. Ser jag fram emot.
Det är mycket jag ser fram emot i helgen❤
 
Kram Joey

Mycket att se fram em...

0 Läs mer >>
 
Såna här blåsregn- uschdagar längtar jag sannerligen efter ljuset!
Längtar efter att få sitta i trätrappan, med en kaffe i den första vårsolen som är så gudomligt härlig.
Att ha känslan av att kvällen fortsätter efter jobbet, att det är lönt att göra något annat. Att sitta på balkongen med Tusse och en bok, se hur det grönskar på kullen utanför fönstret, det är så enkelt och helt fantastiskt!
 
Att idag få komma till massage hos bästaste massösen Christel var idag såååå välbehövligt. Mysig miljö, mysiga samtal, och en sjujäkla bra behandling för en ond kropp. Sitter nu, enligt order, laddad med ett par alvedon och värmedyna och vatten. Tacksam för denna stund!
 
Blir rester ikväll, lövbiffgryta med sötpotatis och lite bönsoppa till förrätt. Kanske ett Sherlock Holmes-avsnitt också. Bredvid mannen i soffan med fötterna inbekade i hans ben. 
 
God kväll!
 

Längtan.

0 Läs mer >>
 
 
Ikväll fick jag extra värme i själen efter lång arbetsdag. En spontandejt på ett av stans fik med bonussonen Dante var det som värmde upp sinnet. Timmarna flög, och träningen fick stå tillbaka för viktigare saker denna dag. Så kan det gå:-). 
 
Är i sån galen längtan efter ljus.
Bestående ljus, begynnande värme, grönska och vååååår! När solen sken utanför fönstret idag vaknade hoppet, att det kommer ljus och värme igen. Som värmer själen längre perioder, som får lusten och humöret att vända och tröttheten att bli mindre. Mörkret gör mig extremt trött, behöver sova 9 h per natt för att må riktigt bra, för att orka just nu. Tidiga kvällar, likt en spädis, är lösningen. Ofantligt tråkigt men enda sättet att palla. 
 
Behövs lite extra trevligheter emellanåt, som dejt med bonussonen, beställning av tapeter och kakel till nya stug-köket där sambon och jag konstaterar att vi är snabba till beslut. Skrattade när vi gick från butiken 10 minuter efter att vi om dit - färdigbeställda. Att ha en förstående och högst tolerant sambo när en är trött värmer också själen❤. 
 
I brevinkastet idag kom det verkligen trevligheter som jag ser fram emot: inbjudan till äldste bonussonen och hans kära fästmös bröllop...tjoho så kul! Sommar och bröllop, med vigsel i vår trädgård...det kan ju inte bli bättre!!!
 
Så, kära läsare.
Nu är det snart natt för denna tant som ska orka upp 05:45 även imorgon.
 
kram ❤
 
 

Sånt som värmer själe...

0 Läs mer >>
 
En sån där mysig söndag är det.
Då jag sovit som en stock i 9 h, vaknade i lugn och ro, småpratade lite innan jag steg upp...iklädde mig träningskläder, drack kaffe och gav mig av till gymmet. 
Såååå härligt träningspass där svetten rann, så jäkla skönt tycker jag. Blir kondition, mage och ben mest när armbågen är väck i pannan. Körde ett par lugna grejer med armarna men utan större vikter. Alltid nåt!
 
Har sen varit och tvättat bilen tillsammans med min sambo. En stund fick den vara alldeles glänsande röd, som en kaxig drottning verkligen:-). Det är mysigt att tvätta bilen. Får goda minnen av första bilen, när jag åkte hem till pappa och hade gemensam tvätt på garageuppfarten. Småprat och biltvätt. Inte alls  
att förakta. Efter Maxi-runda är den inte riktigt lika glänsande men dock en klar
förbättring från innan dagen idag. 
Liten tur till butik för spikinköp fick det också bli. Lite mysigt att fixa ärenden ihop. 
 
Nu får det bli lite musik, läsning och fåtölj.
Tusse måste få sin kärlek också. Och min hjärna.
Mannen putsar i garaget, där han får lite meditativ känsla. 
 
Ha en fin söndag!
 
 
Pussens!

Som en kaxig drottnin...

0 Läs mer >>
 
Lördagsstädning, rena dofter och Lena golv för mina barfotafötter...ljuvligt!
Lyssnat på Säkert's nya platta, verkligen lyssnat eftersom texterna bör grottas ned i. 
Ska lyssna mer. Den är bra! Den är liksom nära livet. 
 
Kaffe på stan med mina föräldrar.
Uppskattar de stunderna, i sin enkelhet och värme. Att ta vara på tiden tillsammans, det är viktigt och härligt. 
 
Lite tvätt fixad, brev skrivet med kalligrafi så jag fick kramp...inte van att skriva manuellt på det sättet. Jag ska göra det mer, för det är något meditativt med det. En stunds fullt fokus. 
Brevet är till kollega, som vi snart ska tacka av efter hennes långa yrkesliv. Ska försöka läsa upp det själv, den där dagen, men undrar om jag kommer atr kunna...? Vi får se.
 
Tittar nu på Skavlan.
Sara Larsson är riktigt härlig, spontan, sprallig med noll vardagskoll men bra världskoll gällande politik och feminism. En förebild för unga tjejer, tänker jag.
 
Kramar Joey ❤

Liksom nära livet.

0 Läs mer >>
 
 
Det blev en väldigt udda fredagkväll.
En ovanlig kväll, oavsett veckodag faktiskt.
Jag och lillbonus skulle gått på mello-genrep men då hon låg i feber o halsfluss fick jag med mig vännen Maria istället. 
Att se på tv mot live är en väsentlig skillnad, med en annan känsla för ljud, ljus och koreografi. 
Riktigt festligt, faktiskt, och jag har ett par favoriter för morgondagens riktiga deltävling:-)
Ove Törnqvist är kanske inte en av dem men satan i gatan vilken rock-gubbe med snart 88 år på nacken! Riktigt coolt, lirade munspel som en Gud och rev ner massor av applåder.
 
I huset är det 18-årsfest då storbonus fyller. 
25 pers, pizza, dryck o musik. Det verkade va nöjda festdeltagare när jag dök upp.
 
Snart sovdags, efter att ha känt mig lite stickig i halsen och varit än mer trött i veckan. Tänker att helg och sömn kan upprätta immunförsvaret. Promenader, läsning, biltvätt...lite lagom helg:-)
 
Kram o god natt

Riktigt festlig

0 Läs mer >>
 
I arla morgonstund, med blommor, tidning. Tystnad.
Favoritfrulle är just nu hårt bröd med mosad avocado och keso, kaffe och ett glas bubbelvatten....varierar min frukost men just nu är detta en favorit som jag lätt blir sugen på när jag står i duschen och försöker bli människa i tidig morgontimma. Andra varianter är fil, en sked eko-jordnötssmör, några cashewnötter och solrosfrön. Gröt gjord på havregryn, ett par msk solrosfrön och pumpafrön, russin och sen en klick honung. Ibland är det nog med en kaffe, ett glas vatten och en stor kopp ingefärsvatten med citron. Äggröra är inte heller äckligt. Finns rätt mycket gott helt enkelt! Det viktigaste av allt är dock ett gott kaffe! Då klarar en sig fint och gör att jag håller mig snäll fram tills jobbstart:-)
 
Skönt med promenad efter jobb, få syre och rörelse trots att jag känner mig lite seg. 
Har dock varit en lätt galen dag, med många avbokningar till ett par datum efter varann. För att kunna boka in någon annan istället behöver jag kolla om operation har grejer hemma, om röntgen har tider och remiss är fixad, och sen är det dags att kolla om det går att hitta inskrivningstid till läkaren, till ssk- lasarettsrehab-bedömning, till narkos...och sedan: vill patienten? Får jag tag i patienten...? Om inte, får jag börja om igen...
Idag löste sig allt till slut och de som fick tiderna blev glada!
Vid kvart över fem var mitt huvud fullt av snurr och jag skrek efter luft utomhus. Imorgon är en annan dag:-)
 
Nu ligger Tusse och tvättar sig i mitt knä.
Sambon kollar hockey och jag ska läsa nya boken. 
 
God kväll ❤
Johanna
 
 
 
 

Frukosttips och fullt...

0 Läs mer >>
 
Alla ❤-ans dag.
Och en inte helt romantisk 10 h arbetsdag, med full rulle som sen avslutades med god mat på Jackson's med min pärla. Mysigt och gott och tacksamt!
 
Sen brist på sömn. Samarin och fåtölj, bok. Tankar på min fina unge som ibland känns orimligt långt ifrån mig. Som jag just nu längtar mycket efter, och skulle vilja ha här vid köksön. Drickandes the och prata om livets vindlingar. Få se hela henne, höra hennes skiftningar på nära håll. Få krama om, andas in hennes alldeles egna doft. Få lyssna in. Känna in. 
 
Tankar på en kär kollega som snart ska gå i pension, tänker på vad jag vill säga till henne. Efter alla år, av ovärderlig kunskap som hon delat med sig av. Och av vänskap. Av ärlighet, en skön jargong oss emellan där raka puckar varit ledstjärnan. Det gör riktigt fysiskt ont att hon ska gå, och jag har svårt att hålla tillbaka tårarna bara jag tänker på det...gillar det inte! Och unnar henne samtidigt allt gott i världen.
 
Det är redan onsdag.
Och jag hoppas att jag snart kan få lite sömn.
 
Kram ❤ Johanna
 
 

Tankar.

0 Läs mer >>
 
 Tittar på QX-galan och blir rörd, ledsen, glad och tänker...hur svårt kan det liksom va?
Vem överhuvud taget har med din sexuella läggning att göra egentligen? Ingen frågar mig vad jag gör i sovrummet, så länge jag lever som hetero. Så fort någon är icke normativ så verkar det som att inget längre får vara heligt. Eget. Bara kärlek som är vacker. Oavsett vem jag delar min säng med. 
 
Och jag får inte ihop det.
Hur upprörande kan det vara...?
Jag hoppas att denna gala, talen, musiken kan tala till de som faktiskt tycker precis så. 
 
Igår kl 17 var det ännu inte mörkt.
Ljuset börjar återvända och för mig är det magiskt, livsviktigt rent av. 
 
Ljuset, må det bli ljust i världen. 
På alla sätt.
 
 
Joey
 

Må det bli ljust.

0 Läs mer >>
 
 
Igår var det partydags, redan kvart över fyra kom det sköna pinglor till mig för lite bubbel innan transport till festlokalen och ytterligare drygt 100 gäster som fick god mat, lite musik och spex.
Sovmorgon idag, så skönt!
 
Njuter nu av nystädat hem efter en liten tur till metropolen Moheda med min mamma. Där finns en väldigt trevlig inrednings- och klädbutik som hade mycket fint. Jag som aldrig brukar hitta nåt på rea, eller för all del sällan letar, hittade en klänning, en tröja och en kofta för 400:-....skojigt!
 
Har tittat på Skavlan från igår, blev dock irriterad över hans oprofessionella hållning i intervjun med prinsessan Märta-Louise från Norge. Jag tyckte att han liksom hånade henne, för hennes yrkesval och åsikter vilket gjorde det hela lätt pinsamt. Som tur var så var hon cool, värnade om sin integritet men var säkert efter intervjun helt slut...brukar gilla Skavlan men reagerade över hans överlägsna sätt här. 
Fick sen njuta av andra bättre intervjuer och av Ledin som spelade o sjöng...bra lördag.
 
Opera på tv, katt i knät och dags för lite läsning i smp och bok. Mer än så blir det nog inte idag.
 
Kram Joey ❤

Oprofessionell hållni...

0 Läs mer >>
 
Lätt hysteriska dagar har ändå varit roliga, givande dagar med handledning, oförutsedda händelser, fina patientmöten, bra samtal och många skratt med kollegor. Det är onekligen riktigt härligt med bra kollegor. Var och firade en nybliven tvåbarnsmamma med några utav dem igår, sånt som förgyller extra mycket. 
 
Nya skor från Zalando hämtade efter jobb, snöat in lite på high heels fastän jag nu handlat såna för flera år framåt:-) 
Imorgon kväll är det dags för snygg-kläder då det är fest på lokal med en hop människor, god mat och dryck. Bubbel här på söder med idel sköna brudar som uppvärmning inför spektaklet, får det bli! 
 
Veckan har flugit fram.
Fredag snart, och lite vila för kropp och själ ska jag unna mig.
 
kram och god natt ❤
Joey
 
 

Bra kollegor och idel...

0 Läs mer >>
 
Det är första gången vi befinner oss på olika platser på denna dag. Den här sjuttonde gången då hon fyller år, min fina unge.
Började dagen med att vakna kl 04, pigg, så vid 04:40 gick jag upp.
Frukost, kaffe och mess till denna födelsedagsbärare skedde cirka kl 05:00 med en önskan om en god dag och ett rungande grattis. 
Fick sedermera sjunga lite för henne i fm då hon också ringde. 
 
Det känns konstigt att hon är långt bort, men också bra. Att hon är där hon vill vara, gör det hon vill göra. Känner ändå, på nåt sätt, att hon är nära ändå och om ett par veckor får jag åka upp och rå om henne med ny flytt (inte såååå kul), god mat (najs) och föreställningen Egenmäktigt förfarande (ska bli intressant!). 
Idag är hon nog nöjd, hon går med vänner på Fotografiska, äter en bit mat och får mysa med dem som nu är en stor del av hennes liv. Lagom opretto, precis som hon själv önskar.
 
Det går rätt bra ändå, även om jag idag skulle velat ge henne en stor kram och en puss på hennes fantastiska tinning!
 
Puss & Kram

Lagom pretto och fant...

0 Läs mer >>
 
Att gå hem i tid hör inte till vanligheterna, men idag lyckades jag - väldigt skönt att handla och besiktiga bilen innan klockan slagit fem. Kändes lyxigt:-)
 
Tog mig en förfärligt halkig promenad efteråt, där jag var nära att slå omkull flera gånger. Dr Martens är favoriterna men de är inte bra i isigt väglag. Fick ny akupunktur idag för min arm, så får vänta lite till med träning på gym. Funkar inte, bara att inse även om det är frustrerande!!
 
Potatis- och purjolöksoppa intagen, och Tusse och jag har nu intagit fåtöljen.
Läsdags i nya boken som påbörjades igår. En bok om palestinier och deras familjers levnadsöden. Läst 100 sidor och den är stark. Tragisk. 
 
Kan förresten rekommendera en riktigt bra serie på SVT play - Förintelsen, historiens värsta brott.
En välgjord serie. En förfärlig serie, en serie som berör och som drar en till nutidens både öppna och dolda tankar om folks olikheter och dess rätt att vara där andra är. Eller inte. Om rädslor. Om vanligt folks förmåga att göra de mest vidriga saker. 
 
Imorgon ska min dotters skola få besök av Hedi Fried, en kvinna som överlevt både Auschwitz och Bergen belsen. Det tycker jag är väldigt bra, och något alla ungdomar (och vuxna) skulle få möta så länge möjlighet finns.
 
Imorgon fyller min älskade unge år.
Sjutton år, och första gången hon inte är i min närhet på sin födelsedag. Konstigt, känns det. 
 
Kramar ❤

Så länge möjlighet fi...

2 Läs mer >>
 
Igår beställde mannen och jag kök till stugan på ill-landet där korna betar alldeles intill, där skog och grusvägar utgör normaltillståndet. Skogen är nu avverkad intill stugan, med ljusinsläpp och mer öppenhet som resultat....me like!
Ett stort glasrum har byggts för att ännu mer nyttja ljusinsläppet, och så nu ska alltså köket fixas till. Det ska bli riktigt roligt, och något som gör att jag hoppas kunna känna mig mer hemma. Mer lugn, mer sugen och liksom få ett behov av att vistas där. En väldigt proffsig och duktig ungdom hjälpte oss färdigställa våra kökstankar, så i vår blir det nytt och fräscht.
 
Söndagen får gå i sakta mood.
Vi hade kollektiv fest igår med våra grannar där de stod för tilltugg och fantastisk fasan hos sig och vi dukade fram dessert och snacks en våning upp...mycket bra upplägg och trevlig kväll.
 
Längtar efter styrketräning men har fått nöja mig med promenader pga en epikondylit, musarmbåge. Har förband som ger lite akupressur men har ont hela tiden och är försvagad i armen. Fått akupunktur i den, och väntar på fler behandlingar så blir den nog liks bra som min andra arm blev efter behandling.
 
Dags för proppar i öronen, promenad och en kopp ingefärsvatten efter det.
 
God söndag!
 
Kram Johanna 
 

Ikea, kollektivmiddag...