0 Läs mer >>
(null)

Idag har förvandlingen börjat.
Återställandet av planlösningen som det var när huset byggdes år 1912.
Kanske hade de sin matsal där, när köket var längst bort och hushållerskan fixade mat och serverade till de som då bodde här. 

(null)

Livet förändras, och det många gånger på resan. Hade velat se de som bodde här då, hur deras samtal gick, hur de levde. 
Några av oss i denna familjen kände av en del stim från förr när vi flyttade in, hur det vankades runt och sågs över axeln på oss. Senare när luften rensades blev det ett lugnt hem, ett hem med högt i tak i dubbel bemärkelse. 

En ny resa började för oss som bor kvar här, sedan alla barn i huset flyttat ut. Det är som det ska men som mamma och bonusmamma är det en process, något att bearbeta för att liksom se att de blivit vuxna. Att de ska flyga ut och upp, pröva sina vingar.
När min äkta unge flyttade gjorde jag om hennes rum samma eftermiddag. För att det är mitt sätt att bearbeta, inse, sörja och ta in. Bli vän med förändringen även om själen var tung.

Den här förändringen är mer av en process för oss båda som är kvar, där det är slut på en era och en ny börjar. Att göra om och skapa något nytt kan då ge luft även under våra vingar, för att få en lite annan riktning. 
Och det nya ska skapa mer utrymme för umgänge, för häng. Att bara vara.
Det kommer att bli bra. Tids nog.

(null)

Tränade efter jobb, gick sedan direkt hem och flyttade i förrådet för att få plats med nya kartonger. Blir bra att få iordning och att också samtidigt rensa lite grann där. Vi har mer plats än en först tror!

Har blåmärken över hela armarna efter bärande, suttit med massgebältet en lång stund efter maten…så välbehövligt!

(null)

Ett svetto som några minuter satt i fåtöljen i källaren, inväntade maken som varit iväg på jobb. Slöt ögonen till Bo Kaspers Landet vi ärvde. Lyssnade. Njöt. Hämtade mig.

Det blev pizza ikväll, hade ingen ork att laga mat så det är lyxigt att ha en pizza i samma kvarter. 

Imorgon blir det några timmars vanligt jobb innan vi ska iväg med jobbet på utbildningseftermiddag. Trevligt med lite ombyte!

Kram och god natt
Johanna ❤️

En process på flera p...

0 Läs mer >>
(null)

Vi var rätt trötta igår kväll efter allt stim här hemma. En film och en kopp te, tända ljus var fint. Och Provence såg ljuvligt ut!

Sov som en stock i natt och vaknade pigg en halvtimme innan klockan ringde. Skönt ändå! Var på jobbet halv sju, liksom lika bra ju!

(null)

Stack till Växjö Färg och tapet efter jobbet, för att hämta hem de tapeter vi tittat på. Det slutade med att vi bestämde oss för en tapet vi hade i urvalet för vår hall. 

(null)

(null)

Finns mycket fina tapeter verkligen, med olika känslor i. Glada, pigga, murriga och mysiga. 
I det rum som ska återställas till sin ursprungliga storlek så behövs det något murrigt, något mysigt. För att bjuda in, hålla om. 

(null)

En liten promenad med maken innan middag, bara för att få lite luft.
Imorgon blir det ett pass på gymmet och sedan jobb i förrådet för att kunna förvara en del kartonger. Det blir bra med en redigering där, så det kommer att få plats bra!

Vi kollar på ett avsnitt av Billions. 
Tröttnat på den, fastän vi inte sett klart andra säsongen. Tycker den är för ruffel- och bågig typ med den ena otrevligare än den andra där pengar är det enda som spelar någon roll. Där människor används som pjäser i ett spel. Bra skådespelare men noop. Den fångar mig inte.
Vi får kolla ut någon serie som vi båda gillar, maken får kolla klart denna medan jag har "Kejsarinnan". Fått tips om Perry Mason, kanske blir det den. 
Har ni några bra serierips med hjärta?

Kram ❤️ Joey

Glada, pigga, murriga...

0 Läs mer >>
(null)

Idag blev det att arbeta och gno minsann.
På tisdag ska väggen mellan lillbonus gamla rum och musikrummet rivas och då krävs en hel del förpyssel för att få till det.

Dagen började med frukost tillsammans med vännen Göran, och ett par koppar kaffe som uppladdning.
Mitt arbetsrum skulle flyttas till min Fridas gamla rum, som numera också är gästrum. Skänk, ett par hyllor, tavlor och skrivbord fick flytta dit. Garderober från lillbonus rum skulle plockas isär och köras till vårt förråd, som vännen Göran hjälpte oss med…tack och lov! Tunga som as!
Dammsugning, avtagning av sängkläder och madrassfodral och skydd skulle tvättas, böcker packas ner på den del av bokhylla som liksom ska fortsätta in i nästa rum. Nio flyttkartonger böcker, mattor och byrå bor nu i tvättstugan tillfälligt.
Ja, ni hör ju.
Nu har vi också flyttat teven i gästrummet så att den får rum över skänken. Massagebältet känns väldigt bra just nu! Är öm överallt.
Det kommer bli bra när det är klart dock, det tror jag på!

(null)

(null)

Funkade fint!

(null)

(null)

Nu får det betecknas som klart här. Kommer att funka fint som arbetsrum. Också fint att använda rummet mer än bara som rum för Frida och eventuella gäster som kommer. 

(null)

(null)

När vi flyttade in här för nio år sen valde vi samma golv i de två rum som nu ska bli ett, smart drag faktiskt. Kanske kommer det vara lite färgnyanser och så men vi kommer att ha en matta mitt i rummet som kommer trolla bort sådant och dessutom ge lite mys, värme och ljudisolering.

(null)

Bilden är från igår kväll.
Det har känts idag att det var mycket skumpa och vin igår, men kan tänka att det nästan känns som mer imorgon…inte riktigt känt efter idag!

Svart som natten nu strax efter fem.
Får tända ljus och mysbelysning, och ta hand om oss lite ikväll.

Kram ❤️ Joey

Effektiv dag!

0 Läs mer >>
(null)

Började dagen med sovmorgon, så otroligt skönt. Ganska slöa var vi innan vi väl kom upp, men sen låg vi väl i lite mer!
Fika på stan med mor och far, hem för att hämta bil och hämta släp och tillbaka för att sedan göra oss klara för en bröllopspresent i form av upplevelsedag. 

(null)

Vi blev hämtade  och mötte upp övriga för Challenge på Knock ’em down. Riktigt kul med olika utmaningar i tio olika rum. Vi var fyra på varje lag och alla var medverkande i alla moment. Efter det åkte vi vidare till Nils och Evas boende, och intog läckerheter på takterrassen, satt och pratade och njöt av lite Karlsson på taket-känslan.

(null)

En vilopaus med varm dusch, häng i fåtölj och soffa med myskläder och raggsockor fick det bli innan vi fixade till oss inför nästa upphämtning.

(null)

En väldigt mysig dag fortsatte i fin kväll hos Suzanne och Fredrik, med god mat och dryck, lekar, utmaningar, sång och musik, prat och skratt. 

(null)

(null)

Somligt var sannerligen smäktande, (eller inte) men inlevelseförmågan var på topp!

(null)

(null)

Nu är jag i säng efter promenad hem i skön natt. 
Är varm i hjärtat av all omtanke, allt fix och planering inför och under denna dag! Så otroligt fint ordnat och en riktig ynnest att få umgås en hel dag! 

Trött som en gnu, och glad,
Det blir lite scrollande och läsning innan jag kommer till ro, efter en dag full av intryck och av alkoholhaltiga drycker. Det kräver en speciell trötthet för att kunna somna.
Så värt det dock!

Kram ❤️ Joey

Varm i hjärtat.

0 Läs mer >>
(null)

Gick lite tidigare idag.
Satte mig i farmor Majas fåtölj i vårt mellanrum en stund. Var där, i mellanrummet i dubbel bemärkelse, och landade in. Andades. 
Lade lite parfym bakom öronen, bättrade på sminket en smula, klädde på mig och gick ner på stan. 

I Stockholm upptäckte jag att mina grå kostymbyxor blivit hiskeligt tunna i tyget så de lades i hotellets papperskorg. Så idag gick jag till MQ för att se om nya brallor kunde hittas i samma modell. Men icke. Stockholm (märket) hade dock en annan grå kostym så det fick bli en helt ny i lite mörkare, mjukare modell. Inte dum alls!

(null)

Träffade sedan dessa vackra människor på en av favoritkrogarna i stan. Vi åt alla olika saker och alla var väldigt nöjda. Min fisksoppa var otroligt smakrik och vacker, en riktig njutning!
En så fin kväll, med fina, öppna samtal om livet. Älskar det! Vilka vänner jag har i mitt liv. Tänker på det ofta, och är så otroligt tacksam för det. Att få vara en del av deras liv. Vilken rikedom!

(null)

En stilla promenad hem i duggregnet, mätt och go och varm inuti. 
Nu blir det en stunds läsning för att komma ner i varv, i sovläge. Maken är på vinklubb och smyger väl in om en stund.

Imorgon är det fredag.
Det är inte så dumt det!

Kram ❤️ Joey

En så fin kväll.

0 Läs mer >>
(null)

Var tidigt på jobbet idag och sent därifrån. Så kan det gå ibland! En full rulle-dag även idag, med många bollar i luften.

En skön runda efter jobb, dock betydligt mörkare och mindre najs väder jämfört med igår. Skönt ändå att lufta hjärnan och lungorna, då lite steg i benen. Igår var det dock magiskt ute!

(null)

Känt mig piggare igår och idag, låter dock inte så snygg i bröstet men hoppas det ger sig. Det tyngsta i det hela är att de som är specialister på det hela inte vet vad de ska hitta på riktigt, men håller med i mina förslag om att prova olika saker… ja, jag vet ju inte heller men griper efter halmstrå som skulle kunna hjälpa, vända det sega tillståndet. Håller tummar och tår mest varje dag nu! Vill ha full energi! 

(null)

Hyfsat suddig bild.
Lite som vädret kändes idag. Suddigt och rätt ocharmigt. Ändå skönt att komma ut ju. 

Imorgon ska jag träffa ett par fina vänner, äta gott och sitta och snacka. Ser fram emot det!
Ikväll är mannen min ute och käkar gott med sin andresambo (får byta uttryck till andrafrun nu kanske) och några till. 
Det är en lyx att kunna unna sig det, så är det verkligen.

Och att få sitta under filten i vårt hem, med tända ljus och en bok, det är också en lyx som faktiskt inte är självklar.
De där små sakerna som vi så lätt tar för givet, de skulle vi må bra av att uppskatta mer. Livet blir så mycket rikare då. 

Kram ❤️ Johanna 

De där små sakerna.

0 Läs mer >>
(null)

Jag har sovit inatt! Inhalerade med min lilla ailos innan läggdags och ökade också upp min långtidsantibiotika från igår. Kanske var natten en slump av välbehag, kanske var det kombinationen av medikamenter och möjligen ett smul flax. 
Efter kontakt med lungmottagningen idag så fortsätter jag med dubbel dos långtidsantibiotika tre dagar i veckan, tills det lugnar ner sig. Kanske kan jag återgå till ursprungsdos sedan, vem vet?

(null)

Vilken skillnad snälla lungor och sömn gör.
Gått bra att jobba, varit väldigt effektiv om jag får säga det själv och det är så jag trivs.
Tog en promenad men maken när jag kom hem, så väldigt härlig luft och vackra färger! Skönt att snacka om dagen medan en går.

(null)

(null)

Vi håller ju på med en liten makeover här hemma, eller ganska stor faktiskt. En vägg ska rivas och mitt kombinerade musikrum/arbetsrum ska bli musik- och sällskapsrum. Kanske kan det komma igång nästa vecka så jag fick ett litet ryck när jag hade slängt ihop varma mackor som låg och väntade på att få komma i ugnen. Då passade jag på att dra skrivbordet bort till min älskade unges f.d rum, numera gästrum. Fixade med förlängningssladdar och gjorde klart så att jag kan sitta där. Ska också flytta den skänk som stått i musikrummet, men eftersom den ska stå under teven i gästrummet måste teven på väggen höjas. Nåja. Jag får alltså vänta lite på just den flytten. 
En liten bit på väg i alla fall.

Sitter nu med massagemojen då jag så klart fick ont i mina muskler…från nacke till rumpa.
Ogenomtänkt träning och annan övning än vad kroppen liksom fixar går sådär…min kropp är ibland ett aber,..håller jag mig i skinnet så funkar livet, men lite utanför boxen så straffar det sig. Fru otålig som inte kan hejda sig utan hellre gör själv än att vänta på hjälp…japp, thats me!!!

(null)

Massagemojen är en otrolig kompis dock, lite värmedyna sen så blir det nog okej.
Nu filt och bok medan mannen kollar hockey. 

Kram ❤️ Johanna 

Fru otålig.

0 Läs mer >>
(null)

Kom ut från gymmet till det här.
Stod där en stund och tog in denna "levandes granna traktajävel" som han sagt hela livet, pappsen. Särskilt när mamma liksom drömskt uttryckte sin förtjusning över den vackra vyn. 
Väldigt roligt uttryck, och bara ett av de knäppa som han uttryckt genom åren.
Och det var verkligen grant. Ett sådant ljus!

(null)

Tränade styrka, är inte så pigg så jag vågar köra på med kondition. Känns ju riktigt B. 
Fyra dagar utan antibiotikakur, två nätter av dem har jag varit uppe och inhalerat på nätterna. Inte kul alls, och mitt tålamod börjar verkligen tryta. Så sjukt irriterande att inte få känna mig som jag tidigare fått lyckan att göra - energifylld, pigg med kraft att träna och gå långa rundor i hastigt tempo.
Nu vill jag det. Bli pigg. Aspigg.
Punkt!

(null)

Ärtsoppa och pannkisar med maken.
Tända ljus och tjocka sockor.
Och ikväll, tidigt i säng efter för lite sömn i natt.

Imorgon jobb med ändring av informationsbroschyrer. Förhoppningsvis de sista ändringarna så att jag kan lämna dem ifrån mig för lay out-fix och så nytryck. 
Hade varit gott att landa i det!

Kram och god natt❤️
Joey

Levandes grant.

0 Läs mer >>
(null)
 
I lite försenad födelsedagspresent fick maken en hemlig utflykt.
Den startade på ett fik i Hovmantorp för lätt lunch innan vi gled vidare mot Öland och Halltorps gästgiveri.
Dimma och regn, så ingen promenad - särskilt inte då maken  tillbringat hela förmiddagen i skogen med sitt jaktlag. Han var sugen på värme! 

(null)

Vin och prat på hotellrummet, slapp och vila. Middag på kvällen, som jag hade hoppats på skulle vara en riktig höjdare. Men icke. Varmrätten var helt okej, goda smaker men ingen finess. Vi beställde in créme brûlée till dessert som faktiskt var en besvikelse. Nåja.
Men mysigt att komma iväg, stället är fint och sängarna sköna och sällskapet är formidabelt.

(null)

Rummet var mysigt, och här var väldigt tyst.

(null)

(null)

Kaffe Karlsson har jag nu smakat och det var en hit! 
Summan av vistelsen är god.
Frukosten, kaffet var bra.
Och vi hade en mysig kväll, som en liten lyxhelg utanför hemmets väggar. 
Men jo, jag hade velat ha en mer kulinarisk upplevelse.

(null)

Dags att åka hem, vila en stund innan det blir Slainte med kompisar och Kalle Moreus med vänner. Ska bli trevligt!

Kram ❤️ Joey

Hemlig utflykt med ma...

0 Läs mer >>
(null)

Idag fick maken en söt liten lakerskille, handgjord av en forna kollega till mig - hon är så jäkla duktig! Han är ju för söt den här lilla plutten och trivs nog bra där i sängen!

(null)

Har varit på gymmet idag, tränat styrka och det kändes bra för kroppen. För huvudet. Själen. Hoppas att det på riktigt är bra nu när antibiotikan är ute ur kroppen och livet liksom ska återvända. 

Landade hemma i lugnet med maken efter en väldigt rörig och hektisk vecka. 
Tänker att människor behöver skärpa sig. Inte tro att dem är de enda i världen som är viktiga. Människor behöver tänka att det finns andra som också har rätt att få hjälp och kanske till och med är i större behov av de själva. Och framförallt behöver de förstå att de flesta i vården gör så gott de kan, att de vänder ut och in på sig själva för att lösa problem, ta hand om och ge omsorg.
Ingen i vården är värd hot och oförskämdheter. Det är faktiskt helt oacceptabelt att bli hotad när en bara försöker lösa jobbet så bra det går. Inte alltid på det sätt de önskar men det blir deras tur. De får information, de får förståelse för frustration och de får medkänsla. Och ja, det blir deras tur. Också, när de högst medicinskt prioriterade patienterna tagits om hand.
Att se lite utanför sin egen box, det skulle verkligen vara önskvärt.

(null)

Fredagsmys med knytis på jobbet gav en smekning av ett trött huvud idag.
Liksom ljus, prat med maken och så bonussonen Dennis som suttit här ett par timmar för lite förmingel innan gubbklubb. Eller ja, kamratförening fastän jag kallar det gubbklubb. Det är det ju liksom också.
Trevligt har de det och det är ju bra!

(null)

Nu blir det mat och film.
Imorgon ska jag dra med maken på lite hemlig utflykt!

Kram ❤️ Johanna 

Att se lite utanför s...

0 Läs mer >>
(null)

Tänkte tränat efter jobbet men energin  ville inte. Tog en promenad i kyligt väder, som om snön lurade bakom molnen. 
Skönt med luft och steg. 
Tanka ny energi efter en rörig dag. 
Imorgon slutar jag lite tidigare så då blir det nog bra med ett styrkepass. 

(null)

Fortsatt vackert, när löven sitter kvar med sina starka färger. Det ger vila åt ögonen. 

(null)

Liksom detta övergångsställe! Så otroligt fint och gör en glad.
Vilken grej att de gör något på ett nytt sätt i denna hårda, kalla värld som en tror ska gå under om en kvart. 

En tröst när en läser om Lasse Berghagen, som nu slutat sina dagar. Denna folkkära artist med sitt stora hjärta, sina sånger som värmt och glatt människor i generationer. 
Har alltid tyckt om honom, hans sätt och hans sånger. Nu får han förhoppningsvis sjunga för och med alla dem som gått före. Som en stor allsång där någonstans, ovan molnen eller så.
Tack Lasse för allt du gett oss!

(null)

Nu ser jag första avsnittet av tredje sången av Fröken Frimans krig. Den är så jäkla bra!!
Eminenta skådisar om en viktig bit i historien. Se den om du inte gjort det.

Kram ❤️ Joey

Som en stor allsång d...

0 Läs mer >>
(null)

Ser en dokumentär på SVT play om Tom Cruise. Han må vara duktig som skådis men han har en väldigt obehaglig aura över sig. Självgod, översittaraktig och dessutom djupt engagerad och blankögd medlem av scientologerna. En människa som tokler och lika snabbt stänger ner leendet. Som en märklig robot. Intressant dokumentär men obehaglig. 

(null)

Vi landade på Jureskogs efter jobbet, då jag tog en promenad och handlade på hemväg. Blev lite mer inköp än jag tänkte först så maken hämtade mig och så blev det käk på Jureskogs alltså. Goda burgare, med mycket smak. Lite trist, karg inredning med gott.
Framför allt skönt att inte behöva laga käk idag, då matlagarlusten var borta. 

(null)

(null)

Ska snart lägga mig, läsa i Zweigbergks 1959, en väldigt bra bok som speglar Ingrid och hennes sons liv. Den är väldigt bra, med målande miljöer och beskrivningar om tiden, om funderingar, kläderna, frigörelsen kontra äktenskap. En härlig läsning!

Kram ❤️ Johanna 

Obehaglig dokumentär ...

0 Läs mer >>
(null)

En annorlunda dag även idag.
Följde med mamma på läkarbesök på förmiddagen, för att också få höra informationen som gavs. Veta planen. 
När jag kom hem från jobb hade jag en fin bukett från ett blomsterbud att öppna. Min söta mamma hade skickat budet, som tack för stöd idag. Hur söt?! Blev så glad och rörd. 

Tänker att det ju är så väldigt självklart att hjälpa både henne och pappa om det behövs. De som alltid funnits där och alltid ställt upp, oavsett vad det gällt. Är så otroligt tacksam för att vi haft och har världens bästa föräldrar. Vi pratar ofta om det, brorsan och jag. Att de verkligen varit fantastiska genom våra liv. En sådan ynnest!

(null)

Hängt upp tapetförslag för framtida fix när vi ska slå ihop två rum till ett enligt ursprunget.
Måste känna in lite, marinera det lite.

(null)

(null)

Finns så mycket fint att välja på och jag gillar alla jag plockat fram men har några favoriter redan. Vi får se vart det landar!

(null)

Torskrygg och potatisstomp till middag. 
Tända ljus, prat om dagen, om resan vi bokat. Tips på boende som vi ska boka. 

Och så andra sidan…
Haft dådet i Bryssel i huvudet idag. Messat med vännen Maggan vars son bor där och där hon nu är och hälsar på. Allt väl med dem, men så fruktansvärt alltihop. En sådan ondska det finns på så många håll i denna mörka tid.  
Vidrigt verkligen. Och så oerhört sorgligt för alla dem som drabbas som finns runt dessa människor som dödades. Familj, vänner. Så många som just nu genomlever ett helvete. 
Inte bara i Bryssel utan på många platser runt om i vår vackra värld.

Mitt i allt gäller det att leva här och nu.
Att ta vara på det som finns och bjuds på vägen. Att ta in och vara tacksam för det en har. 

Som att vara mätt och go, och att sitta här under filten i vårt hem. 
Det är bra!

Kram ❤️ Johanna 

Ta in och vara tacksa...

0 Läs mer >>
(null)

Magisk kväll, efter en icke kul arbetsdag. Strömavbrott ställer till det hos oss, med inställda operationer på grund av försenade starter, ledsna patienter och inte särskilt tillfredsställda operationsplanerare eller op-personal så klart. Riktigt tråkigt men inte så mycket att göra något åt. Ingen rår för det. 

Många knasigheter denna dag, som gjorde promenaden än mer välbehövlig och efterlängtad. Ljuvlig, hög luft. Och otroligt vackra vyer, som var bra för själen. Att stå och suga in i systemet, för att smeka det lite. 

(null)

Tar in, vänder runt och analyserar. Reflekterar. Och landar in i acceptans. Om att livet förändras, att saker som varit inte längre är detsamma. Det är en lite krokig väg, en vemodig väg men också tacksamhetens. För det som har varit. Och ännu är.
Som livet är. Det ger och det tar. 
Ibland är vägen rak och enkel, ibland mer som en virvelvind utan markkontakt. En omställning som tar lite tid att ta in. 

(null)

Höstens vackra färger. Så läkande. Så bra att liksom gå omkring i en tavla.
Fortfarande inget gym för min del, väntar tills antibiotikakuren är avslutad. På torsdag tänker jag att jag kan köra ett pass, för att komma igång igen och väcka musklerna. Hoppas det varit klokt att vänta, att låta kroppen läka ut. Det känns faktiskt så, som att det varit bra. Trist men bra. Och jag mår bättre. Fortsatt trött men lungsen är betydligt lugnare och mer stabila. Det är så otroligt skönt!!!

(null)

Vi har gjort en galen grej ikväll, efter middag och prat om dagens vedermödor och glädjeämnen…vi bokade en resa i januari, till Miami i Florida för en vecka! Så kul! Och så lyxigt! Jag har det verkligen så väldigt bra. Nästan overkligt bra.
Livet ändå.

Kram ❤️ Johanna

Det ger och det tar.

0 Läs mer >>
(null)

Hemma hos mina tantblommor igen. 
Pelargoner som jag hade så svårt i i min ungdom. Antagligen för att de penchosar jag jobbade hos hade många av dessa och jag tyckte att de luktade speciellt. Vackra men med konstig doft. Jag gillade bara dem till min balkong.
Men nu, nu älskar jag dem! Så fina och dessa trivs verkligen i köksfönstret. 
Och de gör mig glad!

(null)

Igår var vi hos brorsan och lagade käk. 
Mysigt att bara hänga, fixa god mat, ta ett glas vin och veta att helgen verkligen uppskattas. Tacksam för världens bästa föräldrar och att de är så pigga att vi kan göra sådant här ihop. 

(null)

Åt frukost ihop på hotellet innan vi gled mot Växjö igen. Stannade och käkade på nytt ställe, kom inte ens ihåg vad det hette men goda pizzor hade de! Gick bra att köra, solen har följt oss och det gör körningen ljuvlig. Bra musiklista är ju också nödvändigt för en bra körning. Liksom koffein.

En tvätt i maskinen, matinköp fixat och packningen uppackad. 
Nu blir det en lugn kväll, med Helenius hörna och ny säsong av Solsidan. 

Kram ❤️ Johanna 

Sol, bra musiklista o...

0 Läs mer >>
(null)

Sovit hyfsat med en runda inhalationer. Fick kanske lite papegojEdith i lungsen, eller var det bara en släng som vanligt.

Vaknade till sol, god frukost och utflyktsrunda. Kört till Saltsjöbaden och solsidan och så till Vaxholm. Tittat på vackra vyer, flådiga hus och åkt smala kringelikrokar. Insupit trevlighetspanoraman helt enkelt.

(null)

(null)

Ätit lunch i Vaxholm, som var god när vi väl fick den. Trodde nog att de var tvungna att fånga fisken innan de lade den på pannan, sådan tid tog det. För dröjsmålet fick vi en ursäkt och avdrag faktiskt. Ändå en helrätt reaktion. Brorsan och jag käkade strömming och potatismos medan de andra åt raggmunk och fläsk. Fint det!

När vi skulle ut och gå i vackra Vaxholm kom störtregnet. På två minuters skyfall blev vi tokblöta, somliga fick puttas och dras i backarna och inta inhalationer för att komma fram till bilen. Allt gott mot slutet ändå. 
En varm bil var skön efter blöta byxor och lätt lovikadoft av all väta!

(null)

(null)

(null)

Nu lite vila på rummet efter dagen.
Ska till brorsan om en stund, då han och jag ska bjuda på käk i hemmets lugna vrå. IT- och teknik doktorn Dahlberg ska pilla med en glappande högtalare. Kanske intas ett glas rödtjut medan mat ska puttra.

Nu ska ögon vilas en stund.
Kroppen må bli varm.
Gott så.

Kram ❤️ Joey

Lätt lovikadoft.