Klarnade och släppte.

(null)

Det var verkligen dags för balkongbelysning nu. Så mörkt så en blir galen så en behöver allt ljus en kan få.

Vädret, världen är rätt mörk omkring oss med så mycket konflikter, död och sorg. Läste ett klokt citat häromdagen, att om en religion vill att en ska hata så bör en byta religion. 
Man kan undra av Bo Kaspers belyser samma fråga. Hur en kan å ena sidan säga sig älska men å andra sidan vilja döda någon. Många frågor utan svar, utan logik i en hjärna som inte förstår hur det går till. 
Å andra sidan (eller tredje) så kan en förstå att det finns krig när till synes vanliga människor kan bete sig oerhört illa. Om de inte får svar i tid, om de får vänta lite längre än de själva tycker är rimligt, eller om de tycker att en ställer för stora krav, så kan svordomsvisan tyckas låta som rena psalmen.
Logik är väl helt enkelt väldigt olika för olika människor, sunt förnuft är just det om värdegrunden är hyfsat lika. Annars finns ingen enighet i sunt förnuft.

Så ljus.
Det behöver vi, på alla sätt som går. 
Att träffa goda vänner, göra sköna saker, tända ljus för att mörkret inte ska ta över . Tanka oss med det som ger energi, och för min del behöver jag begränsa nyhetsflödet till 2-3 ggr per dag, inte kolla hela tiden. För att inte gå sönder. För att det heller inte hjälper någon vare sig här eller där.

(null)

Det finns också hopp, bra saker som vill motverka hat och istället ge hopp. 
Det är värt så mycket, det behövs så väl. 

(null)

Behövde ljus vid lunch, så mötte maken på stan för att luncha.  En tung förmiddag med ångestpåslag. Många tankar som studsar mot väggarna, utan att generera några svar. Klarnade och släppte, med lunch, jobb och så koll på mjuka mattor och färgval. Och omfamning. 

(null)

Kram ❤️ Johanna 

Kommentera här: