En process på flera plan.

(null)

Idag har förvandlingen börjat.
Återställandet av planlösningen som det var när huset byggdes år 1912.
Kanske hade de sin matsal där, när köket var längst bort och hushållerskan fixade mat och serverade till de som då bodde här. 

(null)

Livet förändras, och det många gånger på resan. Hade velat se de som bodde här då, hur deras samtal gick, hur de levde. 
Några av oss i denna familjen kände av en del stim från förr när vi flyttade in, hur det vankades runt och sågs över axeln på oss. Senare när luften rensades blev det ett lugnt hem, ett hem med högt i tak i dubbel bemärkelse. 

En ny resa började för oss som bor kvar här, sedan alla barn i huset flyttat ut. Det är som det ska men som mamma och bonusmamma är det en process, något att bearbeta för att liksom se att de blivit vuxna. Att de ska flyga ut och upp, pröva sina vingar.
När min äkta unge flyttade gjorde jag om hennes rum samma eftermiddag. För att det är mitt sätt att bearbeta, inse, sörja och ta in. Bli vän med förändringen även om själen var tung.

Den här förändringen är mer av en process för oss båda som är kvar, där det är slut på en era och en ny börjar. Att göra om och skapa något nytt kan då ge luft även under våra vingar, för att få en lite annan riktning. 
Och det nya ska skapa mer utrymme för umgänge, för häng. Att bara vara.
Det kommer att bli bra. Tids nog.

(null)

Tränade efter jobb, gick sedan direkt hem och flyttade i förrådet för att få plats med nya kartonger. Blir bra att få iordning och att också samtidigt rensa lite grann där. Vi har mer plats än en först tror!

Har blåmärken över hela armarna efter bärande, suttit med massgebältet en lång stund efter maten…så välbehövligt!

(null)

Ett svetto som några minuter satt i fåtöljen i källaren, inväntade maken som varit iväg på jobb. Slöt ögonen till Bo Kaspers Landet vi ärvde. Lyssnade. Njöt. Hämtade mig.

Det blev pizza ikväll, hade ingen ork att laga mat så det är lyxigt att ha en pizza i samma kvarter. 

Imorgon blir det några timmars vanligt jobb innan vi ska iväg med jobbet på utbildningseftermiddag. Trevligt med lite ombyte!

Kram och god natt
Johanna ❤️

Kommentera här: