Sådant grunnar jag på.

(null)

En skön dag idag, med sovmorgon och kaffe på sängen. Fick presenter där också, innan uppstigning. Ett fint halsband, redskap för att öppna burklock (pratat om detta då jag har svårt att öppna), massagegrejer, och lite annat smått och gott. 
Långfrukost med andrakaffe och ägg, snack vid köksön i lugn och ro.
Vi körde en runda biljard innan jag stack till Maxi för matinköp.

(null)

Gick en runda i krispigt väder innan det var dags för lunch med vännen Suzan.  En god halloumibowl fick det bli, och en vatten. 
Mysiga timmar.
Gick en extra runda på hemvägen också.
Hem till mannen som hade förhäng med lite vänner inför gubbklubb. Öl, snack och biljard.

(null)

(null)

Fick ett nytt smycke designat av Sofia wistam, så glad för det. Ni som känner mig vet att jag gillar smycken, framför allt halsband kanske. 

(null)

En bra, skön dag idag.
Fått så många sms, telefonsamtal, messenger och meddelande på Facebook. Tack alla snälla människor! Det värmer verkligen.😟 

Grunnar en del.
På djävulstyg i världen. På att det kan fortgå utan att det görs något åt det, från dem som har makten. Vi har pennor och mobiler, vi kan skriva på upprop och protestlistor, vi kan bojkotta men inte så mycket mer.
Och ja det är komplicerat. Det finns säkert saker att anmärka på i båda lägren, men gör det inte alltid det? Är det en ursäkt för att inte göra något? För att inte uttala sig att det är helt sjukt att så många människor flyttas runt i sitt land för att sedan skjutas sönder, precis där de just blivit uppmanade att flytta till…?
Människan är sjukt grym, det vet vi genom historien. Men just nu tycks det som att det är en hårdhet som växer bland till synes vanligt folk. En hårdhet som gör att en stänger av, inte vill fundera över vad som händer. 
Sådant grunnar jag på så här i kvällen av min femtiofjärde födelsedag.

Och så kollar jag på filmen Stöld, gjord efter boken skriven av Ann-Helen Laestadius. En väldigt stark berättelse om meningsskiljaktigheter och ondska på ganska nära håll.
Hädiskt vacker natur, fina renar, starka människor som kämpar för sin sak. 

Imorgon ska vi ha mamma och pappa hår på förmiddagskaffe innan en tur till Arilds vingård. Ännu ett härligt presentkort att checka in, med vinprovning, trerätters och övernattning. Så lyxigt!

Kram ❤️ Johanna 


Kommentera här: