Modet att våga.

(null)

Det fick bli en förmiddagsfika hos oss idag, med mamma och pappa. Gjorde en marängtårta med hallonmousse på vispad grädde, mascarpone, florsocker och hallon. Ringlade över lite kondenserad mjölk och riven choklad och så voilà! Gott och fint, men tror egentligen att det hade varit godare på sockerkaksbottnar. Blev lite väl sött.

(null)

Efter fika och en stunds läsning åkte vi till Arilds vingård i just Arild utanför Helsingborg, för att checka in en av våra bröllopspresenter.
Så otroligt vackert i Skåne, och solen sken så att vi kunde dricka lite vin och njuta i vårt hörn utanför rummet. Vilken lyx!

Gick på guidad visning på gården, och åt sedan trerätters med tillhörande viner.
Stället är riktigt mysigt, skånegårdar är det onekligen något visst med. Och en skånegård i sol…lite magi över det!
Visningen var bra, guiden och själva vinbonden själv brinner ju verkligen för sina druvor och sitt vin så klart. Kul med passion!
Maten var helt okej, men jag kände lite som när vi var på Halltorp att en borde kunna förvänta sig mer. Helt okej men saknade finess. Kanske saknade den det där lilla extra i kärlek och omsorg för att det skulle lyfta. Mätta blev vi dock, desserten var en fräsch liksom fluffig pannacotta som avslutade middagen bra. Och vinerna, smaken är ju så olika vad en gillar men de föll inte mig i smaken, kan jag konstatera. 

Kul att prova, kul att höra en passionerad berättelse om modet i de som vågar kasta sig ut och köra. 

(null)

(null)

Otroligt snygg vägg i vinkällaren!

(null)

(null)

Det är sagolikt stilla här, känns lika tyst som i stugan. En tystnad en nästan kan ta på.
Får mig att längta till stugan, var längesen vi var där. Den tystnaden är otroligt välgörande ibland. 

Hoppas på en god natt sömn…inte haft bra nätter på ett tag. Satt uppe två timmar i natt igen och läste. Läser så tills ögonen nästan ramlar ihop, då är det dags att lägga sig igen. 
Får såna kramper i mina ben, störigt som bara den. Var på vårdcentralen igår, togs en del prover som jag såg var okej. Ingen vitaminbrist eller rubbning i elektrolyter eller så. En undersökning som ska kolla cirkulationen ska göras, så får vi se. Ibland kam en ju ha ont utan förklaring men förhoppningsvis kan jag få en förklaring på varför. Det kan bli lättare att stå ut då.

(null)

Kram ❤️ Joey

Kommentera här: