Där är vi nu.

(null)

Vissa kvällar längtar en till.
De där med goda vänner, mat och prat.
Vardagsglitter i sin bästa form. Samtal som böljar, högt och lågt, mörkt och ljust. 
Så otroligt skön famn att landa i, att skratta med och bara vara nära.

(null)

Snart blommar klematis på garageväggen! Hurra!  Och snart kommer även värmen, så efterlängtad. Dock får ljuset mig på gott humör, det är det bästa jag vet…ljusa morgnar och ljusa kvällar…livets liv!

(null)

Idag utlöstes en blockad för Vårdförbundets medlemmar, vilket är helt rätt. Det är på tiden att något verkligen händer för alla hårt kämpande syrror i vårt avlånga land. Det har varit nog en lång tid. Och nu måste verkligen något vända detta innan det är för sent. 

Jag hoppas innerligt att blockaden leder dit, till bättre löner och bättre villkor. Gladare, mer utvilade som ska orka med det där lilla extra. Eller kanske det mest eminentära och självklara. Som att se till att patienten ligger skönt på kudden. Får håret kammat, skägget rakat, och fötterna insmorda. Som att se till att nattygsborden är avtorkade, händerna tvättade inför lunchen och rummet vädrat.
När en gett patienten uppdrag att dricka lite mer så vill en följa upp det, fråga om hen vill ha något särskilt att dricka. Och en vill hinna höra efter hur hen mår, på riktigt och ha tid att lyssna på svaret. Och så allt det andra, sjuksköterskeriet, som en vill göra noggrant och ha tid för. Tänka igenom och göra rätt, läkemedel, injektioner, infusioner. Hinna fundera över måendet och vad en kan göra åt situationen, få patienten att må bättre. Ta små steg framåt. Samordna och planera. Alla delar som liksom ingår i yrket, lugna stunder som akuta, vill en göra sitt yttersta.
Det är människor vi möter och vårdar, och de förtjänar att bemötas med respekt på allla plan. Liksom deras anhöriga.
Och ja, det gör även de som vårdar. 
Förtjänar respekt. 
Och där är vi nu.

(null)

Det var gott att åka till bästa massören efter jobbet, få en omgång av alla muskler på allra bästa sätt. En skön och mysig stund med bästa Christel. 

For förbi mamma och pappa efteråt. Hjälpte de med en grej på datorn, fick en fin pratstund nybakade bullar med mig hem. Kramats flera gånger idag, då sjukhusbesök gav goda besked på vägen. Ännu en skön känsla, en paus mitt i allt. En så väldigt välbehövlig paus.

Kram ❤️ Johanna

Kommentera här: