Som alla barn borde få känna.

(null)

Gick till gymmet innan nio idag. Vaknade utsövd vid åtta, och lite rastlös, så det var bra att knalla iväg och svettas ur en stund.
Tog en promenad fram och till mamma och pappa efter det, för att träffa morbror Lasse innan han skulle ta tåget hem. 
Fick lyssna på intervju av mamma, om skolgången, minnen från den och uppväxten.
 
En annorlunda uppväxt onekligen, då hon föddes utanför äktenskapet som en då sa, och växte upp hos sin mormor och morfar då hennes egen mamma var tvungen att arbeta och få ihop till sin egen brödföda. Min mormor jobbade som stins, där hon sedan träffade sin make (som jag kallade min morfar), blev kär och flyttade till honom i Malmö och fick då två söner - mammas bröder. 
Som vuxen har jag funderat mycket på det där, särskilt med egna bonusbarn och barn.
Jag tror att det gör något med en, även om en så klart hanterar det så gott en kan som liten eller ung. Ganska ofta tar en också beteendet i försvar och får hantera det igen som vuxen. Frågorna som om, om inte dyker då och då upp, kanske hela livet. Somliga förlikar sig nog helt med det, och känner att livet blev så bra det kunde bli trots det. Men ändå. 
Märker en sorg vid samtal idag och det gör mig ledsen. Att på ett sätt bli bortvald måste vara en tung börda att bära, som också gjort att min egen mamma varit den bästa av alla. Så otroligt familjekär, som alltid ställt upp för både mig och brorsan och som skulle gjort nära vad som helst för oss. Alltid.
En otrolig trygghet att få uppleva, som alla barn borde få känna. 
Är otroligt tacksam för min uppväxt, över de föräldrar jag fått och över den trygghet jag alltid känt. Det är stort.

(null)

Träning och bakning är bra terapi, så det fick bli Bisqotti med mandel och Apelsinchoklad samt kokosdrömmar idag. Skönt att knåda lite, hacka och röra. Bra för en liten vemodig själ.

(null)

Doftar gott i huset nu.
På solen skiner balkongen och där sitter jag nu. Lyssnar på Queen och njuter av skön musik och värme. 
Gott så.
Livet är gott.

(null)

Kram ❤️ Johanna 

Kommentera här: