Religiös av musiken.

(null)

Satan i gatan vilken sångerska hon var, Aretha Franklin! Brorsan och jag såg filmen, som är en slags dokumentär skivinspelning, i Stockholm när den kom. Vi var helt tagna och det var nästan så vi blev lite höga på livet, religiösa av musiken och känslan. Sjukt häftig inspelning verkligen. Ligger på SVTplay nu, så se den vettja. Ett ljuvligt tidsdokument med en pipa av guld.

(null)

Kanske inte lika ljuvlig sångröst men Lundell sänds i teve med början ikväll, en dokumentär i två delar om jag förstått det rätt. Mycket fina texter, många bra böcker med sitt mustiga språk som en gång betydde vägval för mig. Från åren i sektliknande sammanhang till friheten i livet, mycket tack vare denna herres musik med skivan Evangeline och boken En varg söker sin flock. Han har så klart en speciell plats i mitt hjärta. 

Imorgon är det så nyår.
Vill åter vädja. Det är inte så att bara för att vaccinet är på väg så är vi skyddade. Det är långt dit, hur mycket vi än vill något annat. Kanske har vi skydd framåt sommaren men tills dess måste vi fortsätta som vi gjort hela året. Något annat alternativ finns inte. 
Vi måste ändå försöka skydda oss själva och varandra så gott det går. För att det faktiskt ska finnas sängplatser till dem som verkligen behöver - och de är många. Alltför många. Läget är galet, men vi måste ju klara detta!
Något annat alternativ finns ju inte, så håll nu i. Håll ut. Och ge sedan det satans viruset en spark i arslet när vaccinet blir verklighet.

Kram ❤️ Johanna

Kommentera här: