Stressdoktorn.

 
Utbildningsdag med jobbet, paltkoma efter fika, mat, fika...men nöjd med dagen. Stressdoktorn Thomas Danielsson föreläste på förmiddagen o många glada skratt blev det, igenkänningsfaktorn var tämligen hög och tänkvärda tankar fanns det flera. Blev påmind om vad kbt-damen sa till mig: kliv över skorna, väskorna, skiten...andas en stund och se om det känns lika viktigt sen. PRD var dagens ledord: pausera, reflektera, dosera. Lite av samma strategi. Att inte brusa upp med en gång utan pausa, sen reflektera över vad som egentligen upprör, dosera ut det du kommer fram till på ett Bätre sätt än om du gjort det i affekt i första skedet.En behöver lite strategiska påminnelser ibland, och en behöver få ha en sån här dag med kollegorna. 
 
Eftermiddagen har handlat om vårdrelaterade infektioner, och hur vi kan bli bättre på att stävja dessa. 
 
Nu sitter jag på balkongen o skriver, njuter av solen innan matlagning. Diskuterat skolregler m äldsta bonusen, skolval till gymnasiet med äkta ungen, och nu sitter jag själv en stund. Landar, solar. Har det bra en stund, helt enkelt.
 
Skolval ja...ger onekligen en viss stressnivå hos mig. Flytta hemifrån blott 16 bast, vart? Vilken skola? Vad är bra? Hur ska det bli? Men livet är föränderligt o måste få vara så. Det får bli lite studiebesök i höst helt enkelt, för att landa i något beslut efter god känsla. 
Och som han sa, varför stressa upp sig innan nåt hänt :-)?
 
Pöss Joey ❤️

Kommentarer:

1 Tove:

skriven

Tänker du på Tingsryd säger våra lärare som jobbar där att det är HUR bra som helst (och inte så långt bort:). Göteborg funkar ju alltid också. Svårt med skolval. Här har det plötsligt blivit politik som är största intresset. Kram!

Svar: Har oxå en med både politiskt intresse o teater...:-)Vi får se vart det landar. Ingen ide om vad som finns i Malmö?
Kram
Johanna

Kommentera här: