Föräldratankar







Vinterbilder från mars i år, då Fridis och jag var i Stockholm...
Härligt! Var då bland annat i Vaxholm som är en riktigt pittoresk liten stad (samhälle kanske mer....?)...vad vet jag! Gulligt är det i alla fall! Jag tror att vi måste åka upp snart, längtar efter Sthlm, för länge sen jag var där helt enkelt!!! Kanske blir det en tur för Frida längre fram i vår, en tur till morbror Johan för att på tu man hand utforska världen:-)...Kanske kan jag få åka upp och åtminstone hämta henne då...?

Mitt huvud gör ont idag också. Trodde det skulle gå över med några timmars sömn, men nä.
Det är min tur helt enkelt. Det är många som är förkylda och huvudvärkiga just nu, så det är inte så konstigt.
Stannar hemma. Ligger i min säng med datorn i knät och bloggar lite.

Funderar över det en vän skrev på sin blogg, om att det är sorgligt att höra tonåringar i provrum, om deras kroppsuppfattning och dissande av sig själva.
Det är verkligen sorgligt.
Kanske tyvärr inte så konstigt att det sker 2010 eftersom exploateringen av kroppar, mode och skönhet blir större, det som tillåts visas mindre censurerat, TV-program som visar sex framför kamerorna, hur man röstar ut, hur de pratar om varann...Tänker på ett program som IDOL, som faktiskt i mindre grad går ut på att de som är med kan sjunga, och i större grad går ut på att de ska se "RÄTT" ut. Vem som nu bestämmer det....? programledarna sätter ribban för vad som går hem, vad som är stjärnlikt.
Tidningar, bloggar som läses av både min dotter och säkert av era barn också. Läser de i bland, vilket jag tror är bra då vi kan mötas för att diskutera det som står. Vid TV-program ibland undrar i alla fall jag ibland vad som vill uppnås. Vi pratar om det när vi kollar ihop, igår bytte jag kanal för programmet signalerar inget annat än intriger, att det är ok att vänstra och ha sex framför TV-kameror...vad ger det för bild? Och kollar vi på dessa program är det inte så konstigt att våra barn vill kolla...?
Våga finnas där, våga fråga hur barn tänker när de läser, eller kollar på nåt. Vad väcker det för känslor o tankar?
Själv känner jag att det är svårt att hänga med, det händer mycket och fort...att jag verkligen får anstränga mig för att försöka ha lite koll...och man missar saker!!! Det finns väldigt kloka föräldrar som gör andra föräldrar uppmärksamma när något kanske är galet, tacka stjärnorna för att folk vågar lägga sig i!

Det är inte så himla enkelt att vara förälder, eller vad tycker ni?
Inte alltid så självklart hur man ska agera, mer än att man på nåt sätt får följa sitt hjärta. Känns det inte riktigt bra - nä, då kanske det inte är riktigt bra fastän barnet, ungdomarna vill nåt annat (det vill de ju kanske oftast, vid närmare eftertanke:-)
Ibland får det bli ett nej. För att andra saker inte är gjorda, som är överenskommet. Som liksom är allmänna regler.
Samtidigt som utvecklingen måste få ske, utvecklingen till en självständig individ. Till en ungdom, tonåring...Så är ju livet. Men för att få utvecklas krävs ansvar, för att man ska visa sig mogen utvecklingen liksom.
En bit i taget, ett steg i sänder.

Det är bara att hoppas att man gör något klokt, att man vågar se.
Att man ibland behöver ta hjälp av varandra för att komma vidare.
Det finns många kloka föräldrar, så är det ju så klart!

"Antingen du vet det eller ej föddes du tuff nog att ta itu med allt sånt som är viktigt i livet."

/Johanna



Kommentarer:

1 Erika:

skriven

Så sant vännen!! Tragiskt samhälle vi lever i. man får hoppas att vi är tillräckligt kloka för att kunna ge våra döttrar en stark självförtroende och kärlek för att de ska klara livet.

Kram och kärlek till dig!!!

2 Johanna Roth:

skriven

Tillbaka till dig!!!



Kramar <3

3 Marcus:

skriven

Fina bilder det här! :-)

Kommentera här: