Utan dem hade inget hänt.

(null)

Idag en betydligt piggare dag, med gymträning på morgonen och en långpromenad i eftermiddag. Underbart!
Lyssnat på poddar, Inte min morsa, Wahlgren och Wistam och så Fannys Förebilder, och ett avsnitt med Irina Pozar - ett väldigt bra sådant om #metoo. Om att det faktiskt lett till att det diskuteras om var gränser går, om att vi behöver stödja varandra, tro på berättelserna och motverka de krafter som vill förminska. 

(null)

Väldigt skönt promenadväder idag, lagomvarmt liksom.
Tog en sväng med sommarbilen till Ingelstad, nedcabbat med scarves runt halsen (scaffs uttalade min farmor Maja det så det tänker jag alltid). Mats skulle kolla ett intermittent knasfel, med sin kunskap om elgrejs i bilar.
En kaffe och pratstund, en sittpaus i solen på trappan. Lola fanns där men ändå inte. Aldrig mer i fysisk person. Men ändå…hennes ande kändes på något sätt. I den där solen. I minnena, där på gatan, i huset bredvid där vi hängt så mycket. 
Som jag hoppas att du ser din familj, finns där hos dem på något sätt. Vakar över dem.

(null)

(null)

Kollar Suffragetterna igen.
En otroligt bra film, som alla borde se. Om en kamp för det som borde vara självklart överallt. Men som åter är aktuell på många ställen runtom vår värld. Inskränkningar av kvinnors fri- och rättigheter, förlorandet att bestämma över sina egna kroppar, och hur liv ska levas. Så otroligt sjukt. 

Och dessa kvinnors kamp, utan dem hade ingenting hänt. Då hade världen stått stilla helt.

❤️

Kommentera här: