Vänstervridet eller inte.

 
Jag tror att det är första gången jag faktiskt planerar att rösta i kyrkovalet sen jag fick rösta första gången. Det har inte riktigt berört mig, hur det går har nog varit min tanke. 
Kyrkan finns ju liksom ändå, och har alltid gjort bra saker för utsatta, skänkt tröst till den som behöver, ljudit av musik och gett ro. Jag har nog tänkt att det där valet inte riktigt påverkar mig.
 
Jag tänker att den har verkligen utvecklats sen jag var liten.
Till det klart positiva enligt mitt sätt att se det.
När jag var liten fanns det knappt kvinnliga präster, och de som fanns fick verkligen strida för att få ta plats. Kyrkan var tämligen fördömande när det gäller oliktänkande, till hbtq-frågor och allas rätt att älska och vara den man vill. Ju mer åren gått har den blivit en alltmer öppen kyrka där de flesta nog kan hitta sin plats. Om en så vill. 
 
Det tänker jag, är viktigt att värna om.
Att kyrkan fortsatt ska stå upp för kärleken, delta i Pride-parad, tydligt visa att alla människor har lika värde. För hur vi än ser det, oavsett om vi är troende, småreligiösa eller annat så är kyrkan en del av samhället som påverkar människor. Och de gör gott emot många människor som i vårt samhälle har det tufft.
 
Fick till mig idag att somliga partier anser att kyrkan blivit vänstervriden, att den tillåter för mycket...om det nu är vänstervridet att tillåta olikheter....?
Bara det är ännu en anledning för mig att faktiskt vilja rösta.
Att inte ge näring till de som tycker att den skulle bli mer vriden åt nåt annat håll. 
 
Kram och god natt
Johanna ❤️
 
 
 

Kommentera här: