Pausad vardag och själva Linné.

 
 
Ett riktigt gott träningspass i morse, som jag hoppas mina hälsenor tycker även i morgon, sen spontankaffe med paranteserna hemma hos oss innan utflykt med lillbonus och sambo till Linnes i Råshult. God veggo-buffé, samtal med Linné själv minsann och så god ostkaka.
 
På hemvägen hamnade vi i P1 dokumentär om en församling jag förr aldrig hört talas om: Hillsong. Och dess ledare, som ter sig a la Livets ord-likt där de skriker ut att de hatar Jante och att människan stjäl från Gud om de inte ger tionde - dvs 10 % av din inkomst. Där de inte nöjer sig med det utan ber människorna skänka än mer för att bygga Guds hus och erbjuder de banklån för att de ska finansiera sina lån. Allt i Guds namn. 
Det kan te sig oskyldigt bredvid allt annat som sker i vår värld i Guds namn, men kan få förödande konsekvenser för den enskilde individen. Både ekonomiskt men framför allt känslomässigt då du blir världsfrånvänd och osäker i din egen person. Allt tas ifrån dig en liten bit i taget, då all din tid läggs i kyrkan.
Fanatism utan dödlig utgång.
 
Extremism i sin värsta form har hänt återigen.
Det är så otroligt vidrigt, så ondskefullt och ödeläggande för många människors liv, både de som direkt drabbades men också alla runt omkring. Vänner, släkt, kollegor...
De tar till desperata handlingar för att makten har förlorats i andra änden, och det går inte att förlåta. 
Men på nåt sätt måste livet fortsätta, trots rädslor och skakande händer.
Förfärligt att slå mot vanliga människor, precis som allt krig gör. Det slår mot vanliga människor i sina vardagliga liv.
 
Vardagen pausas för många från igår kväll.
Står på chock. På vänt. I sorg och djup rädsla. 
Men återigen kommer vardagen att börja lunka. För att det är den människor känner till, vill vara i. Det är på något sätt styrkan mitt i allt.
Det lilla vi gör i vår vardag, som utgör själva livet.
 
Kramar till dig!
❤️
Joey
 

Kommentera här: