Märkligt.

 
Just att landa här i trädgården efter lång dag och trött huvud var väldigt skönt...!
Huvudet kändes överkokt efter jobb, så vila i solen är bästa medicinen.
 
Vill tacka för peppande kommentarer igår och idag efter mitt inlägg igår, det värmer. Och jag fortsätter skriva på det sätt jag kan. Den som vill läsa är så välkommen att göra det även i fortsättningen!
 
Förundras åter över politikerna som är över mina arbetsgivare. Den personalpolitik, eller bristen på den snarare.. Att de bestämmer rakt av att hyrfolket ska bort, utan att först lyckats anställa det antal de ersatt - och tagit den summa de kostat att fördela till de som redan är anställda och de nya som behöver in.
Att börja rekrytera nu när hyrfolk slussas ut och verksamheten gungar än mer, hur tänkte ni där?
 
Jag gillar min arbetsplats. 
Jag gillar mitt jobb, och på det sätt jag jobbar med studenter, patienter, och alla andra som finns med runtom operation, runt utbildningen av sjuksköterskor. Det händer mycket, och det är snabba kast vilket passar mig bra.
Jag förstår bara inte hur det ska gå till att vända skeppet från att sjunka med dessa metoder som ovan? På sikt - ja, om rekrytering av fast anställda lyckas. Inom kort? Nej. Jag ser bara nackdelar på kort sikt. Det KAN inte va meningen att de som redan jobbar mycket ska jobba ännu mer för att lösa en bristande organisation? 
Vem tycker att det låter som en piffig ide?
För mig är det märkligt om de ens tror på det själva...
 
Kram i kvällen.
❤️

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Konstigt är det också att hyrläkare har vi haft i 20 år och ingen har reagerat. Nu när sjuksköterskor tjänar pengar på att jobba så ska det genast tas bort:=(
Elisabeth

Svar: Så är det ju. Sjukt är det. Och att avpollettera hyrfolk innan en mött upp med kompetent, fastanställd, välbetald personal är otroligt frustrerande. Kram🌸
Johanna

2 BosseLidèn:

skriven

Jag tycker INTE det låter som piffig idé. Jag blir beklämd av att läsa din text och förstår att du förundras över dessa okloka beslut som görs alltför ofta över huvudet på de som ska göra jobbet "på golvet".
Torsdagskram Bosse

Svar: Ja, det är mer frustrerande än någonsin. Skrämmer bort kompetenta människor från ett fantastiskt yrke.Kram tillbaka!
Och tack för engagemang.
Johanna

3 Anonym:

skriven

Det är både personal och patienter som blir lidande..om de hade vetat vilka köer vi har in som vi inte kan tillgodose. Jag har för egen del sett en annan sida av vården i sommar och jag kan bara säga att vi har en bättre fungerande vård i växjö än en del övriga län i landet. Jag vet av erfarenhet att om det inte tillkommer mer pengar tillpersonal och långsiktigt tänkande så kommer hela systemmet att kolapsa för systemet hålls uppe av de hårt arbetande och engagerade undersköterskor och sköterskor som fortfarande står ut och står upp trots överarbetning! Tack johanna för att du uppmärksammar detta!! Jag stödjer din kamp! Kram

Svar: Kram o tack 💝
Johanna

Kommentera här: